Miałem okazje oglądać tv po profesjonalnej kalibracji, dla mnie obraz był po prostu wyblakły, płaski.Witam wszelkie tak,profesjonalne nie !
Da się zmienić dostawcę treści (na pilocie przycisk EXTRA) z prawej strony wyskakuje okienko z Twitter,niby są na dole ustawienia ale ni huhu,jest tylko informacja "Dostawca treści ...." .Model UE65KS9000
Fausto1 - co do „dobrego” TV to ja mam dobre TV - Panasa VT60, starego (9 letniego) Samsunga. Te telewizory nigdy nie miał żadnej awarii i nie mają jakiś zasranych bad pixel’i czy innych artefaktów na matrycach.
Co do złoma KS7000 … w ***************ungu (chat) powiedzieli, że trzeba to zgłosić w ramach naprawy gwarancyjnej.
A Ja się zastanawiam czy nie odnieść TV do sklepu (notabene firmowego) i zgłosić niezgodności towaru z umową. Tyle usterek to ciut za dużo jak za telewizor absolutny. Najwyżej skończymy w sądzie.
Oczywiście poczekam na reakcję serwisu (zgłoszona „awaria” przez formularz kontaktowy wraz ze zdjęciami poglądowymi obrazu).
W najlepszym razie wymienią przecież matrycę …. Powodując w niedalekiej przyszłości rozwarstwianie się obudowy – te spinki i tak ledwo trzymają (info zaczerpnięte z forum).
Szczęście w nieszczęściu jest takie, że zamówiłem kalibrację TV na tą środę, ale termin się obsunął … a wieczorkiem wyskoczył martwy piksel.
To tyle – na pewno ostatni TV Szjsunga zagościł w moim domu.
Pozdrawiam
Marcin
Możesz bardziej konkretnie.... kogo,jakiej etc...Miałem okazje oglądać tv po profesjonalnej kalibracji, dla mnie obraz był po prostu wyblakły, płaski.
RAfcio76 - Moim celem jest wymiana na nowy wolny od wad TV.
Z tytułu niezgodności towaru z umową (rękojmi już w polskim systemie prawnym nie ma) cała procedura i tak odbywa się przez autoryzowany serwis.
Jedyna różnica, że przy NTzU możesz sprecyzować oczekiwania (zwrot kasy, naprawa, wymiana na nowy wolny od wad). W przypadku gwarancji to serwis narzuca rozwiązanie sprawy. Oczywiście mogę się na "jakieś" rozwiązanie nie zgodzić i sprawę skierować do UOKiK lub sądu.
W przypadku NTzU czas "zawieszenia" (bez TV) to ok. 30 dni. W przypadku AS to raptem 48h (przynajmniej w teorii). Wybrałem serwis licząc na zrozumienie, iż niespełna 2 tygodniowy TV z kilkoma "usterkami" będzie zakwalifikowany do wymiany. Tak w uzupełnieniu to dopiszę jeszcze taki kwiatek - czasami wyskakuje komunikat na obrazie z toru HDMI 1 - o braku podłączonych urządzeń HDMI 1. Z tym, że właśnie przez ten tor ja np. mam podłączone PS4. Komunikat oczywiście sam nie znika. Trzeba ponownie wybrać źródło sygnału![]()
Witam KS9500 jest o trzy klasy lepszy od KS7000 i nie tylko,że jest to TV FALD.Opinie użytkowników na Forach zagranicznych.Tylko Ty kolego barburian to doskonale wiesz ! TV warty grzechu moim zdaniem....
Samsung KS9500 najlepszy w teście HDR news - Hi-Fi Choice