Samsung seria KS na 2016r. WSZYSTKO NA TEN TEMAT

Waldorff

Member
Przywieźli dzis z serwisu. Na matrycy pełno śladów po paluchach, oraz rysy na szkle. Nie odebrałem no bo przecież miałem nowa matryce! Ręce opadają, zamówili nowa matryce bo tv nie wymienia takze znowu czekam...

Sami fachoFcy, gdzie się nie spojrzeć...

Kilka lat wstecz podobna sytuacja, a nawet bardziej się ktoś "postarał".
Philips 42PFL8404, wrócił nie dość, że z porysowaną obudową i ramką z przodu, to na dodatek ze zniszczonym układem odpowiadającym na Ambilight :shock: :D

Aksel

Member
nie musisz wklejać tyle zdjęć, bo my nie serwis. Jedno zdjęcie by wystarczyło...

Odnośnie mojej sprawy to mam ręce zwiazane, zgodnie z prawem nie mogę się domagać zwrotu czy wymiany także... Serwisu niestety nie zmienię bo powołując się na rękojmię to sklep wybiera serwis.
Na bank obudowa odejdzie kolejny raz i wtedy znów będzie z rękojmi a za drugim razem to już będzie zwrot.

pietas

New member
Może ci dają zwroty ze sklepu jakieś ? Bo nie wierze żeby samsung wysłał taka matryce ...?? panel przychodzi cały razem z ramkom zafoliowany razem z panelem tylko 2 płytki przekręcają i głośniki i obudowę nowa

rooland

New member
Ok.
Wczoraj "zaryzykowałem" i kupiłem tego Ks7000 w rozmiarz 55 przez neta w sklepie na S z 30 dniowym terminem na ewentualny zwrot. Po sprawdzeniu w sklepie czy działa od razu zabrałem do domu aby sprawdzić go w swoim zaciszu.
W sklepie wyglądał na mniejszy ;) Po rozłożeniu go w docelowym miejscu, podłączeniu do dekodera szczęka mi opadła, siedziałem jak wryty. Jakość obrazu niewyobrażalna (przynajmniej dla mnie - po przesiadce z starego, słabego sharpa). Kanały fullhd piękne, sd-wiadomo, 4k masakryczne. Zrobiłem aktualizację i bawiłem się nim do późnego wieczora - na tą chwilę jestem zadowolony i to mega ale nie dziwię się ze względu na to co miałem wcześniej. Poczekamy 3-4 tygodnie i zobaczymy co dalej.
Niestety widać, że telewizor był używany - nie wiem kiedy i jak (folia na tyle jest naruszona, delikatnie porozcinana tak aby można było można oddać, tam gdzie są miejsca na wentylację również jest wzdłuż przecięta) Możliwe, że ktoś zrobił tak jak ja, kupił go, oddał, dlatego że coś mu się nie podobało albo znalazł jakieś wady o których ja nie wiem (jeszcze nie wiem), inna wersja to, że w sklepie był testowany bądź pokazywany komuś. Niestety, pilota nie udało mi się sparować z dekoderem fergusona ariva s300 (ale przypuszczałem, że tak może być - dzisiaj sprawdze z oryginalnym wifiboxem nc+).

Tak więc po jednym dniu jestem mega zadowolony, bawię się, testuję, użytkuję.
Chciałbym się tylko dowiedzieć jak zrobić aby obraz z komórki był na telewizorze i telewizor na komórce (bo słyszałem, że coś takiego jest też możliwe) oraz identyczna opcja z komputerem (z kompa pulpit na telewizor - czy zwyczajnie dublowanie ekranu ?)?. Aplikacje zgrałem, łączy się i mogę pokazywać filmy czy zdjęcia ale nie cały pulpit.

Ostatnia edycja:

RHJG

New member
Bez reklam
Zobacz w sklepach foto,do czyszczenia obiektywów na przykład to:lens cleaning fluid....dwie krople na szmatkę, delikatnie,krótko, szybko wysycha

RHJG

New member
Bez reklam
To są do czyszczenia okularów,mają być delikatnie wilgotne z tego co pamiętam ? Jak są suche to nie przecieraj TV !!! Spróbuj na okularch,obmacaj i delikatnie przetrzyj.Jak wyczyści "paluchy" to można sprawdzić na TV.

RHJG

New member
Bez reklam
Kochany jak będziesz miał małe wnuki tak jak ja to zrozumiesz.Wymalowały nowy TV, prawie cały ekran (dokąd sięgnęły) kredkami bo myślały,że jest to nowa tablica do malowania.Przy okazji worek z TV ściągamy na samym końcu montażu TV.

fausto1

New member
Bez reklam
Czy to bardziej kwestia ustawien czy nagrania filmu jesli widac ziarno w niektórych momentach?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

mastachaz

New member
To są do czyszczenia okularów,mają być delikatnie wilgotne z tego co pamiętam ? Jak są suche to nie przecieraj TV !!! Spróbuj na okularach,obmacaj i delikatnie przetrzyj.Jak wyczyści "paluchy" to można sprawdzić na TV.
są lekko mokre , z jakimś alkoholem ale pisze ze nie są do LCD
przecierałem to mokrą szmatka i suha też ale zostają takie oto plamy widac je jedynie jak na TV swieci słonce - ale mnie wkurzają strasznie
20170124_122143.jpg

maniek530

Banned
Kochany jak będziesz miał małe wnuki tak jak ja to zrozumiesz.Wymalowały nowy TV, prawie cały ekran (dokąd sięgnęły) kredkami bo myślały,że jest to nowa tablica do malowania.Przy okazji worek z TV ściągamy na samym końcu montażu TV.
Bravo ONI !!!
Swoja droga ich tok myslenia byl jak najbardziej sluszny - czarny duzy prostokat to.musi byc nowa tablica ! :grin:

Tak czy siak te.plamy wygladaja paskudnie ! Napiszcie moze do Rozenkowej - cos na to zaradzi

Ostatnia edycja:
Do góry