Upewnij się, że masz wykupiony plan UHD (na 4 urządzenia) i ustaw jakość odtwarzania na High (domyślnie chyba Auto).
UHD est wykupione, w ktorym miejscu aplikacjei sa ustawiania jakości odtwarzania?
Upewnij się, że masz wykupiony plan UHD (na 4 urządzenia) i ustaw jakość odtwarzania na High (domyślnie chyba Auto).
Ja mam inny problem z 55KS7000. Otóż nie widzi mi napisów zewnętrznych przy odtwarzaniu plików MKV z NASa. Inne formaty działają. Napisy w SRT z nazwą identyczną jak nazwa pliku wideo i są w tym samym folderze. Na razie obszedłem problem korzystając z programu łączącego MKV z napisami.
Ktoś miał ten problem i znalazł inne rozwiązanie?
Korzysta ktos z netlfixa? ogladam nowy serial OA niby z HDR ale lipa straszna ... nie wiem czy to styl serialu taki, ale obraz w narożnikach jest nieostry no i kolory jakby wyblakle o HDR raczej nie ma mowy... ktos cos? PS net z UPC po kablu 250MB/s, TV z routerem tez po kablu
Odebrałem dziś TV po naprawie, wymienili matryce i tylną obudowę. TRAGEDIA!!
Regulacja podświetlania matrycy nie działa, matryca co jakiś czas sama przygasza się gdzieś na 50% i rozjaśnia na 100%.
Zniknął efekt HDR w filmach, w ogóle kolory są jakieś dziwne jakby wyblakłe mimo że zrobiłem kalibracje za pomoca AVS
Czerń na ekranie jest cała pokryta białymi plamami, mam nawet wrażenie że w narożnikach te białe chmury są jakby lekko czerwonawe. W poprzednim telewizorze nie było mowy o takiej czerni. W rzeczywistości jest minimalnie lepiej niż na zdjęciu
Jeszcze mi mówili jak to oni sprawdzają te tv nawet po kilka razy -_-Aż dziwne, że takie coś wypuszczają po "naprawie".
Jeszcze mi mówili jak to oni sprawdzają te tv nawet po kilka razy -_-
Odebrałem dziś TV po naprawie, wymienili matryce i tylną obudowę. TRAGEDIA!!
Regulacja podświetlania matrycy nie działa, matryca co jakiś czas sama przygasza się gdzieś na 50% i rozjaśnia na 100%.
Zniknął efekt HDR w filmach, w ogóle kolory są jakieś dziwne jakby wyblakłe mimo że zrobiłem kalibracje za pomoca AVS
Czerń na ekranie jest cała pokryta białymi plamami, mam nawet wrażenie że w narożnikach te białe chmury są jakby lekko czerwonawe. W poprzednim telewizorze nie było mowy o takiej czerni. W rzeczywistości jest minimalnie lepiej niż na zdjęciu
łączę się w współczuciu tragedia za 8 klocków , zastanawia mnie jedno drodzy koledzy: najpierw kupujecie potem czytacie i piszecie a może odwrotnie.
ja byłem też fascynatem samsunga ( osobiście mam 2szt HD ) byłem zauroczony 65KS7000 za 8500zł ale przed zakupem postanowiłem szukać, czytać itd i dzięki hdtv nie wtopiłem , ale do dzisiaj szukam tego jedynego 65"
Również i ja trochę czytałem i zgadzam się z tym co wyżej, opinii b. dobrych jest masa na necie. Już nie wiem co myśleć o 65KS7000... Dzisiaj zakupiłem ten model i oby nic nie działo się niepożądanego z nimDużo się naczytałem na polskich i zagranicznych forach w tym również testach. Wszędzie były bardzo dobre opinie. Jedyne co wtedy widziałem to problemy z obudową i to wszystko.
Jak przyjdzie I go potestujesz to wyraz swoja opinie - jestem pewien ze bedziesz bardzo zadowolony !!!Również i ja trochę czytałem i zgadzam się z tym co wyżej, opinii b. dobrych jest masa na necie. Już nie wiem co myśleć o 65KS7000... Dzisiaj zakupiłem ten model i oby nic nie działo się niepożądanego z nim
Hmm tylko co nacisnąć żeby wybrać wspomniane ustawienia?Najprawdopodobniej problem z samymi napisami. Sam używam .srt i wszystko czyta.
Ewentualnie sprawdź w opcjach filmu podczas odtwarzania czy masz region napisów ustawiony na Europa Środkowa.