Ostrzeżenie przed kupnem telewizorów Samsung
Witam serdecznie, chciałbym wszystkich przestrzec przed zakupem telewizorów Samsung. Posiadam model KS7000. Niestety dałem się naciąć na ich telewizory. Od początku sporadycznie podczas grania na konsolach wyskakiwały jedno-dwu sekundowe defekty obrazów. Raz na jakiś czas pojawiał się zniekształcony obraz, gdzie wszystko było różowe i pikseloza jak z Pegasusa. Wystarczyło przełączyć się pomiędzy źródłami HDMI i problem znikał. Czasami pojawia się po włączeniu jakiegoś sprzętu lag że wyświetla się śnieżenie zamiast normalnego obrazu. Na to też pomaga zmiana źródła obrazu i powrót do poprzedniego.
Teraz jednak nawaliła matryca. Samsung zdalnie przeprowadził twardy reset telewizora i stwierdził, że jeśli to nie pomoże to matryca jest do wymiany. Oczywiście to nie pomogło.
Dodam że problem który właśnie opisuję, występuje jedynie jeśli nie używam tv przez kilka dni. Jak używam codziennie problem się nie pojawia. Po jakiś 30 minutach problem sam znika. Nie wiem o co chodzi, musi się nagrzać czy co, bo nie był używany 3-4 dni?
Zdjęcia wszystkich defektów poniżej.
https://we.tl/t-IZno3hIjiH
Oprócz oczywiście tych 1-2 sekundowych bo są nie do uchwycenia.
Miał ktoś taki przypadek? Ile kosztuje wymiana matrycy?
Nigdy już nie kupię tv Samsung. Śmiech na sali żeby sprzęt kosztował tak olbrzymie pieniądze i był tak awaryjny. Nie mówiąc już o tym że oczywiście na dole ekranu występują w kilku miejscach standardowe dla tych modeli prześwietlenia. Odkleja się taśma LED od paneli co już kwalifikuje matrycę do wymiany
O pomstę do nieba woła też pilot! Nie dość że nowy kosztował swego czasu prawie 250zł to po roku od zakupu zaczęły się zacinać przyciski aż w końcu przestały działać. Samsung wymienił pilot na nowy, ale oczywiście po kolejnym roku znowu to samo! Koszt naprawy 40zł! Skandal! Ostrzegam przed tą firmą. Omijajcie telewizory szerokim łukiem !!
Dla mnie sprawa jest prosta. Jest to po prostu nieakceptowalne.
Nie przy takich horrendalnych kwotach jakie sobie krzyczą producenci. Problem z odklejającą się taśmą i beznadziejnym pilotem jest powszechnie znany i to znak rozpoznawczy tego modelu. Mam w domu inne modele monitor LG 27 cali, tv Sony bravia kilkunastoletnie i nie ma z nimi żadnych problemów. Inne telewizory jak Grundig, TEC topline mają 20, a nawet 30 lat i działają nadal i nie kosztowały takic pieniędzy.
Za takie wadliwe produkty producenci powinni posypać głowy popiołem, przyznać się do porażki i zwracać pieniądze ludziom za zakup czegoś takiego.