Jakaś dziwna ta odpowiedź edytowałeś? bo byla heszcze nazwa dziwnej firmy ....
Nie pomogło po dobroci trzeba ich postraszyc
Ja bym się powołał na gwarancję wymienionej części zgodnie z tym co wcześniej pisaliśmy
Jak to nie przejdzie to na rękojmie i podaj przykład kolegi u którego został panel wymieniony
.... swoją drogą to złym Panasonic'iem to nie jest wcale lepiej. ... skoro masz to forum zapewne znasz. ...
Wyedytowałem (usunąłem z oryginalnego pisma) namiary na 2 serwisy we Wrocławiu, które w swojej dobroci Pani z Samsunga mi podała, żeby mi naprawili odpłatnie...
Napisałem im odpowiedź na ich maila, taką jak sugerujesz - zobaczymy co odpiszą...
[EDIT]
nie czekając jeszcze na ich odpowiedź, użyłem czatu i popisałem z ich konsultantem:
SAMSUNG
10:36:13
Witaj. W czym mogę Ci pomóc?
Michał
10:37:03
dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć czy element, użyty do naprawy telewizora (w moim przypadku wymieniana była cała matryca) podlega gwarancji?
10:37:22
we wrześniu 2014 wymieniony został panel, teraz po 6 miesiącach uległ identycznej usterce
10:37:36
gwarancja na TV była niestety do listopada 2014
SAMSUNG
10:37:37
Proszę Pana gwarancja jest udzialana na cały produkt a nie na poszczególne elementy.
10:37:57
czyli po wymianie elementu gwarancja przedłuża się o czas naprawy TV.
10:38:04
A nie ejst udzialana nowa gwarancja na część.
Michał
10:40:07
trochę głupio, że telewizor (co zresztą czytam teraz w licznych wątkach na forach) ledwo wytrzymał 2 lata używania a całkiem nowy podzespół niecałe 6 miesięcy. Czy Samsung nie powinien trochę bardziej "polubownie" podchodzić do swoich klientów?
10:40:08
Czy w takim razie napisanie reklamacji na wykonaną usługę naprawy TV (jeszcze w ramach gwarancji) niczego nie pomoże w mojej sprawie?
SAMSUNG
10:40:50
W tej sytuacji taka reklamacja nie zostanie uznana.
a info z serwisu:
Dzień dobry
zgodnie z warunkami Karty Gwarancyjnej na tego rodzaju urządzenia firma Samsung udziela 24 miesięcznej gwarancji liczonej od daty zakupu. Nie ma dodatkowej gwarancji na części użyte podczas naprawy.
Pozdrawiam
tak więc waszek_rmc - masz niezłego fuksa, że wymienią Ci matrycę po gwarancji