mam problem natury technicznej. na 99% nie dotyczy on stricte modelu e6500, lecz jest raczej problemem komputera, ale być może ktoś przez coś takiego już przeszedł.
51e6500 ma kilka złącz hdmi.
na tylnym panelu mamy takie opisane w Source jako HDMI1/DVI
boczne to HDMI 2 i HDMI 3.
do niedawna do HDMI1/DVI miałem podłączony komputer poprzez kabel HDMI. dźwięk i obraz działały normalnie.
do karty graficznej (radeon 7850, najnowsze sterowniki) podłączyłem poprzez złącze DVI i przejściówkę na DSUB monitor.
na obu wyświetlał się obraz. potem zamiast monitora podłączyłem monitor samsunga w ten sam sposób. niestety monitor sygnalizował problemy, gasnął, wykrywał sygnał analogowy, potem cyfrowy, znów analogowy itd. nie miałem czasu się bawić, powróciłem do 1 monitora. Coś musiałem jednak zrobić, bo teraz na HDMI1/DVI nie mam sygnału z komputera.
Ten sam kabel podłączony do HDMI 2 i 3 puszcza obraz bez problemu, więc nie jest to wina ani kabla ani walniętego złącza HDMI w grafice.
podłączając innym kablem odtwarzacz WDTV HD Live mam normalnie obraz z tego złącza.
próbowałem duplikowania, opcji poszerz, przeinstalowałem stery, usunąłem monitor z menedżera urządzeń, odłączałem monitor od złącza dvi. Ciągle komputer nie jest widziany przez to złącze (choć jest ono w SOURCE podświetlone). Co więcej komputer nie wykrywa telewizora gdy jest podłączony przez HDMI1/DVI (a przy podłączeniu HDMI 2 lub 3 widzi bez problemu).
Czy ktoś wie w czym jest problem? Nie ukrywam, że mogę działać na HDMI 2 i 3, a do HDMI 1 podłączać inne źródła, ale może wiecie co zmienić?
ustawienia fabryczne w TV raczej nie pomogą, reinstalka windowsa 7 też raczej nie wchodzi w grę.
z góry dzięki za rozkminienie problemu