Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

sebek76

New member
Mam dekoder polsatu teraz jest niby OK nagrywa ale jak nacisnę stop to wyskakuje komunikat PODSUMOWANIE NAGRANIA
Całkowity czas nagrania 10 minut
Całkowity rozmiar nagrania 0 mb
Liczba części 1
Nazwa ostatniego pliku
R_011.ts
niewiem co jest nie tak że jest 0 mb proszę o pomoc ?

pedro_78

New member
Bez reklam
Mam dekoder polsatu teraz jest niby OK nagrywa ale jak nacisnę stop to wyskakuje komunikat PODSUMOWANIE NAGRANIA
Całkowity czas nagrania 10 minut
Całkowity rozmiar nagrania 0 mb
Liczba części 1
Nazwa ostatniego pliku
R_011.ts
niewiem co jest nie tak że jest 0 mb proszę o pomoc ?
PVR działa tylko z naziemną telewizją cyfrową, nie można nagrać niczego z zew. źródła.

deka

New member
Witam wszystkich.
Mam pytanie - jaki jest maksymalny rozmiar pliku który można odtworzyć z usb na telewizorze LE40B650 ?
Pytam ,bo nie mogę odtworzyć filmów większych niż 2 gb ,da się coś zrobić żeby odtwarzać większe pliki ?

grafit7

New member
Pewnie chodzi o to jak masz sformatowanego pena (FAT, FAT32, NTFS)
Sformatuj do NTFS. Ja odtwarzam filmy nawet po 16GB. Jeśli będziesz mieć problemy np. z audio to skorzystaj z aplikacji "SamyGO DCA"

dolszym

New member
Witam, czy ktoś moze rozwiać moje wątpliwości bo przeczytałem instrukcje, fora i wiem że wyjście optyczne "puszcza" tylko dzwięk 2.0 w przypadku podłączenia urządzeń zewn. po hdmi. Ale jak to wygląda kiedy oglądam film z pendriva(dysku zew). Czy wtedy jest szansa uzyskać dzwięk 5.1 w amplitunerze. Pytam, bo planuje zakup kina domowego ale bez DVD/BR. Chciałbym nadal odtwarzać filmy w TV.

pedro_78

New member
Bez reklam
Witam, czy ktoś moze rozwiać moje wątpliwości bo przeczytałem instrukcje, fora i wiem że wyjście optyczne "puszcza" tylko dzwięk 2.0 w przypadku podłączenia urządzeń zewn. po hdmi. Ale jak to wygląda kiedy oglądam film z pendriva(dysku zew). Czy wtedy jest szansa uzyskać dzwięk 5.1 w amplitunerze. Pytam, bo planuje zakup kina domowego ale bez DVD/BR. Chciałbym nadal odtwarzać filmy w TV.

Przy odtwarzaniu z pena na optyku jest DD5.1

dolszym

New member
Przy odtwarzaniu z pena na optyku jest DD5.1

Dzięki za pomoc. Mam jeszcze jeden problem - podczas przeglądania youtuba`a zdarza się że telewizor sam się wyłącza. Miał ktoś podobny problem - kiedyś pojawiało się to sporadycznie. Teraz niestety dość często. TV wyłącza się najczęściej podczas wybierania filmiku, nigdy w trakcie odtwarzania.

daytek1

New member
Witam koledzy
Mam pytanie jak zgrać listę kanałów z TV LEB 651 na pena?
Po podłączeniu pojawiami sie tylko menu odnośnie aktualizacji firmware,content library i nic więcej .
Oczywiście wciskam przycisk vol- i enter ale nic się nie dzieje
Pozdrawiam

witam po długiej przerwie na hdtv

mam pytanie, czy coś się zmieniło w kwestii zmiany widoku plików np z dysku podpiętego pod usb w B650/651 ??

pytam się, gdyż przeglądając dużą ilość plików menu kołowe jest straszne (np w C650 jest coś na wzór okien w windowsa co znacznie ułatwia przeglądanie i szukanie konkretnego pliku/filmu)

daytek1

New member
Dzięki SATAn,ale właśnie o to chodzi,że robiąc wszystko jak w opisie nic mi się nie pojawia tzn. takie menu aby można było zapisać listę kanałów na pena...

Zapisywanie listy kanałów:
--- Po co martwić się utratą ustawienia kanałów, skoro można je zapisać na pendrive, a następnie odtworzyć? Oto jak to
się robi:
1. wsadzamy pendrive (FAT!!!) do gniazda USB w TV
2. wciskamy szybko przycisk ściszania (VOL-) a następnie przytrzymujemy ENTER przez ok.10s.
3. pojawia się menu "Channel Import/Export", z którego wybieramy polecenie "TV to USB" i czekamy na wykonanie i
potwierdzenie.
4. bezpiecznie odłączamy pendrive lub gasimy TV.
Jeśli chcemy przywrócić kopię kanałów, postępujemy tak samo, z tą różnicą, że w pkt.3 wybieramy polecenie odwrotne,
tj. "USB to TV"

szuineg

New member
Dzięki SATAn,ale właśnie o to chodzi,że robiąc wszystko jak w opisie nic mi się nie pojawia tzn. takie menu aby można było zapisać listę kanałów na pena...

Zapisywanie listy kanałów:
--- Po co martwić się utratą ustawienia kanałów, skoro można je zapisać na pendrive, a następnie odtworzyć? Oto jak to
się robi:
1. wsadzamy pendrive (FAT!!!) do gniazda USB w TV
2. wciskamy szybko przycisk ściszania (VOL-) a następnie przytrzymujemy ENTER przez ok.10s.
3. pojawia się menu "Channel Import/Export", z którego wybieramy polecenie "TV to USB" i czekamy na wykonanie i
potwierdzenie.
4. bezpiecznie odłączamy pendrive lub gasimy TV.
Jeśli chcemy przywrócić kopię kanałów, postępujemy tak samo, z tą różnicą, że w pkt.3 wybieramy polecenie odwrotne,
tj. "USB to TV"

Mnie się udało za 10 razem i od tej pory już umiem :p
Próbuj. Najpierw ściszanie raz (patrz na mrugnięcie diodki) a potem enter i trzymasz. Uda ci się;-)

Do góry