Mam pytanie czy pogoda w B 650 jest tylko dla warszawki
Witam koledzy
Mam pytanie jak zgrać listę kanałów z TV LEB 651 na pena?
Po podłączeniu pojawiami sie tylko menu odnośnie aktualizacji firmware,content library i nic więcej .
Oczywiście wciskam przycisk vol- i enter ale nic się nie dzieje
Pozdrawiam
W ustawieniach widgetu zmienisz sobie miasto, mozesz doda kilka miast jesli Ci sie tak podoba.
Witam, a gdzie ten i inne widgety są ? Jak sie do nich dostac ? ( Sorry za lamerskie pytanie ).
Dzięki SATAn,ale właśnie o to chodzi,że robiąc wszystko jak w opisie nic mi się nie pojawia tzn. takie menu aby można było zapisać listę kanałów na pena...
Zapisywanie listy kanałów:
--- Po co martwić się utratą ustawienia kanałów, skoro można je zapisać na pendrive, a następnie odtworzyć? Oto jak to
się robi:
1. wsadzamy pendrive (FAT!!!) do gniazda USB w TV
2. wciskamy szybko przycisk ściszania (VOL-) a następnie przytrzymujemy ENTER przez ok.10s.
3. pojawia się menu "Channel Import/Export", z którego wybieramy polecenie "TV to USB" i czekamy na wykonanie i
potwierdzenie.
4. bezpiecznie odłączamy pendrive lub gasimy TV.
Jeśli chcemy przywrócić kopię kanałów, postępujemy tak samo, z tą różnicą, że w pkt.3 wybieramy polecenie odwrotne,
tj. "USB to TV"
Na pilocie nie ma klawisza internet . Można jasniej, to dopiero moje początki.Na pilocie Interent i pokaza Ci sie widgety, w pogodzie klikasz Enter i w ustawieniach wybierasz sobie reszte
Telewizor pamięta ostatnie źródło. Musisz włączać telewizor czerwonym przyciskiem na pilocie (nie przyciskiem TV albo numerycznym).Witam,
Mam pytanie czy jest możliwość ustawienia w TV żeby odrazu zamiast TV włączał się jako sygnał z HDMI ??
Woow faktycznie takie to proste a w sumie nie miałem pojęcia że znaczenie ma przycisk którym się włącza TV.Telewizor pamięta ostatnie źródło. Musisz włączać telewizor czerwonym przyciskiem na pilocie (nie przyciskiem TV albo numerycznym).
Pzdr
Z takim czymś się jeszcze nie spotkałem, po usunięciu katalogu z filmem w kompie, wystarczy że wyjdę i wejdę ponownie w katalog z filmami na tv i już go tam nie ma. Używam starej wersji SamyGo Extensions tej z kolorowymi paskami. Mam natomiast inny problem, bo nie wszystkie foldery udostępnione wyświetlają mi się w TV, próbowałem już mieszać z uprawnieniami przy udostępnianiu, ale to nic nie pomogło.Używam SamyGo Extensions do łączenia się poprzez Samba z komputerem na którym znajdują się katalogi z filmami. Mam problem ponieważ te katalogi przeglądane poprzez TV nie "odświeżają" się wraz ze zmianami na komputerze. Czyli pewnych katalogów już nie mam na komputerze a mogę do nich wchodzić przez TV. Oczywiście po próbie uruchomienia pliku wyskakuje błąd. Jest to uciążliwe ponieważ zrobiłem porządki na komputerze i teraz mam problem aby coś odnaleźć poprzez TV. Zna ktoś sposób na odświeżenie wszystkich linków pomiędzy komputerem a TV?
Przepuść ten film przez mkvmerge i na pewno ruszy, też tak miałem parę razy. A problem tkwi, o ile dobrze pamiętam w kodowaniu nagłówka czy coś takiego, było o tym w tym temacie i w wątku o serii C650.witam. napisałem oddzielny temat z tym problemem, ale nikt nie odpisuje wiec pytam tutaj.
mam 2 filmy w mkv, żaden z nich nie działa
full hd, 23,976 kl/s , HighL4.1, AVC, 11,8 Mb/s
Ustawienia formatu, poklatkowy : 4 klatki
audio AC3 wiec sie nie martwię. Dlaczego telewizor nie chce odtworzyć pliku? załączam dokładny log z mediainfo: