arkadiuszdworza
New member
Witam!
Chciałem kupić Sharp'a LC32DH57EVBK, ale po ujrzeniu w akcji Samsunga LE32B650 zgłupiałem.
Co prawda puszczany był na prezeentacji film z Blu-Ray'a ale te 100Hz Motion Plus przypominało mi stare poczciwe Pixel Plus II z Philipsa (miałem kiedyś kineskopowy).
Ponieważ jestem bardziej niż zainteresowany zakupem tego Samsunga to chciałbym się wpierw zorientować w kilku rzeczach, bo zanim znajdę na nie odpowiedzi w tym temacie to trochę mi minie a zależy mi na czasie.
Obok siebie stały modele 650, 651 i 652 (na stronie producenta jest jeszcze 653). Cena była jednakowa, obraz raczej też więc czym się różnią te modele?
Czy każdy ma możliwość oglądania filmów z youtube?
Czy do USB można podpiąć zewnętrzny dysk (np. WD Passport)? Czy w grę wchodzi tylko pendrive?
Czy odczytywane przez USB pliki mkv to również te w HD? Czy odczytuje napisy (SRT/TXT)? Czy odczytuje napisy wbudowane w plik MKV?
Czy filmy w 720p będą znacznie gorzej wyglądały na 32" niż te w 1080p?
Jak się ma sprawa z obrazem przesyłanym z kablówki lub tunnerów cydrowych SD (np. telewizja na kartę podpięta przez EURO)?
Osobiście używać go będę do N-ki oraz Xbox'a. Jak ma się sprawa smużenia przy gwałtownych ruchach w grach lub telewizyjnych transmisjach meczów?
Pozdrawiam i uprzejmie proszę o odpowiedzi.
Modele 650, 651 i 652 i 653 różnią się kolorem obudowy.
Można podpiąć twardy dysk
Odczytuje pliki MKV HD (jednak bez zawartych w nich napisów, napisy trzeba mieć w dodatkowym pliku)
Odczytuje .srt i .txt
Filmy 720p na moim 37" wyglądają równie dobrze jak 1080p. Ważniejszym parametrem jest tu bitrate filmu.
Obraz SD z kablówki wygląda świetnie, to jedna z największych zalet tego TV
Smużenia brak.