DO WYRZYGANIA CIAGLE TE SAME PYTANIA DOPIERO NIEDALEJ JAK 2-3 STRONY O TYM BYLO PIEPSZONE LENIE WSZYSTKO NA TACY CHCENIE MIEC PODANE A UZYJ ZE SZUKAJKI TY.......Witam, przymierzam się do zakupu lcd Samsunga 40 cali, tylko jest kilka modeli w podobnej cenie, np LE40B651, LE40B650, LE40B620, czym one się różnią i który warto kupić? TV będzie używany do gier i filmów z komputera i TV z kablówki. Cena ok 3000zł.
Pozdr.
Czy przy tej konfiguracji znika również "efekt teatralności". Pytam, bo ja go bardzo lubię (przypomina mi Pixel Plus II z Philipsa) i nie chciałbym aby usunięcie "gorącego powietrza" wiązało się z utratą "teatru".Ustaw 100Hz Motion Plus na custom z judderem na 5 i resztą na 0
Wraz z plikiem mkv musi byc jakis plik avi lub divix i trzeba przełaczyc na widok podstawowy i nie bedzie problemuMam problem z tym TV i dyskiem. Znalazłem w tym temacie iż ten TV obsługuje bez problemu dyski ntfs + pliki MKV na nich. I komuś udało się uruchomić batmana 1080p MKV przez dysk. A moj problem polega na tym ze dysk owszem wykrywa. Ale bez MKV na nim. Tylko zwykle DVIX. Przez pen-drive MKV bez problemu odczytuje. Czy potrzebne jest jakieś specjalne formatowanie ? Albo czy dysk jest zły. Mam 2,5 WD 320 gb 5400obrotow
DO WYRZYGANIA CIAGLE TE SAME PYTANIA DOPIERO NIEDALEJ JAK 2-3 STRONY O TYM BYLO PIEPSZONE LENIE WSZYSTKO NA TACY CHCENIE MIEC PODANE A UZYJ ZE SZUKAJKI TY.......
Jesli forum wzbudza u Ciebie odruchy wymiotne to chyba czas od niego troche odpocząć. Zgadza sie nie chce mi się przeglądać 400 stron w poszukiwaniu syntetycznej odpowiedzi i myslałem że tutaj mi jej ktoś szybko udzieli, ale jeśli to dla Ciebie za dużo aby jej udzielić, to nie trudz się, lepiej obrażać ludzi....
Nie bijcie... proszę o info czy i jakie formaty DVD odtwarza ten TV ?
Chodzi o pliki VOB. Czy wyświetla się normalnie menu itd ?
Było pytanie podobne ale nie znalazłem odpowiedzi.
Pytanie 1:
Czy istnieje jakiś sposób aby B650 po włączeniu automatycznie wybierał (może wcześniej ustawione) źródło sygnału. Za każdym razem kiedy go włączam (niezależnie czy: do sieci > pilot, czy z czuwania) wybiera Antena1.
Pytanie 2: Filmy z PD. Zauważyłem, że jak film jest w 25fps to w czasie wyświetlania opóźniają się napisy względem wypowiedzi bohaterów. Na kompie są w 100% napisy prawidłowo dopasowane.
Z forum znalazłem podpowiedzi w stylu:
- zmuxsować napisy - ok dla większości działa
- zmienić format z txt na srt - jw
- wstawić w pierwszym wierszu napisów: {1}{1} 25 00 - jw
Ale ostatnio trafiłem na 'szczególny' przypadek. Film ma 900MB (ale chyba to nie ma znaczenia) i żadny z ww przykładów nie zadziałał..
Pytanie 2: Filmy z PD. Zauważyłem, że jak film jest w 25fps to w czasie wyświetlania opóźniają się napisy względem wypowiedzi bohaterów. Na kompie są w 100% napisy prawidłowo dopasowane.
Z forum znalazłem podpowiedzi w stylu:
- zmuxsować napisy - ok dla większości działa
- zmienić format z txt na srt - jw
- wstawić w pierwszym wierszu napisów: {1}{1} 25 00 - jw
Ale ostatnio trafiłem na 'szczególny' przypadek. Film ma 900MB (ale chyba to nie ma znaczenia) i żadny z ww przykładów nie zadziałał. Ze względy na to, że wbiło mi się to klinem - piszę. Oczywiście już po seansie z kompa ale to nie daje mi sposobu w na przyszłość chciałbym poznać jakąś jeszcze ciekawą metodę. Jak znacie - podajcie co jeszcze można zrobić z tym przypadkiem.
PS - proszę sobie odpuścić odp w stylu - obejrzyj na kompie, puść przez DLNA, wrzuć na DVD itp bo to jest oczywiste obejście problemu.
Chodzi o rozwiązanie konkretnego przypadku.
Pozdrawiam