mik000 - Wgraj sobie alternatywny firmware daje duzo wieksze mozliwosci regulacji AR (niestety serwis moze sie czepic)
New Age's Samsung LCD TV firmware mod web site
Hmm, a czym się różni ten z górnego linka od dolnego?
mik000 - Wgraj sobie alternatywny firmware daje duzo wieksze mozliwosci regulacji AR (niestety serwis moze sie czepic)
New Age's Samsung LCD TV firmware mod web site
Hmm, a czym się różni ten z górnego linka od dolnego?
Bardzo dzięki - czemu serwis miałby się czepić?
Co konkretnie się zmieni po wgraniu tego firmware? Czy może będzie sam automatycznie skalował do pełnego ekranu?
Czy ten firmware zastąpi ten aktualny, który mam obecnie?
Dzięki!
Dziękuję za info.
To działa tylko z filmami USB/LAN, czy również przy TV/Dekoderze przez SCART?
mam 32b650 i dostałem film mkv, obraz idzie bez problemów tylko nic nie słychać a na początku pojawiła się komunikat brak kodeka audio.
Czy da się cos z tym zrobić?
Od dwóch miesięcy jestem posiadaczem modelu LE37B652, jestem z niego zadowolony -wszystko działa bardzo dobrze. Jednak niedawno zauważyłem, że górna krawędź ramki telewizora zaczęła jakby "odklejać się". W miejscu łączenia między czarnym tworzywem a "szkłem" pojawiły się nierówności - srebrzysta linia różnej grubości na prawie całej długości telewizora, jakby odspojenie między laminatami. Nie bardzo rzuca się to w oczy ale nie mniej jednak jest irytujące i obawiam się,
że z czasem się powiększy. Nie wiem, czy nie jest to jakaś wada tych modeli.
Może ktoś ma podobny problem?
Czy na tej podstawie mogę go reklamować i żądać wymiany na nowy?
Dzięki!
Po małej wymianie zdań ze sklepem stwierdziłem, że muszę spróbować - i się udało. Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem Wifey_Sherriff. Największy problem było wysłanie sygnału na odpowiednie złacze, ale się UDAŁO. TV śmiga, obraz OK, smopoczucie zdecydowanie lepsze.
Wszystkim kupującym radzę sprawdzic TV w sklepie na ANTENIE a nie tylko przez DVD lub USB.
Nikomu takiej zabawy i wku..... nie życzę.
Mam pytanie o aktualizację oprogramowania. Skąd mam wiedzieć czy mam najnowszą wersję? W telewizorze mam wpisaną wersję: 2009/09/30_002005 a na stronie Samsunga jest wersja: T-CHL7DEUC-2005.0. Czy nie mogą tych wersji nazywać tak samo? Albo chociaż datę podać. No bo skąd mam teraz wiedzieć czy mam aktualizować czy nie?
Z góry dzięki za odpowiedź
Na TV (le32b650) mam obecnie wgrany najnowszy firmware v 2005.1, czy mogę teraz wgrać soft NewAge v2 ?
Witam, masz a TV najnowszą wersję 2005.
witam,roznia sie kolorem ramki i losowo matrycamiWitam!
Chciałem kupić Sharp'a LC32DH57EVBK, ale po ujrzeniu w akcji Samsunga LE32B650 zgłupiałem.
Co prawda puszczany był na prezeentacji film z Blu-Ray'a ale te 100Hz Motion Plus przypominało mi stare poczciwe Pixel Plus II z Philipsa (miałem kiedyś kineskopowy).
Ponieważ jestem bardziej niż zainteresowany zakupem tego Samsunga to chciałbym się wpierw zorientować w kilku rzeczach, bo zanim znajdę na nie odpowiedzi w tym temacie to trochę mi minie a zależy mi na czasie.
Obok siebie stały modele 650, 651 i 652 (na stronie producenta jest jeszcze 653). Cena była jednakowa, obraz raczej też więc czym się różnią te modele?
Czy każdy ma możliwość oglądania filmów z youtube?
Czy do USB można podpiąć zewnętrzny dysk (np. WD Passport)? Czy w grę wchodzi tylko pendrive?
Czy odczytywane przez USB pliki mkv to również te w HD? Czy odczytuje napisy (SRT/TXT)? Czy odczytuje napisy wbudowane w plik MKV?
Czy filmy w 720p będą znacznie gorzej wyglądały na 32" niż te w 1080p?
Jak się ma sprawa z obrazem przesyłanym z kablówki lub tunnerów cydrowych SD (np. telewizja na kartę podpięta przez EURO)?
Osobiście używać go będę do N-ki oraz Xbox'a. Jak ma się sprawa smużenia przy gwałtownych ruchach w grach lub telewizyjnych transmisjach meczów?
Pozdrawiam i uprzejmie proszę o odpowiedzi.