Osobiście odradzam kupno tv tej marki ze względu na krótką gwarancję 24 m-ce . Kupiłem 46"serii B LCD zapłaciłem 9000zł
miesiąc po gwarancji padła matryca, serwis Samsunga na naprawę gwarancyjną się wypiął mogą zrobić za 5000 zł. Jeszcze trochę odbiera , ale naprawa bez sensu. Poczekam i kupię Sonny mają 5 letnią gwarancję.
Witam
mam TV samsung
Mam tylko prośbę jak sprawdzić ilość przepracowanych godzin przez ten TV.
Jak wchodzę w główne menu trybu serwisowego to jest sporo różnych informacji i nie wiem która z nich to jest ilość przepracowanych godzin.
Z góry dziękuję za pomoc
Blooder
Tak zrobiłem ale dalej nie działa Zmieniło się tylko tyle że nie mam komunikatu o błędzie "brak podłączonego urz. UPNP Server" i w wyborze źródeł (pod czerwonym przyciskiem) mam tylko pendrive na którym jest samyGo.
Dodam tylko ze firmware mojego tv to:2009/09/30_002005
typ tv LE32B650T2WXXH Version CN03
WitamLCD, there will be a series 4,5,6,7:Czy mógł by ktoś napisać czy na CES 2010 pokazali jakiś zaktualizowany model 650tki? Na stronie USA jest jakiś z oznaczeniem LN a nie LE, ale może jest to po prostu oznaczenie na inny region. Zastanawiam się czy kupić teraz ten TV 40" za 2900zł czy poczekać na nowszy model.
Można spróbować przywrócić ustawienia fabryczne mi po tym wszystko się pokazało i jeszcze jedno czy pen był sformatowany i plik wypakowany bezpośrednio na pena i dopiero edytowany.
Kiedyś te informacje bardzo mi pomogły, szukaj przyczyny po stronie kompa.
Aby SamyGo Extensions Pack zadziałał pod Win XP to w windzie musi byś stworzony user z hasłem. Konto z hasłem w win tworzy się z poziomu administratora przez panel sterowania->konta użytkowników.
Udostępnianie zasobów win dla TV odbywa się przez SAMBA server więc konieczne jest wyedytowanie pliku z paczki SamyGO-All-Extensions-v0.03 znajdującego się w \SamyGO\etc\init.d\04_04_samba.init.
Edycja polega na wpisaniu user i passwd takiego jak stworzyliśmy w windows pomiędzy "" w tym pliku w miejscu:
##### CHANGE MEEEEE !!!!! ######
USER=""
PASSWD=""
PERM="rw" # can be ro or rw
##### CHANGE MEEEEE END ######
W windowsach na katalog który chcemy udostępniać klikamy prawym myszy -> właściwości->zakładka udostępnianie-> zaznaczamy opcję udostępniaj katalog i to wszystko. Nie musimy przy tym w windowsach być zalogowani na użytkownika którego user i pass wpisaliśmy do 04_04_samba.init ani też nie musimy z jego poziomu udostępniać zasobów. Po prostu musi być on jedynie stworzony w windowsach. Po wsadzeniu pena do USB w TV i uruchomieniu Content Library->USB->pen na którym mamy SamyGo Extensions->GRY->SamyGo Extensions, uruchamiamy i przez kilkanaście sekund na ekranie TV będą się pojawiać kolorowe paski, oraz w dolnym lewym rogu informacja o podłączeniu do samba server potem wszystko wraca do normy. Wchodzimy do media play ( klawisz "media.p")-> wybieramy źródło (czerwony klawisz na pilocie) i powinniśmy widzieć "Samba Server" wybieramy to i mamy katalog który udostępniamy w windowsach.
Gdy samba serwer nam się nie podłączy to trzeba sprawdzić:
-połączenie sieciowe - czy TV jest w sieci,
-wyłączyć firewall i program antywirusowy w windowsach być może on blokuje dostęp do zasobów
-być może konieczne będzie uruchomienie konta gość w windowsach domyślnie wyłączonego
-sprawdzić ustawienia firewall na routerze być może blokuje ruch w sieci wewnętrznej (ja tak miałem, spędziłem 3 dni zanim to namierzyłem)
- gdy zamiast "Samba Server" podmontuje nam się "UPNP Server" to nic nie znaczy i nie zobaczymy zasobów z win (no chyba że chcemy udostępniać po UPNP ale tu mówimy o zwykłym udostępnianiu poprzez sambę) musi być podmontowany "Samba Server".
-gdy chcemy korzystać tylko z "Samba Server" to w \SamyGO\etc\init.d\ możemy usunąć wszystkie pliki pozostawiając tylko 04_04_samba.init
-gdy znudziło nam się długie patrzenie na kolorowe paski to zamiast SamyGO-All-Extensions-v0.03 ściągamy SamyGO-All-Extensions-v0.02 gdzie postępujemy w ten sam sposób, tak samo modyfikujemy plik 04_04_samba.init. w v2 też są paski ale krócej
-pamiętać trzeba że przy SamyGO-All-Extensions-v0.02 pen musi cały czas być wsadzony do USB TV, to samo przy SamyGO-All-Extensions-v0.03 jeśli nie korzystamy z virtual USB dostępnego właśnie od tej wersji.
-po wyłączeniu TV (w stan standby) znikają podłączone zasoby i po ponownym włączeniu TV trzeba na nowo je podłączać.
-vfat to fat32
-plik 04_04_samba.init najlepiej edytować przez notepad++, nie edytować przez windowsowego notepada
Te informację powinny pomóc rozwiązać większość problemów.
Witam,
A ja mam taki problem – sformatowalem swojego 8GB pendrive’a w NTFS, wgralem plik MKV ~4,4GB i po wlozeniu pendrive’a do Samsunga le37b651 (obojetnie do ktorego slotu usb) i wejsciu do Movies, dostaje komunikat “Brak filmu w urzadzeniu. Wybierz inna kategorie”. WTF? Jak to jest ze Wam dzialaja duze pliki a mi nie? Firmware najnowszy ze strony Samsunga. Inne pliki MKV, np. seriale, a wiec ~1,2 GB dzialaja bezproblemowo…
Help, please!
Dziękuje Kolego!Kiedyś te informacje bardzo mi pomogły, szukaj przyczyny po stronie kompa.
ok, a czy potem za kazdym razem tak trzeba bedzie robic czy jest to jednorazowy zabieg, zeby przelaczyc na ten tryb podstawowy?musisz dodac jakikolwiek inny film np divix lub mp4 i przelaczyc na widok podstawowy
ok, a czy potem za kazdym razem tak trzeba bedzie robic czy jest to jednorazowy zabieg, zeby przelaczyc na ten tryb podstawowy?
Zastanawiam sie tez nad tym, czy jak kupie sobie dysk zewnetrzny, powiedzmy 500GB, to czy po wgraniu filmow 1080P, zajmujacych czasem po kilkanascie GB, nie bedzie problemow z ich odtworzeniem? Oczywiscie po formacie NTFS. Czy ktos juz to moze sprawdzal?