Dzięki za odrobinę wsparcia bo już prawie myślałem że się może troszkę wygłupiłem.Dodam przy okazji że ja tym GDSMux'em robię też AC3 z DTS-u( ~600s. na film).Popcorna znam , ale wiem że on może sprawić trochę kłopotu niektórym(przynajmniej na początku) i jest to program dosyć zaawansowany.Uznaję GDSMux'a za bardzo prostego i użytecznego sprzymierzeńca Samów 650(i nie tylkoKolego nie bardzo wiesz o czym piszesz. Program GDSmux nie jest konwerterem i tak zwane jednokrotne przerabianie trwa około 40 sekund, a konwertowanie trwa od godziny do trzech i wychodzi masakra w porównaniu do orginału.
za rozciaganie obrazu odpowiedzialny jest plik w97.wrzuta.pl/plik/2ZHVolcg3ZH/avrfix-nonci2
Witam serdecznieDzięki za odrobinę wsparcia bo już prawie myślałem że się może troszkę wygłupiłem.Dodam przy okazji że ja tym GDSMux'em robię też AC3 z DTS-u( ~600s. na film).Popcorna znam , ale wiem że on może sprawić trochę kłopotu niektórym(przynajmniej na początku) i jest to program dosyć zaawansowany.Uznaję GDSMux'a za bardzo prostego i użytecznego sprzymierzeńca Samów 650(i nie tylko).
Witam, ja też kupiłem wczoraj A-Data 500 GB ale po podzieleniu na 2 partycję zaznaczyłem szybkiw formatowanie NTFS i zajeło mi to 5 mingorzej z przenoszeniem filmów bo to już kilka godzin trwa.
Witam, ja też kupiłem wczoraj A-Data 500 GB ale po podzieleniu na 2 partycję zaznaczyłem szybkiw formatowanie NTFS i zajeło mi to 5 mingorzej z przenoszeniem filmów bo to już kilka godzin trwa.
Aby (po prawokliku) na zaznaczonej ścieżce audio w opcji Encode pojawiło się dodatkowo też AC3-potrzebny taki klasyk jak AC3Filter.Powrócił do łask-zapomniany już...Witam serdecznie
kolego czy mozesz blizej wyjasnic jak DTS przerabiasz na AC3
GDSMux'em ???
Takie skomplikowane rzeczy ja robie tak:
Wołam bawiące się dzieci, częstuje cukierkami a One w drodze wdzięczności robią mi "szybkie formatowanie", bo nie mają czasu na tak dlugą zabawę.
Witam jestem u nowy i mam pytanie odnośnie podłączenia twardego dysku w obudowie zewnętrznej .
Posiadam dwa dyski 2,5" i 3,5" ata/ide
Po podłączeniu dysku 2,5" ( 40 gb) w obudowie zewnętrznej bez dodatkowego zasilania telewizor nie widzi dysku
Po podłączeniu dysku 3,5" (40 gb) w obudowie zewnętrznej z dodatkowym zasilaniem telewizor także nie widzi dysku.
Obydwie obudowy USB2 .Testowałem z FAT32 i NTSF z zworą na master i bez zwory rezultat ten sam. Czy przyczyną może być to że dyski są ata ?.
Telewizor dobrze współpracuje z czytnikiem kart.
Jest bardzo szybki, darmowy programik "HDClone", którym można przenieść z dysku na dysk odpowiednio "poukładane" na partycji filmy. (nawet bez udziału systemu)
Mały problem z 46b650
Nie czyta mi pliku mkv ( ani przez sieć ani z dysku - nieobsługiwany format wideo ) Do tej pory z innymi wszystko było ok.
Dodam tylko, że firmware mam najnowszy.
informacje z mediainfo :
Format : Matroska
Rozmiar pliku : 4,37 GB
Czas trwania : 53 min.
Całkowita przepływność bitów : 11,7 Mb/s
Zdekodowana data : UTC 2007-05-12 15:33:30
Aplikacja zapisująca : mkvmerge v2.0.2 ('You're My Flame') built on Feb 21 2007 23:40:55
Biblioteka zapisująca : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Okładka : Yes / Yes
Wideo
ID : 1
Format : AVC
Format/Informacja : Advanced Video Codec
Profil formatu : High@L5.1
^^^^^^^^^^^^^^^^
zmiana na profil 4.1 powinna pomóc
Ustawienia formatu, CABAC : Tak
Ustawienia formatu, poklatkowy : 16 klatek
Tryb multipleksowania : Container profile=Unknown@5.1
ID kodeka : V_MPEG4/ISO/AVC
Przepływność bitów : 11,1 Mb/s
Nominalna przepływaność : 11,3 Mb/s
Szerokość : 1.920 pikseli
Wysokość : 1.080 pikseli
Proporcje obrazu : 16:9
Szybkość wyświetlania klatek : 23,976 kl/s
Rozdzielczość : 8 bitów
Kolorymetria : 4:2:0
Rodzaj skanu : Progresywny
bity/(piksele*ramki) : 0.222
Rozmiar strumienia : 4,11 GB (94%)
Biblioteka zapisująca : x264 core 55 svn-655
Ustawienia kodowania : cabac=1 / ref=16 / deblock=1:-2:-1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=2 / nr=0 / decimate=0 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=11305 / ratetol=1.5 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30
Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Informacja : Audio Coding 3
ID kodeka : A_AC3
Rodzaj przepływności : Stała
Przepływność bitów : 448 Kb/s
Kanały : 6 kanałów
Rozmieszczenie kanałów : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz
Rozmiar strumienia : 171 MB (4%)
Tytuł : English (AC3)
Język : Angielski
Tekst
ID : 3
Format : ASS
ID kodeka : S_TEXT/ASS
ID kodeka/Informacja : Advanced Sub Station Alpha
Język : Angielski
Dziękuję za odpowiedź. Niestety ta metoda nie pomogła...
Chyba że w sposobie jaki to zrobiłem był błąd :
Demuxowałem zmieniając na 4.1 sciezke video programem TsMuxer.
Potem wmuxowałem zamiast oryginalnej do pliku używając Mkvmerge ( i zaznaczając fps na 23.976 bo tyle miała oryginalna, a mkvmerge chciało domyślnie dać 25fps. )
Na kompie chodzi, lecz na TV ten sam komunikat...
W miarę możliwości proszę o dalszą pomoc![]()