Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

interaktiv

New member
Ustawienia fabryczne można podobno przywrócić przez przyciśnięcie na ponad 10 sekund przycisku EXIT na pliocie (kasuje też ustawienia kanałów)

czaq74

New member
Ja tam mam problem z głowy po prostu mam sobie dysk zewnętrzny samsunga podpięty pod usb i nawet avi chodzi bez problemu dysk kosztował 199zł za 320GB więc moim zdaniem to najlepszy sposób nie ma co kombinować z kablami połączeniami to tyko niepotrzebna gmatwanina no chyba że ktoś naprawdę lubi :D
Nie zrozumiałeś mnie, chodzi o to że video odtwarza każde ale jeżeli dźwięk jest w dts to już nie. Podłączyłem pod amplituner (optyczne audio out) ale nie pomogło.

zielony94

New member
telnet login

Witam mam problem z tym programem do rozmiaru filmow mianowicie nie moge go zgrac na pamiec tv nie widze takiej opcji. jak to moge zgrac?

pyza27

New member
Nie zrozumiałeś mnie, chodzi o to że video odtwarza każde ale jeżeli dźwięk jest w dts to już nie. Podłączyłem pod amplituner (optyczne audio out) ale nie pomogło.

Napewno cie zrozumiał , motyw taki ze przy tym sofcie co jest nie otworzysz po DLNA pliku z dzwiekien DTS , oraz nie masz mozliwości przewijania.

weteran10

New member
server

Witam.Mam pytanie w jakim czasie powinna się uruchomić samba bo upnp po paru sek a samba po paru min 5-10 wcześniej to było szybciej i od czego to jest zależne.

pyza27

New member
Witam.Mam pytanie w jakim czasie powinna się uruchomić samba bo upnp po paru sek a samba po paru min 5-10 wcześniej to było szybciej i od czego to jest zależne.

U mnie wogóle nie uruchamia sie samba tylko UPNP i jeszcze na dodatek nie "widzi" duzych gabarytowo plików,
natomiast DLNA widzi duze pliki i je odtwarza tylko zeby jeszcze te przewijanie działało ;)

korczyniak

New member
Ja znalazłem taki program do konwertowania też prosta obsługa i konwertuje na wszystkie możliwe zapisy:

Video converter
MPEG-4, H.264/MPEG-4 AVC, MOV, M4V, AVI, DivX, XviD, ASF, WMV, MPEG-1, MPEG-2, 3GP, 3GPP, MKV, FLV, SWF, VOB, DV, Super VCD(NTSC, PAL, SECAM), VCD(NTSC, PAL, SECAM) , DVD(NTSC, PAL, SECAM) Full HD , HD

audio converter
Aiseesoft Total Video Converter software could convert audio or extract audio from video to AAC, AC3, AIFF, AMR, AU, FLAC, MP3, M4V, MP2, OGG, WAV, WMA audio formats.

popular portable players
Aiseesoft Total Video Converter software can convert video to PSP, iPod Classic, iPod Touch, iPod Nano, iPhone (3G), iPhone, Zune, Zune 2, Blackberry, Nokia, Creative Zen, Sony Walkman, iRiver PMP, Archos, PS3, Apple TV, Xbox, iPAQ, Pocket PC, Mobile Phone, etc.

Linki:
Télécharger Aiseesoft_Total_Video_Converter_v5.0.08.rar gratuitement depuis uploading.com
Kolego nie bardzo wiesz o czym piszesz. Program GDSmux nie jest konwerterem i tak zwane jednokrotne przerabianie trwa około 40 sekund, a konwertowanie trwa od godziny do trzech i wychodzi masakra w porównaniu do orginału.

adamboro

New member
To moze ja nie rozumiem, ale mam pod tv podpiety dysk przenosny, wszystko smiga oprocz dzwieku w DTS.

B650 nie dekoduje dźwięku DTS, więc jeśli odtwarzasz film z dźwiękiem DTS przy uzyciu odtwarzacza "wbudowanego" w ten telewizor, czy to poprzez DLNA czy z pendrive'a lub dysku podłączonego przez USB, dźwięku nie usłyszysz. Póki co B650 nie obsługiwał, nie obsługuje i nie wiadomo czy będzie obsługiwał DTS.

Psyko

New member
Zamierzam uzywac w duzej mierze b650 do grania, czy game mode naprawde zmienia jakosc obrazu na tak tragiczna, jak jest tu zaprezentowana:

LN55B650-30.jpg

LN55B650-29.jpg

vt9st

New member
Też zauważacie nierówne podświetlenie? Na czarnym tle, widać biel po lewej i prawej stronie ekranu. Czasami widać to też, np. jak oglądam mecz.

macieklm

New member
Pomoc w sprawie dysku

Witam serdecznie. Wertowałem juz "pare" dobrych stron w poszukiwaniu pomocy/rady, ale nadal jestem niezdecydowany.

Chodzi mi o pomoc w wyborze dysku zewnętrznego, który często byłby podłączony do mojego Samsunga.
Jedni mówią, ze lepszy jest 2,5' zasilany tylko z usb, inni natomiast twierdzą, że lepszym rozwiązaniem jest 3,5' z dodatkowym zasilaniem poprzez zasilacz.
Sam juz nie wiem. Testowałem 2,5 WD z samego usb i fajnie śmigało i testowałem dysk 80gb w kieszeni, zasilany z dodatkowego USB, którego mi nie wykryło (moze to kwestia tego, ze dysk byl podzielony na kilka partycji z których tylko jedna była w NTFS?)
Jakie są wasze spostrzezenia na ten temat? Wiele się tez pisze o mozliwosci spalenia usb, gdy bedzie miał małe zasilanie? Więc wygląda na to, ze lepiej miec dysk z zasilaczem?
Chciałbym w sumie kupić jakis 1TB dysk z zasilaczem... Sam juz nie wiem.

Poradzcie proszę :)

Aha jeszxcze jedno jak sie ma sprawa partycji. Niektorzy piszą, ze musi miec NTFS jedni, ze FAT... ? Jak jest w waszych przypadkach?

lirndl

New member
Witam serdecznie. Wertowałem juz "pare" dobrych stron w poszukiwaniu pomocy/rady, ale nadal jestem niezdecydowany.

Chodzi mi o pomoc w wyborze dysku zewnętrznego, który często byłby podłączony do mojego Samsunga.
Jedni mówią, ze lepszy jest 2,5' zasilany tylko z usb, inni natomiast twierdzą, że lepszym rozwiązaniem jest 3,5' z dodatkowym zasilaniem poprzez zasilacz.
Sam juz nie wiem. Testowałem 2,5 WD z samego usb i fajnie śmigało i testowałem dysk 80gb w kieszeni, zasilany z dodatkowego USB, którego mi nie wykryło (moze to kwestia tego, ze dysk byl podzielony na kilka partycji z których tylko jedna była w NTFS?)
Jakie są wasze spostrzezenia na ten temat? Wiele się tez pisze o mozliwosci spalenia usb, gdy bedzie miał małe zasilanie? Więc wygląda na to, ze lepiej miec dysk z zasilaczem?
Chciałbym w sumie kupić jakis 1TB dysk z zasilaczem... Sam juz nie wiem.

Poradzcie proszę :)

Aha jeszxcze jedno jak sie ma sprawa partycji. Niektorzy piszą, ze musi miec NTFS jedni, ze FAT... ? Jak jest w waszych przypadkach?
Witam !
Posiadam dysk zew. 3.5 1 TB. HP Ojciec ma 1 TB. Trekstor 3.5 brat 1 TB 3.5 Seagate. NTFS jak równierz FAT32 chodzą bez zastrzeżeń , co do partycji to u ojca zrobiłem dwie w NTFS i telewizor widzi je jako dwa dyski. Chodzą bez problemów !
Pozdrawiam !

pldeczek1

New member
Witam, a jak sie ma do dysków 2,5 czy dysk A-DATA 500GB zasilany USB da radę?

Ja mam samsunga 2.5" 500 gb i nie zmienilbym na 3.5" a to z kilku powodow
1 wielkosc i waga dysku 3.5 w porownaniu z 2.5 to olbrzym a jeszcze jak sie zalozy kieszen to jeszcze wiekszy
2ze wzgledow estetycznych
tak wyglada 500GB SAMSUNG 2,5" USB, GW,FV,RÓŻNE KOLORY (883327527) - Aukcje internetowe Allegro
3 glosnosc pracy 2.5 znacznie cichszy
4 dodatkowe zasilani czyli znowu wiecej kabli
5 oszcednosc energi dysk 2.5 akutrat moj portable 500gb ma funkcje uspienia tzn gdy nie jest uzywany nie pracuje (po okolo 10min)

Do góry