Witam wszystkich.
Od 2 dni jestem posiadaczem 37B650. Jak na razie jestem bardzo zadowolony, mam tylko jeden problem - nie mogę skonfigurować sieci

Chciałbym bezpośrednio połączyć kablem LAN komputer z TV. Na stronie 88 tego wątku było opisane jak powinno się to zrobić, ale niestety albo robię coś źle, albo z jakiegoś innego powodu nie działa

W TV: IP, Bramę itd. ustawiłem tak jak w kompie (internet PLAY MOBILE przydzielił mi IP), spróbowałem też zmienić IP (resztę pozostawiłem bez zmian) -> 2 pierwsze punkty przechodzi dobrze (MAC, IP i BRAMA), na kolejnym punkcie się zatrzymuje (Pakiet dla bramy). Było napisane, że dla prawidłowego działania DLNA powinno to wystarczyć, ale jednak nie działa

Na kompie mam oczywiście odpalony Samsung PC Share Manager i udostępnione foldery z filmami. Kabel prawdopodobnie jest prosty (nie krosowany), jeżeli ma to jakieś znaczenie... Wyłączałem również Zaporę ale niestety nie pomogło

Nie wiem czy prawidłowo -> udostępnionych plików szukam później w Media Play (USB & DLNA). Wszelka pomoc będzie mile widziana. Internet TV mnie nie interesuje, istotne jest dla mnie jedynie udostępnianie filmów.
Pozdrawiam
dzudzu9