mr.hyde napisał:Mam od wczoraj 32b650 i pytanie; czy jest możliwość sprawdzenie poziomu i jakości sygnału przy odbieraniu DVB-T, tak jak w innych tv?
mario__20 napisał:Witam wszystkich, czy moze mi ktos pomoc? Zainstalowalem najnowszy firm i oczywiscie nie moglem po wielu probach uzyskac dostepu do youtube i teraz po powrocie na wczesniejszy (104) nadal go nie mam tylko uruchamia sie yahoo. Czy ktos moze mi podpowiedziec w tej kwestii? A druga sprawa skad mam wziac PIN np do Plug&Play? Pozdrawiam
wyszukiwarka pewnie nie działa??mario__20 napisał:Witam wszystkich, czy moze mi ktos pomoc? Zainstalowalem najnowszy firm i oczywiscie nie moglem po wielu probach uzyskac dostepu do youtube i teraz po powrocie na wczesniejszy (104) nadal go nie mam tylko uruchamia sie yahoo. Czy ktos moze mi podpowiedziec w tej kwestii?
a standardowy PIN 0000 sprawdzales??mario__20 napisał:A druga sprawa skad mam wziac PIN np do Plug&Play? Pozdrawiam
boss131 napisał:Wczoraj zaktualizowałem firmware do 001010 i jeszcze nie sprawdzałem czy znów mi się zmieniło na Yahoo. Po pracy sprawdzę. Pozdrawiam
amadeo napisał:Czy możecie podać oznaczenie matrycy w menu serwisowym i czy zgadza się z oznaczeniem na naklejce?
Wg rosyjskiego forum tak należy odczytywać kod w menu serwisowym:
32 wielkość w calach
A producent matrycy A:Samsung, D:CMO, L:AUO, I:CPT
1 częstotliwość matrycy 6:50/60Hz, 1:100/120Hz, 2:200/240Hz
U rodzaj matrycy (elektronika?) A:AG, T:TN, U:U/C
F rozdzielczość F:FHD, H:HD, U:UD
0 matryca (wersja?) 0ierwsza, 1:druga etc.
C podświetlenie C:CCFL, L:LED, E:Edge LED (krawędziowe)
Przypominam, że na niektórych TV Samsunga jest naklejka z MODEL CODE, Serial No. i Version. Pierwsza litera Version oznacza producenta matrycy:
A - AU Optronics (AUO)
C - Chi Mei Optoelectronics (CMO)
P - Chunghwa Picture Tubes (CPT)
S - Samsung
kurczak80 napisał:Nie wiem czy czasem ktoś nie pisał że na najnowszym sofcie idą filmy profilu L5.1 bez problemu i że ten problem został naprawiony.
Kolego, w większości profesjonalnych testów zeszłoroczny model SAMSUNGA PS50A756 zebrał rewelacyjne opinie, nawet przewyższając adekwatne modele Panasonica (zobacz chociazby test z www.trustedreviews.com!)tobas napisał:Do ZITEK
Co to za porównanie? Kiepska plazma PS50A756 porównywana z dobrą serią Samsung LCD? Trzeba było kupić plazmę Panasonica i ją porównać ze swoim Samsung LCD![]()
Zitek napisał:Kolego, w większości profesjonalnych testów zeszłoroczny model SAMSUNGA PS50A756 zebrał rewelacyjne opinie, nawet przewyższając adekwatne modele Panasonica (zobacz chociazby test z www.trustedreviews.com!)
Dlatego tez go wybrałem.
Poza tym jest kilka mankamentów plazmy, które są wspólne dla wszystkich marek i teraz już jestem o ta wiedzę mądrzejszy!
Nie pisz więc tutaj tak, jakbym porównywał np. AUDI R8 do starego Fiata coupe, bo tak nie jest.
Ani pomiędzy plazmą Panasonica, czy SAMSUNGa nie ma takiej różnicy, ani pomiędzy zeszłorocznym modelem plazmy serii 7 i tegorocznym (zauważ, że niższym) modelem serii 6 LCD także przepaści nie ma.
Po prostu mi LCD zdecydowanie jednak bardziej pasuje ze względów, o których pisałem wczesniej i to jest moja subiektywna opinia, co juz zaznaczałem!
Pozdrawiam
swojak1 napisał:[FONT="]Kupiłem dysk Samsunga typ HM 160 HI 160 Gb sprawdziłem go wszechstronnie bez zasilania dodatkowego śmiga doskonale. Już czytałem na stronach wcześniejszych ten temat co nieco, niemniej chciałbym dowiedzieć się coś o [/FONT][FONT="]dużych[/FONT][FONT="] dyskach może już ktoś robił na nich testy, wielkości 500 Gb do 1 T. ja nie miałem odwagi narazie kupować większego dysku w razie gdyby miał jakieś problemy wspułpracując z TV [/FONT]37b650[FONT="]. Moim zdaniem trzeba o tym pomyśleć ze wzglęów na filmy HD bo co to taki 160 GB.
Dzięki za [/FONT]ewentualne [FONT="]posty w tej kwestii.
[/FONT]
Dzięki? To cieszy.arkadiuszdworza napisał:Mam 500Gb Seagata i 1T WD (oba 3,5 cala, oczywiście z zasilaniem zewnętrznym) i nie ma z nimi problemów.
adamboro napisał:Kupiłem w Euro Agd 37B650 i po kilku dniach odkryłem wadę, niestety nie było do mojego TV karty gwarancyjnej poza tą niebieską obcojęzyczną, czy mógłby ktoś z Was zeskanować swoją i przesłać mi na e-mail: adamboro@op.pl
Z góry dziękuję za pomoc.
adamboro napisał:Kupiłem w Euro Agd 37B650 i po kilku dniach odkryłem wadę, niestety nie było do mojego TV karty gwarancyjnej poza tą niebieską obcojęzyczną, czy mógłby ktoś z Was zeskanować swoją i przesłać mi na e-mail: adamboro@op.pl
Z góry dziękuję za pomoc.