Słuchaj kwasior21, jeżeli czujesz się na siłach żeby wysmarować im maila po angielsku (bo japońskiego chyba nikt nie zna Na adres ogólny samsunga, to może coś by to pomogło, a na pewno nic nie kosztuje i nie zaszkodzi. Napisz im o obsłudze dts'u i o rmvb... chyba że jakiś inny użytkownik "poliglota" sie tego podejmie. Uważam, że spróbować warto.kwasior21 napisał:.... Ciekawe czy dalby cos mail napisany do samsunga z prosba o rozwazenie wypuszczenia nowego firmware ...??
Chyba ze to ponad ich siły, albo celowy wybieg z ich strony :/
Pozdrawaim.
biglyk napisał:Słuchaj kwasior21, jeżeli czujesz się na siłach żeby wysmarować im maila po angielsku (bo japońskiego chyba nikt nie zna Na adres ogólny samsunga, to może coś by to pomogło, a na pewno nic nie kosztuje i nie zaszkodzi. Napisz im o obsłudze dts'u i o rmvb... chyba że jakiś inny użytkownik "poliglota" sie tego podejmie. Uważam, że spróbować warto.
adamboro napisał:Njalepiej jakby ktoś kumaty z angielkskiego wyprodukował treść takiego maila, wrzucił na forum i każdy z nas by to wysłał do samsunga - może pod wrażeniem ile maili dostali wezmą się za to?
przy okazji może coś by zrobili z pamięcią ustawień rozciągnięcia obrazu dla kazdego kanału - możnaby o tym też w tym mailu napisać
slawek1946 napisał:Roznice są ogromne np.: po HDMI z tunerów (pltform cyfrowych) działa telegazeta i regulacja głośności pilotem tunera.
cici_pl napisał:Hejka wszystkim... Mam do was pytanko ... A mianowicie kilka dni temu kupiłem Samsunga LE32B651 i mam mały albo duży ... problem z buczeniem tego telewizorka... Na samym początku nie zwróciłem na to uwagi lecz po kilku dniach użytkowania tego TV stwierdziłem dość uciążliwe (szczególnie wieczorem kiedy muszę wyciszać TV) buczenie dochodzące z za matrycy. Zwróciłem uwagę że głośność buczenia jest zależne od pewnych ustawień ekranu, a dokładnie od parametru (podświetlenia lcd lub trybu ekranu). Występuje to zazwyczaj przy wyświetlaniu przez LCD ciemnych obrazów (na całej płaszczyźnie) – wtedy jest najgłośniej. Byłem w Media i rozmawiałem ze sprzedawcą na ten temat – on stwierdził że w tej klasy TV cos takiego występuje (dokładnie określił że to buczenie sprawia przetwornica). Nie wiem co z tym zrobić… mam jeszcze kilaka dni (od dnia zakupu) na zgłoszenie w sklepie pewnych problemów z TV. Nie wiem jednak czy to faktycznie jest normalne, czy trafiają się takie niedopracowane egzemplarze… Jeśli możecie - przetestujcie wasze samsungi z tej serii (B650) na wyłączonym dźwięku z głośników i przestawianiu parametrów podświetlenia matrycy (nie jasności) lub bawiąc się trybami… oczywiście kiedy jest cicho w pomieszczeniu… i podzielcie się ze mną waszymi wrażeniami… bo nie wiem czy interweniować w tej sprawie…
Jeśli to jest norma i tak jest u każdego to szlag mnie trafi … bo słuch mam dobry i dobija mnie to buczenie…
Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc…
andy_28 napisał:Nieprawda. W tunerze telewizji N nie działa regulacja głośności, a tylko całkowite wyciszenie, a telegazeta wogóle nie działa. Wobec tego nie widzę żadnych różnic w nowym oprogramowaniu. A może komuś na N-ce to działa?
u mnie jak na razie (24 godziny od zakupu) na 37b650 grobowa cisza . na jasnym tle, na ciemnym tle cisza. jednak na starym samsungu 26cali czasem buczenie sie pojawia, ale on ma ponad 7 tys godzin pracy.cici_pl napisał:Hejka wszystkim... Mam do was pytanko ... A mianowicie kilka dni temu kupiłem Samsunga LE32B651 i mam mały albo duży ... problem z buczeniem tego telewizorka... Na samym początku nie zwróciłem na to uwagi lecz po kilku dniach użytkowania tego TV stwierdziłem dość uciążliwe (szczególnie wieczorem kiedy muszę wyciszać TV) buczenie dochodzące z za matrycy. Zwróciłem uwagę że głośność buczenia jest zależne od pewnych ustawień ekranu, a dokładnie od parametru (podświetlenia lcd lub trybu ekranu). Występuje to zazwyczaj przy wyświetlaniu przez LCD ciemnych obrazów (na całej płaszczyźnie) – wtedy jest najgłośniej. Byłem w Media i rozmawiałem ze sprzedawcą na ten temat – on stwierdził że w tej klasy TV cos takiego występuje (dokładnie określił że to buczenie sprawia przetwornica). Nie wiem co z tym zrobić… mam jeszcze kilaka dni (od dnia zakupu) na zgłoszenie w sklepie pewnych problemów z TV. Nie wiem jednak czy to faktycznie jest normalne, czy trafiają się takie niedopracowane egzemplarze… Jeśli możecie - przetestujcie wasze samsungi z tej serii (B650) na wyłączonym dźwięku z głośników i przestawianiu parametrów podświetlenia matrycy (nie jasności) lub bawiąc się trybami… oczywiście kiedy jest cicho w pomieszczeniu… i podzielcie się ze mną waszymi wrażeniami… bo nie wiem czy interweniować w tej sprawie…
Jeśli to jest norma i tak jest u każdego to szlag mnie trafi … bo słuch mam dobry i dobija mnie to buczenie…
Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc…
Zitek napisał:Hej!
Zastanawiam się nad zakupem modelu B650 (lub 651) w wielkości 55 cali.
Nie wiem tylko, jak wygląda na nim kwestia cloudingu (nierównomiernego podświetlenia matrycy)? Jak wiadomo, przy LCD im większa matryca, tym większy problem z równomiernym podświetleniem.
Jak wygląda jakość odbioru programów SD przy tej wielkości?
Czy użytkownicy tych TV mogą się na te tematy wypowiedzieć?
davenam napisał:Dear Sir/Madame,
I am one of numerous users of B650 LCD series and as well as the rest of the users I am concerned about few firmware upgrades that would be really necessary.
Firsl of all non of the current firmwares solves the problem of DTS audio codec in video files. All movie files need to have AC3 audio to be played correctly but huge amount of videos has DTS codec.
Another thing is rvmb playback as well as problems with rewinding movies.
I have bought Samsing LCD TV B650 series despite above disadvantages, hoping the Samsung company will solve this problem with next available firmware... Unfortunately new firmware 1010 has been released but no upgrade in those matters have been made....
Could you please let me know whether Samsung is actually plannig to solve those problems at all ? Knowing it would not be solved I would not buy this TV in the first place and I will discourage other potential buyers from buying this B650 series because without DTS codec I find this LCD TV incomplete.
Hoping to hear from you soon.
Best regards,
Davenam
Samsung LE37B650 user.