lolekanabolek
Member
dla zainteresowanych
doszedł nowy widget
własnie sobie zainstalowałem AccuWeather
doszedł nowy widget
własnie sobie zainstalowałem AccuWeather
axi13 napisał:Mam pytanie do doświadczonych internautów odnośnie podłączenia LE37B650 do internetu. Wynajmują domek i dzielę Neostradę bezprzewodowo z sąsiadem jak moge podpiąć telewizor do netu?
wygląda to mniej więcej tak sąsiad ma neostrade i router u mnie na dachu jest antena i podłączenie do stacjonarnego kompa.
Dziękuję z góry za podpowiedź
między anteną i kompem mam wewnętrzną kartę sieciową.mcold napisał:1. co masz pomiędzy anteną a kompem (AccessPoint, kartę radiową?)
2. w grę wchodzi tylko połączenie kablowe (WiFi ciagle jest wyłącznie opcją, Samsung Wireless ciągle jeszcze nie jest do kupienia w PL) więc musisz mieć połaczenie kablowe
axi13 napisał:między anteną i kompem mam wewnętrzną kartę sieciową.
Tommy_M napisał:Ostatnio zauważyłem pewien problem u siebie.
32B650+kabel HDMI + standardowy decoder N'ki
- Przeskakuję po kanałach pilotem do N'ki - zatrzymuję się na jakimś chcąc go chwile pooglądać - wyświetla się przez chwilę, po czym gaśnie obraz, mam tylko dźwięk - jak pójdę dalej albo się wrócę, a potem z powrotem na dany kanał to już jest.
Kiedyś zdazało się to incydentalnie, wczoraj zdażyło się trzy razy z rzędu...... niby nie jest to jakiś wielki problem, ale nie wiem czy to nie jakiś symptom tego, że zaczyna się coś dziać niedobrego (pytanie z czym? TV czy podłączenie z Nką?)
Ma/miał ktoś już tak?
andy_28 napisał:Tommy_M mam pytania do Ciebie lub do innych użytkowników N-ki:
Podłączyłem LE40B651 do dekodera N-ki (nBox) za pomocą kabla HDMI.
1. Czy u Ciebie jest przesyłany oprócz obrazu również dźwięk po kablu HDMI, bo u mnie jest tylko obraz?
2. Czy u Ciebie dekoder wyświetla komunikat, że podłaczony telewizor po kablu HDMI nie ma funkcji HDCP (zabezpieczenia przed kopiowaniem treści) i trzeba go podłaczyć po kablu component?
Wydaje mi się, że B651 ma HDMI z zabezpieczeniem HDCP, czy się mylę? Zastanawiam się czy zatem mój kabel HDMI nie jest uszkodzony, a jeżeli kabel jest w porządku, to może mój Samsung jest zepsuty, bo podłączałem kabel zarówno do wejścia HDMI1 jak i do HDMI2 i jest ten sam efekt, obraz jest a dźwięku nie ma?
mcold napisał:Inna sprawa że bardzo fajnie działa DLNA (udostępnianie mediów z kompa na TV) ale do tego to wystarczy Ci skrosowany kabel pomiędzy TV a kompem (zakładając że masz wbudowaną w płytę zwykła kartę sieciową). Przy okazji polecam zamiast oryginalnego samsungowego serwera WiseLinkPro takie cuś: fuppes<kropka>ulrich-voelkel<kropka>de . Działa bardzo szybko, obsługuje katalogi, działa bez problemu od Windows od 98 do Visty oraz dodatkowo na Linuxach i nie muli kompa.
mcold napisał:Ja bym sprawdził sam kabel HDMI - czy to jest pełne HDMI czy np HDMI-->DVI. No i czy ma magiczne oznaczenie "1.3 compatibile". W instrukcji TV jest wzmianka że tylko takie kable będa współpracować poprawnie.
Tommy_M napisał:Mówiąc szczerze to jestem zaskoczony bo mam podłączenie zupełnie zwykłym kablem HDMI - tylko takim kablem - prosto do TV (HDMI2 dokładnie, 1 jest zarezerwowane dla drugiego kabla HDMI od PS3).
Nie mam absolutnie żadnych problemów - fakt, że czasem jak zmieniam źródło z HDMI1 na HDMI2 to wyskakuje ten błąd o możliwości kopiowania, ale znika po jakiś 2 sekundach i tyle. Wszystko działa jak należy.
Dźwięk również idzie dokładnie po HDMI. Mam co prawda chinche (czy jak się tam to pisze) od samego TV do wzmacniacza - ale w sumie używam tego od czasu do czasu.
Fajna rzecz którą upgreadowali (podobno kiedyś tego nie było) to to, że pilot do N'ki ma też właśnie regulacje głośności jak jest podłączony po HDMI.
Podsumowując - zwykły kabel HDMI do gniazda HDMI2 w TV - i wszystko Gra.
Pozdrawiam.
MiChalSzy napisał:Czy TV z tym serwerem wyświetla napisy do filmów? Używam obecnie Twonky i wszystko działa tylko, że napisów nie wyświetla.
Mam jeszcze jedno pytanko. Czy jest jakiś sposób żeby wyeliminować opóźnienie dźwięku jakie jest w podłączonych przez chinch zewnętrznych głośnikach. Wiem, że nie tylko ja mam ten problem.
Dziekuje zrobilem jak napisales i dzialadziekuje jeszcze raz. Wiedzialem ze moge na was liczyc.kurczak80 napisał:Też mam 8800gt trzeba podłączyć mały kabelek od karty graficznej do złącza na płycie głównej spdif. Potem kabel hdmi do telewizora złącze hdmi/dvi3 i nadać temu złączu nazwę pc. Przełączyć w sterowniku od karty dźwiekowej na digital output i wszystko będzie grało.
Tutaj masz dokładny opis jak podłączyć ten kabelek a powinieneś go mieć razem z kartą grafiki.
emt napisał:Witam
mam problem z ustawieniem odtwarzania z DVD opcji 100 Hz, wilmy są wyswietlane nienaturalnie ( tzn. tak jakby były to filmy dokumentalne a nie fabularne brak płynności). DVD mam podłączone przez HDMI 1.3 a w odtwarzaczu włączone skalowanie do 1080. ma ktoś może te same odczucia?
andy_28 napisał:Dzięki za odpowiedź Tommy_M .
Powiedz mi zatem jaki masz ten kabel HDMI, jakiej firmy i czy ma coś napisane o kompatybilności z wersją 1.3 HDMI?
Który dekoder do n-ki posiadasz, nBOX czy ten dekoder-RECORDER z twardym dyskiem?
Pozdrawiam