andy_28 napisał:Witam wszystkich zainteresowanych cenami tych modeli serii B650/651/653.
Od dnia dzisiejszego są w internetowym sklepie RTV EURO AGD promocje, między innymi na te modele TV Samsunga. Na przykład LE40B651 kosztuje 3 529,00 PLN i uważam, że to dobra cena,......
Na pozostałe rozmiary tego modelu też są promocje, ale czy atrakcyjne to sami sprawdźcie, bo mnie interesowała tylko 40-tka.
TheHX napisał:Przyzwyczajam siebie i żonę do "teatru telewizji", choć próbowałem wyłączyć 100HZ, jednak powróciłem do tego. Widać czasem drżenie obrazu w wyświetlanych napisach......
Przestaw w opcjach 100 Hz Motion Plus na wartość "wyraźny"
waldemort napisał:TheHX napisał:Przyzwyczajam siebie i żonę do "teatru telewizji", choć próbowałem wyłączyć 100HZ, jednak powróciłem do tego. Widać czasem drżenie obrazu w wyświetlanych napisach......
Przestaw w opcjach 100 Hz Motion Plus na wartość "wyraźny"
U mnie początkowo było OK przy włączeniu trybu 100HZ Motion Plus na Wyraźny, ale w bardziej dynamicznych scenach widać było co jakiś czas skoki obrazu. Metodą experymentowania ustawiłem na "Użytkownika" ustawiając korekcję skoków obrazu na 8 i korekcje rozmycia na 2 i naprawdę fajnie to wygląda. Sygnał mam SD z Cyfry+ po SCART z tunera Pioneer 1530 (staruszek).
Przy okazji ponawiam mój problem: czy ktoś może jednak wie jak zmusić TV żeby przechodził ze stanu czuwania we właczony po właczeniu urządzenia podłaczonego przez SCART?
holmta napisał:Witam
Zadam pewnie dla was banalne pytanie. Ale jestem laikiem w tym temacie.
Mianowicie jak podlaczyc glos z komputera na tv le37b651. Obraz mam podpiety przejsciowke dvi/hdmi----->hdmi a co z glosem zrobic. Karta dzwiekowa zintegrowana na plycie nazywa sie Realtek ALC883 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller PCI. Jaki kabel kupic i co z tym zrobic aby dzialal glos. Da sie cos z tym zrobic? dziekuje za odpowiedzi i prosze nie ganic mnie za moze dla was bzdurne pytanie.
DVI / HDMI PRZEŁĄCZNIK (SWITCH) z AUDIO umożliwia podłączenie jednego urządzenia do wejścia DVI+AUDIO przełącznika i innego urządzenia do wejścia HDMI. Manualnie można wybierać komponent z którego w danej chwili chcemy podłączyć (cena 80-100 zł.)
holmta napisał:Witam
Zadam pewnie dla was banalne pytanie. Ale jestem laikiem w tym temacie.
Mianowicie jak podlaczyc glos z komputera na tv le37b651. Obraz mam podpiety przejsciowke dvi/hdmi----->hdmi a co z glosem zrobic. Karta dzwiekowa zintegrowana na plycie nazywa sie Realtek ALC883 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller PCI. Jaki kabel kupic i co z tym zrobic aby dzialal glos. Da sie cos z tym zrobic? dziekuje za odpowiedzi i prosze nie ganic mnie za moze dla was bzdurne pytanie.
Chyba za dużo wymagasz Żeby jeszcze VOBy czytał ? hmm...jeden z moich odtwarzaczy próbuje czytać strukturę plików DVD z USB, wygląda to tak, że jakiś tam podgląd mam, klatkowanie na maxa....kowal1980 napisał:witam!
Dziś podłączyłem dysk zewnętrzny 1TB i niebyło problemacji z odczytem oprócz tego, że nie widział filmu full hd (coś koło 30 Gb - zapis filmu plik TS) zawartego w folderze.
Ostatecznie zawsze mozesz polaczyc karte dzwiekowa z tv kabblem z dwoma malymi jeckami na koncu. niestety wtedy masz jedynie stereo ale zawsze to cos. Nalezy w takim wypadku podlaczyc pc pod wejscie hdmi/dvi a dzwiek obok niego do audio in. Nastepnie trzeba sutawic w tv nazwe DVI PC albo ktorys z tych bo nie na wszystkich nazwach tv jest wstanie odebrac dzwiek osobnym kablemkurczak80 napisał:Też mam 8800gt trzeba podłączyć mały kabelek od karty graficznej do złącza na płycie głównej spdif. Potem kabel hdmi do telewizora złącze hdmi/dvi3 i nadać temu złączu nazwę pc. Przełączyć w sterowniku od karty dźwiekowej na digital output i wszystko będzie grało.
mcold napisał:Nie wiem czy ten TV ma taką funkcję, tzn czy umożliwia to sygnał podawany ze złącza...waldemort napisał:Przy okazji ponawiam mój problem: czy ktoś może jednak wie jak zmusić TV żeby przechodził ze stanu czuwania we właczony po właczeniu urządzenia podłaczonego przez SCART?
Ja i tak sprawę mam rozwiązaną, cokolwiek jest podłączone - pilotem wielofunkcyjnym Logitecha z opcją makr.
Prawdopodobnie nie widział bo to plik z za dużym bitratem(ponad 40Mbit/s)...kowal1980 napisał:witam!
... nie widział filmu full hd (coś koło 30 Gb - zapis filmu plik TS) zawartego w folderze.
leszcz-yk napisał:Prawdopodobnie nie widział bo to plik z za dużym bitratem(ponad 40Mbit/s)...
Przeciesz to nie leży po stronie hardware a po stronie software, dekodowanie DTS jest objęte licencją,jesli Samsung wkupi licencje na używanie dts, to napewno w nastepnych wersjach oprogramowania bedzie to zaimpletowane ,ale sprawa raczej wątpliwakowal1980 napisał:Mam pytanie do speców elektroniki, czy jest mozliwe "pogrzebać" w elektronice telewizora, by poprawić pewne niedociągnięcia (brak dts, brak surround na zwykłych kanałach -teraz tylko w hd oraz "dorzucić" czytanie innych formatów video) ?