devildriver85 napisał:Chcialbym wiedzieć jaki kontrast ma B650 bo nigdzie tego info nie ma i jaki ma czas reakcji?? i o co chodzi z tym zwalnianiem input coś tam przy grach ps3? chcialbym go kupic do ps3 ale nie wiem czy to dobry wybor?
Jeżeli ktoś potrafi udzielić mi konstruktywnej rady to proszę o pomoc.
devildriver85 napisał:Chcialbym wiedzieć jaki kontrast ma B650 bo nigdzie tego info nie ma i jaki ma czas reakcji?? i o co chodzi z tym zwalnianiem input coś tam przy grach ps3? chcialbym go kupic do ps3 ale nie wiem czy to dobry wybor?
Jeżeli ktoś potrafi udzielić mi konstruktywnej rady to proszę o pomoc.
aw12 napisał:devildriver85 - niestety do gier ten tv jest "kontrowersyjny"- masz do wyboru tryb GRA gdzie nie ma input laga'a ale nie ma też 100Hz (co jest baaardzo przydatne w grach z szybko poruszającą się kamerą) lub ... odwrotnie.
Prawie zamawiałem ten tv a tu TAKI NUMER !!!
Piszą co prawda goście że 100Hz nie jest potrzebne (jak komuś nie przeszkadza rozmazywanie ekranu przy poruszniu kamerą to... ma fajnie, też bym tak chciał !) ale dobrze by było miec te 100Hz w trybie GRA i samemu zdecydowac prawda ? ! ? ! .... a tak kiszka, a tv kupuje się zwykle na parę lat.
Ja tymczasem zostaje przy R82B bo szkoda mi kasy na takie kompromisy...
Pzdr
aw12 napisał:Piszą co prawda goście że 100Hz nie jest potrzebne (jak komuś nie przeszkadza rozmazywanie ekranu przy poruszniu kamerą to... ma fajnie, też bym tak chciał !) ale dobrze by było miec te 100Hz w trybie GRA i samemu zdecydowac prawda ? ! ? ! .... a tak kiszka, a tv kupuje się zwykle na parę lat.
aw12 napisał:edrjen - masz racje, widziałem działanie 100Hz z PS3 na sony w4500.
Absolutnie nie chce wprowadzac nikogo w błąd, ale (sory!) NIE WIERZĘ że szajsung ma dobrą płynnośc w grach bez 100Hz w porównaniu z sony- to b.mało możliwe! (delikatnie ujmując sprawę).
Jak trafnie ktoś na tym forum zauważył - raz zobaczysz i już będziesz widział różnicę - ja tak miałem, bo do tej pory grałem na R82B i było ok.
Najlepiej kupic w sklepie internetowym, potestowac te 10 regulaminowych dni i ew. oddac ! - to najlepsza rada jaką można dac.
Pzdr.
PS. a może zna ktoś tv 26-32" do gier z małym lagiem i 100Hz bo jestem "na kupnie" ?
aw12 napisał:.....niestety do gier ten tv jest "kontrowersyjny"- masz do wyboru tryb GRA gdzie nie ma input laga'a ale nie ma też 100Hz (co jest baaardzo przydatne w grach z szybko poruszającą się kamerą) lub ... odwrotnie......Piszą co prawda goście że 100Hz nie jest potrzebne (jak komuś nie przeszkadza rozmazywanie ekranu przy poruszniu kamerą to... ma fajnie, też bym tak chciał ......Ja tymczasem zostaje przy R82B bo szkoda mi kasy na takie kompromisy...
aw12 napisał:Wiesz mam w domu starego Szajsunga 26R72B i gry z PS3 wyglądały super zmieniłem na Sharpa 32DH77E porażka udało się oddać (prawdopodobnie wadliwy LCD) i zakupiłem 32B650 i porównałem go do obu LCD uwierz mi obraz z B650 to istny „miodek”
Bardzo ładny obraz przy opcji GRA, gdy jest wyłączone 100Hz widać płynność oraz brak, jakich kolwiek problemów z rozmazywaniem się scen.
Na kilku grach widać ze ten LCD jest stworzony do konsoli PS3
Jestem bardzo zadowolony z tego Samsunga
Tynio
Pozdrawiam
aw12 napisał:devildriver85 - niestety do gier ten tv jest "kontrowersyjny"- masz do wyboru tryb GRA gdzie nie ma input laga'a ale nie ma też 100Hz (co jest baaardzo przydatne w grach z szybko poruszającą się kamerą) lub ... odwrotnie.
Piszą co prawda goście że 100Hz nie jest potrzebne (jak komuś nie przeszkadza rozmazywanie ekranu przy poruszniu kamerą to... ma fajnie, też bym tak chciał !) ale dobrze by było miec te 100Hz w trybie GRA i samemu zdecydowac prawda ? ! ? ! .... a tak kiszka, a tv kupuje się zwykle na parę lat.
Ja tymczasem zostaje przy R82B bo szkoda mi kasy na takie kompromisy...
Pzdr
michal102 napisał:Edit:
@Tommy_M
Efekt falującego powietrza występuje wtedy gdy się przesadzi z opcją 100Hz. Wystarczy ustawić na "własny" i odpowiednio dostroić i problem znika.
Dzięki za te ustawienia - dzisiaj je sprawdzę - choć widzę, że z kolorem ostro dajeszmichal102 napisał:Oto moje ustawienia do 32B650 pod konsolę PS3: