Byłem wczoraj z PS3 w MM na testach 32B650.
Zacznę nietypowo bo od podsumowania - TV znacznie fajniejszy w odbiorze od sharpa dh77 - co więcej wczoraj jeszcze zamówiłem, dzisiaj odbieram.
A teraz szczegóły:
1. Gry na PS3 - ustawienia fabryczne, włączony tryb gry, ewentualnie kilka małych zmian - GT5 czy LBP chodzą pięknie - na prawdę super, zero smużenia, piękna płynność, na prawdę byłem pod wrażeniem.
ale:
- przy nie włączeniu trybu gry input lag jest kosmiczny...... np. w LBP gdzie na prawdę trzeba czasem wykonywać sporo sekwencji skoków etc. i to dokładnie wymierzonych nie dało by się grać - lecę z czegoś naciskam skok, a tu już za późno, zleciałem...... dałem spbie spokój i właczyłem tryb gra.
Samsung o ile wiem w starych modelach wypuszczał firmware i stopniowo obniżał input lac - licze że tutaj też ta będzie.
2.
Filmy w jakości avchd z PS3 - jakość piękna, bardzo szybko kilkoma suwakami da się uzyskać na prawde przepiękny obrax - nie ma się do czego przyczepić jak chodzi o czerń, biel, kolory, ustawianie 100Hz etc. - wszystko na prawdę ok.
ale:
- znacznie, znacznie mniejszy niż w DH77 ale jest efekt "ciepłego falującego powietrza" wokół przedmiotów/iosób poruszających się na tle z dużą ilością szczegółów. Tyle, że tutaj w porównaniu do Dh77 to na prawdę margines.
Tyle, że na starym Panasonicu nie było tego w ogóle - ale to zrzucam na karb jednak tego, że tam było tylko HD ready, cały obraz lekko rozmyty - tak jak to w Panasonikach.
3. Kanały SD i HD na N'ce - to testowałem około tydzień temu na 37'' i wyniki testu były tak dobre, że zdecydowałem sie na ten model wstępnie także to chyba wystarczy za odpowiedź
- kanały HD sa piękne (ale to tak jak w 90% TV), kanały SD bardzo dobre po ustawieniu kilku rzeczy na prawdę bardzo sensowne pomimo generalnie złego sygnału/podawanego materiału.
Ja tak jak mówię, zdecydowałem się, dzisiaj odbieram TV, będę testował kwestie buczenia/pixeli etc. jeszcze w sklepie - chciałbym miec pewnośc, że przynajmniej to będzie ok, a czas pokaże jak się będzie użytkowało.
PS. Bardzo mile zaskoczyła mnie obsługa w MM - nie tyle pozwolili mi sie podpiąc, co po prostu dostałem TV, pilota, prosze sobie podłączyć i testować, zostawili mnie samego i mogłem w spokoju z godzinikę się pobawić. Bałem się, że będą stać nade mną i "sapać" żeby już skończyć a tu zupełnie odwrotna sytuacja.