Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

roberto369

New member
Oczywiście, że używam napisów w formacie SRT. Serviio innych nie widzi! Tylko, że te same napisy SRT u mnie działają tylko na kompie. Gdy odpale DLNA napisy sie rozjeżdżają :(

W takim razie, nie jestem w stanie Ci pomóc. Sam dzisiaj oglądałem film, gdzie poprzez DLNA napisy były źle dopasowane, ale już podczas odtwarzania z USB było wszystko OK. Nie mam pojęcia, od czego to zależy.

lesio7

New member
mam le37b650 od kilku dni telewizor nie potrafi połączyć się z dyskiem 100GB tzn zaczyna kręcić talerzami a po chwili się rozłącza i tak w kółko. Najlepsze jest to że w czasie tego procesu zawiesza mi sygnał idący przez kartę conax cyfrowej telewizji kablowej i mam stop klatkę (na ekranie sygnał zakodowany). Muszę włączyć i wyłączyć telewizor aby działała kablówka. Pen 8GB działa bez problemu. Podłączany był inny dysk i jest to samo. Dysk podłączony do kompa działa. Może ktoś się z tym spotkał z góry dzięki za podpowiedzi

lesio7

New member
mam le37b650 od kilku dni telewizor nie potrafi połączyć się z dyskiem 100GB tzn zaczyna kręcić talerzami a po chwili się rozłącza i tak w kółko. Najlepsze jest to że w czasie tego procesu zawiesza mi sygnał idący przez kartę conax cyfrowej telewizji kablowej i mam stop klatkę (na ekranie sygnał zakodowany). Muszę włączyć i wyłączyć telewizor aby działała kablówka. Pen 8GB działa bez problemu. Podłączany był inny dysk i jest to samo. Dysk podłączony do kompa działa. Może ktoś się z tym spotkał z góry dzięki za podpowiedzi

myszonokr

New member
Hej.
mam mały problem z 32B650 (stare oprogramowanie). lubię przeglądać zdjęcia po przez Media Player z TV, mam je zgrane na dysk twardy WD500G. niestety zdjęcia w folderze sie mieszają, nie są po kolei do tego nie obraca ich jak są zrobione w pionie. czy macie tez taki problem, czy po prostu te typy tv tak mają, a może jest na to jakaś rada?

lesio7

New member
jesli to dysk 2.5cala to podepnij do dwoch USB, (zasilanie z dwoch portow), albo przez osobno zasilany hub USB

próbowałem ale nie działa. Myślę o zgłoszeniu do serwisu bo wygląda to tak jakby od czasu zamontowania karty conax do dekodowania cyfrówki zmniejszyło się na porcie usb zasilanie poczekam jeszcze trochę może ktoś miał coś podobnego

lesio7

New member
a nie możesz wyciągnąć modułu i sprawdzić wtedy dysku???

po wyciągnięciu modułu jest tak samo tylko tyle ze na analogowej telewizji nic się nie dzieje tzn obraz się nie zatrzymuje a dysk co chwile wchodzi na obroty i się zatrzymuje, czasami nie wejdzie nawet na obroty. Czasami załapie wyskoczy na ekranie media p i gaśnie tak jak gdybym go wyciągnął z gniazda na "żywca" w trakcie gdy szczytuje dane i tak w koło, gaśnie i się zapala nie starcza mu chyba prądu na dalszą normalna pracę, a jak włożę pen to chodzi normalnie. Miałem inny dysk i robi to samo a więc chyba wadliwy dysk odpada

tdx

New member
Bez reklam
Możesz jeszcze ewentualnie spróbować wgrać nowy soft i zobaczysz czy coś pomoże - jednak wydaje mi się że jeśli inne dyski tak samo się zachowują może być to wina TV :( <- czytaj serwis

SATAn_

New member
Bez reklam
po wyciągnięciu modułu jest tak samo tylko tyle ze na analogowej telewizji nic się nie dzieje tzn obraz się nie zatrzymuje a dysk co chwile wchodzi na obroty i się zatrzymuje, czasami nie wejdzie nawet na obroty. Czasami załapie wyskoczy na ekranie media p i gaśnie tak jak gdybym go wyciągnął z gniazda na "żywca" w trakcie gdy szczytuje dane i tak w koło, gaśnie i się zapala nie starcza mu chyba prądu na dalszą normalna pracę, a jak włożę pen to chodzi normalnie. Miałem inny dysk i robi to samo a więc chyba wadliwy dysk odpada

Kup kabel USB Y, zapewniam ze pomoze. Na dysku 2,5", mialem tak gdy podpinalem zwykly USB od nawigacji. Po wpieciu USB Y dysk dziala. Poprostu z 1 portu nie uciegnie na kiepskiej jakosci kablu.

tresor

New member
Hej , mam kolejne pytanie , kupiłem , ostatnio amplituner Onkyo TX-SR 308 , do niego podłaczony B650 , i pytanie , czy da sie ogladac filmy z pendriva podłaczone do TV i dzwiek zeby lecial z amplitunera ?

myca

New member
Hej.
mam mały problem z 32B650 (stare oprogramowanie). lubię przeglądać zdjęcia po przez Media Player z TV, mam je zgrane na dysk twardy WD500G. niestety zdjęcia sie mieszają, nie są po kolei do tego nie obraca ich jak są zrobione w pionie. czy macie tez taki problem, czy po prostu te typy tv tak mają, a może jest na to jakaś rada?

Też się tym męczyłem. Jedyny sposób to numeracja zdjęć. np. 001_jakasnazwa.jpg, 002_jakasnazwa.jpg itd.
Co do obracania to telewizor ich sam nie obróci, najlepiej zrobić to w komputerze. Polecam do tego darmowy Irfanview, który ma funkcję obracania bezstratnego. Przy okazji Irfanview możesz wykorzystać do masowej zmiany (numeracji) nazw do prawidłowego sortowania, choć ja do tego używam Total Commander'.

Credens

New member
Nie wiem czy to akurat pomoże,ale możesz spróbować.Wejdź w tryb serwisowy: wyłączony TV ,na pilocie>info>menu>mute>power. Jak się pojawi: control>sub option>high devi,przełącz z off na on

myszonokr

New member
Też się tym męczyłem. Jedyny sposób to numeracja zdjęć. np. 001_jakasnazwa.jpg, 002_jakasnazwa.jpg itd.
Co do obracania to telewizor ich sam nie obróci, najlepiej zrobić to w komputerze. Polecam do tego darmowy Irfanview, który ma funkcję obracania bezstratnego. Przy okazji Irfanview możesz wykorzystać do masowej zmiany (numeracji) nazw do prawidłowego sortowania, choć ja do tego używam Total Commander'.

dziękuje za odpowiedź! już myślałem, że sam jak palec zostałem z problemem :)
co do obracania zdjec, to robie to w przegladarce Windowsa nim obejrze na TV, ale nie działa.
Skorzystam chyba z Irfanviev.
co do numeracji to zdjecia maja kolejno numery, tylko, ze np: P00123; P00124 - wtedy B650 miesza.

MarekWoj

New member
Witam.

Mam mały problem. Od niedawna jestem abonentem N-ki, ale oglądam również programy z naziemnej TV, czasami również jakiś film z DVD. Problem polega na tym, że dźwięk z N-ki jest zdecydowanie cichszy niż z TV czy DVD. DVD i dekoder są podłączone poprzez HDMI.

Czy jest jakaś możliwość "pogłośnienia" jednego z wejść HDMI ?

Jeśli było takie pytanie to przepraszam, ale nie przypominam sobie :)

Do góry