cancer007 napisał:@michal102
hmm, właściwie to nie pomogło, obraz nawet lekko gorszy
I tak uważam, że trochę to dziwne, spodziewałem się w sumie bdb obrazu w połączeniu tego TVika i dekodera HD a tu niestety odmienny efekt .
Czekam na kolejne rady jakby ktoś miał. A może ktoś ma konkretnie taki zestaw urządzeń (dekoder polsatu HD i 37B650) i jeśli ma dobry obraz to podałby ustawienia jakie ma i jak są połączone.
Dzięki wielkie z góry.
No własnie też tak sobie pomyślałem. W sumie to jest jedna rada, można oddalić TV od fotela albo zamienić na mniejszy np 32" i wtedy wszelkie artefakty i niedociagnięcia będą mniejsze i mniej będą rzucały się w oczy , a tak na poważnie to byłem dziś u kolegi, co ma dekoder Dreambox 800 HD i odbiera nim niektóre kanały HD z serii Sky..., i na niektórych rzeczywiście obraz żyleta a polsatowskie na tym samym TV mizernie. Z tego co już się dowiedziałem cyfrowy polsat daje ponoć najsłabszy sygnał. Najlepiej sygnał prezentuje się z "N", potem cyfra +.Samsung1975 napisał:Moim skromnym zdaniem jest to wina sygnalu a nie telewizora. Ja mam Cyfrowa Vectre i powiem ci ze wiele kanalow wyglada bardzo kiepsko (dokladnie tak jak wczesniej opisales - artefakty etc). Ja sie nawet nie bawie juz w ustawianie bo to strata czasu, troche cos poprawisz ale jakosci i mocy sygnalu przeciez nie zmienisz. Zauwazylem ze jest nawet roznica w kanalach HD ! To raczej dobrze swiadczy o samym telewizorze, ze da sie takie roznice jakosci wychwycic. Jezeli sygnal jest odpowiedni i kanal nadawany w swietnej jakosci HD (np. LuxeHD) to po prostu szczeka opada, po prostu jakosc niesamowita.
Eh jakby wszyscy czytali cały temat to dawno znali by kontrast i czas reakcji matrycy który był podawany już kilkakrotnie.herbi626 napisał:witam
Znalazlem dzisiaj na allegro 37"B650 i co mnie zdziwilo.. to,ze ten TV ma Czas reakcji 4ms. oraz nie wiem skad sprzedajacy ma ta wiadomosc ale chyba godna aby ja tutaj umiescic!!
Pozdrawiam
owszem sam tak mam podłączonego samsunga do sieci i ze wszystkimi usługami daje radę oprócz odtwarzania MKV po sieci mimo połączenia 54 mbps to niestety przerywa bo nie nadąża z przesyłaniem danychczarekr napisał:A tak na marginesie , czy ktoś już może próbował postawić bramkę wifi podłączona do Lan-a i komunikować się w ten sposób z ruterem wifi, zamienie zamiast tego adaptera do usb, czy uważacie że ten sposób transmisji sygnału może być szybszy?
darkbudda napisał:tak dokrecilem sruby abym mogl lekko silowo obracac tv jak chce ,w lewo prawo gora dol,ale jesli masz zamiar 10 razy dziennie krecic tv nooo.... to niewiem czy po mieciacu nie beziez musial dokrecac srub aby sie niewyrobily,w kartonie sa podkladki.Ale ty potrzebujesz chyba jakiegos weszaka za 600 z gornej polki.Nierozumiem tych wielkich wieszakow co sa do 70 kg,po co to komu jak tv maja 13-17 kg .aha na stronie producenta sa i inne np.narozne.
Z informacji które udało nam się uzyskać ze strony producenta ten model telewizora jest przystosowany do zawieszenia na uchwytach o standardzie VESA 200x200 i jego waga bez podstawy wynosi 13kg.
Jeżeli te informacje są wiarygodne (zalecamy sprawdzenie tego w instrukcji obsługi którą otrzymał Pan wraz z telewizorem) możemy polecić Panu następujące modele uchwytów:
Linia Original: VFW 232, VFW 332, VFW 432, VFW 032, VFW 132.
Linia 6000: EFW 6205, EFW 6225, EFW 6245
Linia Physix: Właściwie wszystkie modele do 37" i VESA 200x200 (Jeżeli jest podany rozstaw VESA na przykład max 500x350mm to również łapie 200x200)
Modele PHW100S, PHW200S, PHW300S chociaż są przeznaczone do telewizorów o przekątnej maksymalnie 26" również spełniają wymagania wagowe jak i rozstaw VESA 200x200.
Linia 8000: Jak wyżej
Do obejrzenia uchwytów zapraszamy na stronę (...) lub (...) lub (...)
dzieki za pomoc. ale w tv zmienilem na te ostawienia! w ustawieniach internetu tez zmienilem z uk i nadal nie pojawilo sie you tubeczarekr napisał:rozmawiałem z infolinią i powiedzieli że w ustawieniach trzeba zmienić język na : Europę wschodnią lub inne ponieważ YT jest domyślnie przeznaczony na ten region a Yahoo na UK
MR1979 napisał:8. Pojawi sie okno Playera, gdzie wybieramy np Video, pozniej wybrany plik. Dalej juz powinno byc ok. Szkoda tylko ze Wise Server nie zachowuje podzialu na foldery jaki mamy na komputerze. Tzn wszystkie pliki filmowe sa dostepne zaraz po wejsciu w opcje Video w Playerze.
tak popatrzyłem w tym linku ale to jest poprawka numer KB888111 i bez tego w ogóle byś nie zainstalował sterownika (u mnie do karty dźwiękowej ) a tym bardziej ATI HDMI audio driveramadeo napisał:Teraz to ja jestem zaskoczony. Nie wiedziałem, że niektóre karty potrafią "dodać" dźwięk do wyjścia DVI.
Na stronach ATI (w supporcie) zwracają uwagę, że aby uzyskać dźwięk Dolby Digital Surround przez HDMI w WinXP należy zainstalować
Microsoft UAA HDMI Audio Class Driver, którego zabrakło w SP3.
Czy to Ci pomoże?