Można odświeżyc link do pliku z posta 4365? Nie działa mi. Z góry dzięki
Po co odświeżac jak wszystko działa? Dopiero co było w post 4450.
Można odświeżyc link do pliku z posta 4365? Nie działa mi. Z góry dzięki
Dodałem oba linki oraz ponownie umieściłem link do oficjalnej strony Samsung Polska (był wcześniej, ale stronka się rozjezdzała, teraz jest OK). Inne zmiany:kolego @moras86:
możqesz poprawić na stronie gł. przeglądarki odnośnik do strony samsunga - kiedyś działał a teraz nie.
Jeśli to nie problem to dodaj do działu komputery linki vista.pl/glowna.html i pcworld.pl lub też inne podobne
Nie ma problemu z linkiem. Klikasz prawym przyciskiem myszy i 'Zapisz jako...'
Witam. Mam Samsunga Le40B651...
Nie jest tak zle tylko trzeba podlaczyc pod zlacze hdmi-dvi (chyba jest to hdmi 3) i wybierajac source->tools zmienic nazwe zlacza na dvi-pc, obraz jest znacznie lepszy niz w trybie gra, a rekacja ekranu lepsza niz z wylaczonym tym trybem, mnie sie gra oki moze mam male wymagania ale po przesiadce z monitora samsunga (22 na tn) dyskonfortu nie odczulem, zaznaczam jednak ze nie mam ps3 a jedynie kompa podpietego i gralem narazie tylko w Medal of Honor - Airborne.
Ps. Mam 46b651 na matrycy AUO (AC) na Samsunga (SQ) pewnie bedzie lepiej.
Flipper(ang. płetwa,łapa) a więc chyba "uderzenia flippera"( łapy/płetwy)Piłka zasuwa po stole bardzo szybko a uderzenia klapką (?) muszą być bardzo precyzyjne.
Dla tego parametru(ref. frames) ma znaczenie też rozdzielczość,zwłaszcza dla " pełnej "1920X1080 górna granica jest -przyjmijmy bezpieczne-5. Dokładnie raczej nikt nie badał-czasochłonność.16-cie chodzi na tych 1280X...W RipBot264 masz guzik- [...] przy Profile (dla video).Tam-czyli w Encoder Settings szukasz/zmieniasz parametry (np. number of r-frames).Czasochłonność transkodowania raczej zraża.Save as - oczywiście .MKVProblem pojawia się z flimami z parametrem: Ustawienia formatu, poklatkowy : 16 klatek.
Dzięki.Flipper(ang. płetwa,łapa) a więc chyba "uderzenia flippera"( łapy/płetwy)
Dodałem oba linki oraz ponownie umieściłem link do oficjalnej strony Samsung Polska (był wcześniej, ale stronka się rozjezdzała, teraz jest OK). Inne zmiany:
- zamieniłem sposób wyszukiwania w Google. Na stronie głównej jest typowa wyszukiwarka (wcześniej była okrojona wersja) a na stronie wyszukiwarek jest Google z aktywnym przeszukiwaniem polskiego internetu
- dodałem wyszukiwarki do serwisów aukcyjnych
- obrazki na dole nie są teraz umieszczone wzgędem górnaj krawędzi a nie dolnej jak poprzednio (czasem przy powrocie do strony głównej była ona przewinięta do dołu - teraz chyba już tego nie będzie)
- znacząco zmniejszyłem i oczyściłem kod stron oraz zoptymalizowałem obrazki - stronka powinna się wczytywać zauważalnie szybciej niż przed tygodniem
Flipper(ang. płetwa,łapa) a więc chyba "uderzenia flippera"( łapy/płetwy)Dla tego parametru(ref. frames) ma znaczenie też rozdzielczość,zwłaszcza dla " pełnej "1920X1080 górna granica jest -przyjmijmy bezpieczne-5. Dokładnie raczej nikt nie badał-czasochłonność.16-cie chodzi na tych 1280X...W RipBot264 masz guzik- [...] przy Profile (dla video).Tam-czyli w Encoder Settings szukasz/zmieniasz parametry (np. number of r-frames).Czasochłonność transkodowania raczej zraża.Save as - oczywiście .MKV
mam parę filmów które nie śmigaja ze względów na rozdzielczosć czym to zmienic ??mnie nigdy nie udalo sie zmienic ref frames bez przekodowania calego filmu aby dzialalo na kompie czy TV
aby w miare szybko przekodowac taki film trzeba miec mocny proc w kompie albo karte grafiki z CUDA i odpowiedni codec
Po rozpakowaniu programu RipBot264 mam taki obrazek jak poniżej . Pobrałem i zainstalowałem w podkatalogu Tools pilki od ffdshow ale nadal to samo. Co robić?Flipper(ang. płetwa,łapa) a więc chyba "uderzenia flippera"( łapy/płetwy)Dla tego parametru(ref. frames) ma znaczenie też rozdzielczość,zwłaszcza dla " pełnej "1920X1080 górna granica jest -przyjmijmy bezpieczne-5. Dokładnie raczej nikt nie badał-czasochłonność.16-cie chodzi na tych 1280X...W RipBot264 masz guzik- [...] przy Profile (dla video).Tam-czyli w Encoder Settings szukasz/zmieniasz parametry (np. number of r-frames).Czasochłonność transkodowania raczej zraża.Save as - oczywiście .MKV
mam parę filmów które nie śmigaja ze względów na rozdzielczosć czym to zmienic ??