pontoninho
Member
witam czy mógłby ktoś z kolegów dołączyć zdjęcie tylniego panelu z gniazdami wtykow w w/w tv? nie moge w googlach znalezć .proszę o foto.
Ad. 1 Dokladnie tak.wilk1961 napisał:Dzięki za informacje whiteman.
Co do pkt.1 to rozumiem, że jak tv cyf. naziemna wprowadzi nowe multipleksy w których będą kodowane kanały to będę mógł dokupić moduł CAM i i po opłaceniu karty klienckiej oglądać je?
Co do pkt.2 to chodziło mi o kanały tv naziemnej, na niektórych są rozbieżności w czasie pomiędzy dżwiękiem i obrazem ale myślę ze to leży po stronie nadawcy polskiego bo na niemieckich tego nie ma.
Pkt.3 - dość starawy komp, neostrada (modem speedtouch 330), karta sieciowa w kompie to VT6102 [Rhine-II]. Połączenie kablem LAN odpada bo za duża odległość - tv na dole komp u góry, więc LAN przez całe mieszkanie. Ale tv stoi blisko gniazdka telefonicznego to może jakiś router. Używam 2-ch systemów, widows i linux.
Jak by jakieś sugestie co do konfiguracji to bedę wdzięczny bo ja na sieci to się znam jak tyle co nic.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
pontoninho napisał:witam czy mógłby ktoś z kolegów dołączyć zdjęcie tylniego panelu z gniazdami wtykow w w/w tv? nie moge w googlach znalezć .proszę o foto.
sam650 napisał:BTW: Coś nie chce mi się wierzyć, że blokada kopiowania/kasowania kontentów jest wynikiem błędnego firmware, ale nie wykluczam tego, bo byćmoże zmienili w środku jakieś komponenty i firmware ich nie umie obsłużyć. Zobaczymy (jeśli dacie znać).
Przeczytaj moje posty wyżej. Polska strona Samsunga nie udostepnia firmware dla modelu T2P, ktory jak przypuszczam posiada Twoja szwagierka. Ja sciagalem ze strony niemieckiej (tam musisz wybrac model T2P z listy), udalo sie zaktualizowac i TV dziala bez problemu. Byc moze ten model ma zablokowane kopiowanie contentow, bo u mnie tez nie mozna nic skopiowac. Firmware wazy 2 x wiecej, zatem mozliwe, ze juz nie starcza miejsca na dodatkowe rzeczy w pamieci - jak ostatnio sprawdzalem to mialem ok 20 MB wolnego miejsca w TV.mcold napisał:Mi też się nie chce wierzyć że to FW, ale... Wczoraj moja szwagierka zakupiła LE32B650 i .... nie ma opcji kasowania z Content Library. Dodatkowo ma firmware 2003 cośtam i za diabła nie chce się zaktualizować - TV radośnie stwierdza że nie nie widzi plików do upgrade na USB, mimo że sam USB widzi poprawnie. Czyżby Samsung faktycznie coś zmienił w bebechach?
nobange napisał:Przeczytaj moje posty wyżej. Polska strona Samsunga nie udostepnia firmware dla modelu T2P, ktory jak przypuszczam posiada Twoja szwagierka. Ja sciagalem ze strony niemieckiej (tam musisz wybrac model T2P z listy), (...) .
Ja proponuję nieco inne, choć podobne rozwiązanie jak kolega whiteman.wilk1961 napisał:...
Pkt.3 - dość starawy komp, neostrada (modem speedtouch 330), karta sieciowa w kompie to VT6102 [Rhine-II]. Połączenie kablem LAN odpada bo za duża odległość - tv na dole komp u góry, więc LAN przez całe mieszkanie. Ale tv stoi blisko gniazdka telefonicznego to może jakiś router. Używam 2-ch systemów, widows i linux.
Jak by jakieś sugestie co do konfiguracji to bedę wdzięczny bo ja na sieci to się znam jak tyle co nic.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
nobange napisał:Przeczytaj moje posty wyżej. Polska strona Samsunga nie udostepnia firmware dla modelu T2P, ktory jak przypuszczam posiada Twoja szwagierka. Ja sciagalem ze strony niemieckiej (tam musisz wybrac model T2P z listy), udalo sie zaktualizowac i TV dziala bez problemu. Byc moze ten model ma zablokowane kopiowanie contentow, bo u mnie tez nie mozna nic skopiowac. Firmware wazy 2 x wiecej, zatem mozliwe, ze juz nie starcza miejsca na dodatkowe rzeczy w pamieci - jak ostatnio sprawdzalem to mialem ok 20 MB wolnego miejsca w TV.
Naciskasz Internet@TV a później niebieski buzik (galeria widgetów), i masz wszystkie dostępne widgety zainalowane i nie zainstalowane, klikasz na właściwy i instlujesz. a ten widget od gazeta.pl nazywa sie wiadomości.robsonslowik napisał:LE32B650
wyświetla mi Się że jest do pobrania nowy widget wiadomości po polsku z serwisu gazeta.pl
wejdź do galerji widgetów i zainstaluj
wchodzę tam ale nie ma takiego
JAK U WAS?
robsonslowik napisał:LE32B650
wchodzę tam ale nie ma takiego
JAK U WAS?
co to znaczy "dosyć dobry" ??? laptopy niestety mają zazwyczaj słabą grafike. Na moim Pc (grafa 8800GT) gdy właczę film fullHD obraz jest kryształ!! Śmiga wyśmienicie, jak to żona powiedziała "lepszy niż w kinie"vt9st napisał:obraz przy przesyle z laptopa [HDMI-HDMI] przycina mi, laptop dosyć dobry, więc nie wiem czemu, co parę sekund klatkuje po prostu
vt9st napisał:Ponawiam pytania z poprzedniej strony + kiedy widzi wszystko na pendrivie? Tzn. mkv i napisy? Bo mam teraz dwa filmy, oba mkv, oba z napisami txt i tylko w jednym działają napisy.
robsonslowik napisał:Witam wszystkich posiadaczy samsunga!!!
Posiadam tv le32b650 i nie wiem co się dzieje z youtube wszystko się ładuje do momentu wyświetlania listy filmików ,gdy chcę któryś obejrzeć klapa ,nic się nie ładuje i tv się zawiesza trzeba czekać aż sam się zrestartuje .
Najdziwniejsze że nie dzieje się tak każdego dnia bywa że wszystko działa ana drugi dzień nic . Pozostałe widgety w porządku