korczyniak
New member
ząbek napisał:Niby jak zdekodować?
Zapewne chodziło koledze ot że telewizor musi zdekodować sygnał i krócej nie będzie
ząbek napisał:Niby jak zdekodować?
wgraj soft w wersji 2004 czyli najnowszy i ustaw tryb film na Auto 2ryki67 napisał:Witam
Panowie uruchomilem dzisiaj DLNA i serwer wiselink po wybraniu katalogów
synchronizowal sie ponad 2godz. czy u was tez? fakt ze mam kilka tys. plikow
moze dlatego
Ale pytanie moje brzmi, odtwarzam filmy divx i napisy nie zgadzają mi się
wręcz rozjezdzają, dalem w meni wyprzedzenie dla napisow 4s ale nie bardzo pomoglo,
moze film ma 25klatek a napisy zsynchronizowane na 23.946 ???
jak myslicie
prosze o porady
Na niektorych filmach rozjezdza mi sie dzwięk no i to to juz calkowicie nie wiem dlaczego
ma ktos tak ???
pozdrawiam
korczyniak napisał:Witam.
Po przeprowadzeniu kilku kombinacji na programach ,które polecaliście udało mi się zmienić kontener m2ts na MKV i uzyskać dźwięk w telewizorze.
esselu napisał:jeszcze raz zapytam ;p
Czy SAMSUNG LE32B651 pociągnie dysk zewnętrzny (2,5 calowy - bez zasilacza) , czy wykryje cale 400gb, czy bedzie dobrze czytal filmy z tego dysku m. in. mkv. ?
link podany wyzej
Kompresja do MPG ma to do siebie, że tylko co jakiś czas jest wysyłana pełna klatka obrazu, a pomiędzy nimi są tylko różnice. Więc zanim pojawi się obraz TV musi poczekać na pełną klatkę, być może dochodzą to tego jeszcze inne szczegóły kompresji.ząbek napisał:Niby jak zdekodować?
damian474 napisał:Chciałbym się dowiedzieć czy filmy mkv i divix odtwarzane przez usb da się jakoś rozciągnąć na cały ekran? Niektóre filmy odtwarzane są z 2 czarnymi paskami u góry i na dole ekranu. z góry dzięki
Galczych napisał:"Dziwne zjawiska natomiast następują na plikach w nietypowych rozdzielczościach, np. 1440x1080. Poza tym, że TV ma problemy z "niekwadratowymi" pixelami"
Tez mam ten problem, a poniewaz mam duzo filmow z kamery HDV to mi bardzo przeszkadza. Czy znasz moze jakis program ktory potrafil by zamienic - przeskalowac obraz 1440x1080 na 1920x1080 i zrobil to mozliwie bezstratnie, a przynajmniej z minimalna utrata jakości.
sam650 napisał:Nie zauważyłem tego wcześniej i przypuszczam, że zrobił to najnowszy firmware 2004.1: mianowicie w opcjach oszczędzania energii pojawiła się możliwość całkowitego wyłączenia ekranu, dzięki czemu można już uniknąć zużywania lampy i LCD podczas słuchania nagrań dźwiękowych lub radia z DVB-T. Sprawdziłem, że przy wygaszaniu milknie przetwornica lampy, tak więc faktycznie to funkcjonuje.
strona 203 tego tematuPioro napisał:prosze powiedzcie mi jaki program umozliwi mi przerobke dzwieku dts na ac3? bo mi mkv z dzwiekiem dts nie chodza, fajnie jakby programik byl latwy w obsludze...
wlasnie ogladam mecz na polsacie sport (ze zwyklej kablowki) i obraz jest masakryczny, tez macie pilke lecaca jak kometa?;/
sciagnalem popcorn audio, ale nie moge sie polapac tzn w polu gdzie jest media info wyswietla mi sie komunikat... delaycutfile: missing file specification na czwerwono mi miga, niby cos tam sciagam, ale nie dziala, czy tu musze miec zainstalowe pplik-medialinfo.dll??
Ponieważ *sam650* milczy (może po prostu nie ma czasu) to ja podam jak wyłączyć ekran. Nie da się tego zrobić via Tools! Trzeba nacisnąć kolejno: Menu<Ustawienie<Ogólne< Oszczędzanie energii<Wyłącz obraz. Dziala, rewelka! Wbrew pozorom bardzo łatwo obudzić taki *śpiący* ekran. Wystarczy ponownie wcisnąć Menu na pilocie. Jeśli to jest jedyna nowość w nowym firmware to i tak dużo w porównaniu z poprzednimi uaktualnieniemi. Bez tego słuchanie muzy z TV mijałoby się z celem. A może ktoś dostrzegł jeszcze jakieś inne, równie fajne ulepszenia?arkadiuszdworza napisał:Jak tyś tego dokonał, żeby wyłączyć ekran podczas słychania muzyki z mp3? Mam nowy soft, ale nie widzę takiej możliwości. Proszę o instrukcję.
uznamer napisał:Ponieważ *sam650* milczy (może po prostu nie ma czasu)
uznamer napisał:Trzeba nacisnąć kolejno: Menu<Ustawienie<Ogólne< Oszczędzanie energii<Wyłącz obraz.
uznamer napisał:łatwo obudzić taki *śpiący* ekran. Wystarczy ponownie wcisnąć Menu na pilocie.
Przekopiuj sobie tymczasowo zbędne pliki z pendriva na twardziela i zrób tak jak tego wymaga Samsung. Po co eksperymentować? No chyba, że chcesz mieć problemy. Co prawda zawsze mozna przywrócić poprzednie oprogramowanie, w razie wpadki, więc rób jak uważasz.ryki67 napisał:Witam
Panowie chciałem uaktualnić firmware
w opisie aktualizacji jest napisane aby USB podłączane miało tylko jeden folder
z firmware T-CHL7DEUC.
ja mam sporo plików na PEN-drivie czy musze je skasować, czy cos sie moze stac nie tak jak dokonam upgrad-u nie na czystym PEN-drivie?
jakie macie doświadczenia w tym zakresie
pozdrawiam