Domo19m napisał:
Do "jedrek LCD" dzwiek po pc leci bez problemowo na tym tv. Pokombinuj cos z ustawieniami w pc na glosnosci. Sam mam laptopka podlaczonego i dzwiek leci po HDMI az milo.
Kombinowałem kombinowałem i ni huhu ani decybelka:niewiem:
Powinno grać jak jest obraz to i dźwięk być powinien.
Podłączam kabel do wyjścia audio komputera (słuchawki działają) drugi koniec do tv(wejście audio do HDMI2 lub VGA) i nic "martwa cisza".
Nie działa ani przy sygnale VGA ani HDMI.
Domo19m napisał:
Jedno pytanie do posiadaczy tego TV, czy tez maja tak bardzo widoczny efekt smuzenia na czarnych obiektach badz mocno kolorowych(tzn np. stoi sobie szafka czarna szafka w szarym pokoju, ide chlopkiem i przesuwam kamera prawo, lewo, dol, gora i za szafka pozostaje smuga po tych kierunkach) ? Calosc smiga bardzo ladnie z movie+ gra dostaje jakby wiecej fps
ale z tymi obiektami jakos tak niemrawo, zeby za taka kase miec smuzenie? Mam podlaczonego Xbox360'e i starsznie ostatnio zaczelo mnie to denerwowac, nie wiem dlaczego ale przedtem wydaje mi sie ze tego problemu nie widzialem. Jest to mozliwe? Czy wgranie nowego firmware pomoglo by cos? Czy od razu wymienic ten egzemplarz (byl ostatni w magazynie, wiec kto wie)? Jak jest z waszymi? Dzieki za odp. z poprzednich postow. Pzdr
Jak kombinowałem z dźwiękiem i ustawianiem Autodopasowania po VGA to otworzyłem worda i testowo w kilku rozmiarach czcionki poklepałem trochę znaków w kilku wierszach. Rozdzielczość ustawiona była na 1920x1080 60hz a tapeta pulpitu była wyśrodkowana. Dookoła była czarna ramka-tło pulpitu.
I jakie zdziwienie mnie dopadło jak przesunołem białe okno worda na czarny obszar ekranu. MAASAAAAKKRAAAAAAAAAAAA
Było widać paskudne smugi po czerni na kilka centymetrów. Z wolna szarzejące.
Efekt jakby wcale nie było funkcji overdrive matrycy.
W drugą stronę-czyli czarne na białe jest zero smużenia.
No takiego czegoś to nawet mój stary lapek nie potrafi.
Też mam xkloca i po zmianie TV od razu odpaliłem z dysku demo PGR3 i tak coś mi nie leżało w obrazie. Pochodziłem po garażu i patrząc na felgi(bardzo kontrastowe z resztą otoczenia) i przesuwając się w prawo i lewo bardzo to było rozmazane. To samo z bramą, pręty jakby za mgłą.
No ale input lag jest praktycznie nieodczuwalny, to spory plusik.
A soft nic na razie nie daje mam T-AMBPEUMD-1020.1 najnowszy dostępny na dziś.