??????? czekam nadalbunio1978 napisał:Moze troche pozniej wreszcie dodam fotki.
??????? czekam nadalbunio1978 napisał:Moze troche pozniej wreszcie dodam fotki.
szach36 napisał:jak dla mnie najlepszą kalibracją jest ta poniżej
tryb film
podświetlenie 4 lub 5 jakby komuś było za ciemno
kontrast 93
jasność 49
ostrość 7
kolor 49
odcień 50:50
ust. szczegółowe
czerń wył
kontrast dyn wył
gamma -2
przestrzeń kolorów użytkownika
balans bieli:
r: 26
g: 25
b: 20
wzm r: 22
wzm g: 21
wzm b: 32
odcień skóry -2
poprawa kraw wył
opcje obrazu
ton kolorów ciep1
redukcja szumów niski
czerń HDMI niski
100 Hz: niski
ustawienia te znajdują sie na stronie audio video
tomek_tom napisał:czy możesz podać jakie masz ustawienia w : przestrzeń kolorów
CorporalFish napisał:Miales 1920x1080p ?? czy aby napewno ,nieznam tego dekodera sam posiadam n-recorder , ale z tego co wiem narazie nikt z operatorow poza testami w 1080p nienadaje , no chyba ze polsat wyprzedza swiatowe standardy i ma na transporderach sat. wykupione pelne pasma do transmisji . wiec raczej miales 1080i.Ale niech wypowiedza sie inni posiadacze samsunga od polsatu
Horhe Ortega napisał:Ale złącze(wejście HDMI...)w TV przełączone na : PC ?
Dymis napisał:Podświetlenie dałem na 5 i powiem Wam, że jest bardzo znośnie. Czyli na tych ustawieniach gracie i oglądacie DVD lub BR?
EDIT: Zapomniałem dodać, że Dynamic Contrast mam na HIGH oraz HDMI Black Level = Niski mimo iż w ps3 jest ustawione full
wb82 napisał:Witam,
Czy to jest wada matrycy czy po prostu te miejsca są itensywniej naświetlane i można to wykalibrować jakoś?
Najlepiej zadzwoń do serwisu i przedstaw swoje spostrzeżenia , a odnośnie norm dopuszczających ilość subpixeli można przeczytać na stronie Samsunga.wb82 napisał:Witam,
jestem nowy na forum. Kupiłem LE40A656 2 tyg temu.
Zauważyłem w rogach oraz od dołu jaśniejsze miejsca - tylko gdy wyświetlany jest cały czarny obraz - w rogach (górnych) oraz na środku u dołu widać jaśniejsze "plamy". Widać to tylko gdy wyświetlana jest czerń.
Czy to jest wada matrycy czy po prostu te miejsca są itensywniej naświetlane i można to wykalibrować jakoś?
Oddać sprawę do serwisu? Jak serwis Samsunga w tym zakresie działa? Dokonają oględzin u mnie czy muszę jechać z gigantycznym kartonem do nich? Poza tym trafiłem 2 subpixele nieaktywne (świecą się na czerwono) Jestem z 3miasta. Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.
Dymis napisał:No powiem Ci, że garnitur jest "za czarny" ale w grach jest idealnie