OPINIA po miesiącu korzystania:
Telewizor jak za tą cenę jest bardzo dobry. Dużym problemem jest jednak matryca błyszcząca, która w ciągu dnia zachowuje się jak lustro. Mi to nie przeszkadza, bo w ciągu dnia nie oglądam filmów, a jak już bardzo bym chciał to spuszczone rolety rozwiązują ten problem. Jeśli jednak u kogoś długo widać słońce przez okno może to być dużym problemem.
Ogólnie obraz jest bardzo dobry i nie dopatrzyłem się mankamentów. Filmy Full HD widać bardzo dobrze i nie miałem żadnych problemów z odczytem plików mkv. Jest duża możliwość dopasowania obrazu także obraz można poprawić wg własnego uznania.
Dużym udogodnieniem jest DLNA i połączenie skrętką z komputerem. Wygodny interfejs pozwala oglądać filmy, słuchać muzyki albo przeglądać zdjęcia. Jest to ciekawie zrobione i bardzo wygodne w korzystaniu.
O 3D jak na razie się nie wypowiem, bo nie zakupiłem jeszcze okularów, ale zapewne jest tak samo jak w innych telewizorach w tej cenie. Na prawdziwe 3D, które nie męczy oczu z innymi okularami pewnie jeszcze trochę poczekamy chociaż już są niezłe prototypy.
Podsumowanie:
Krótko mówiąc polecam ten telewizor. W tym przedziale cenowym chyba nic lepszego nie kupimy. Długo zastanawiałem się nad wyborem telewizora. Problemem był wymóg, aby telewizor był cienki (jak np. PS50C6900 lub PS50C6500) i można było skorzystać w montażu pod wieszak Ultra Slim. Niestety cena cienkich telewizorów była dużo wyższa, a grubość np. PS50C550 nie zachwycała mnie. W końcu kupiłem coś pomiędzy. Co prawda nie można skorzystać z wieszaka Ultra Slim, ale już mam pomysł jak zamocować go przy ścianie w podobny sposób