oświecenie
kupiłem 3 dni temu 6500 !!! wybor byl ciezki ale bez przesady - nie spedzalem 2 miechow na przeczesywaniu forum i testach po wszystkich mozliwych sklepach (podlaczanie pod roznie zródla sygnalu i takie tam pierdoly
) ) .... zazdroszcze osoba ktore maja na to czas!!!
Ale fajnie ze sa (te osoby) - bo to dzieki nim moglem (zdalnie)sprecyzowac wybor!!!
A wybor byl miedzy samem 6500 a Panasem g20 - wielkoscv 50``!!
Nie jestem specjalista w temacie wiec moja porada bedzie mocno lakoniczna - ale poniewaz przed zakupem "siedzialem" na forach - wiec moze kazda opinia sie przyda !!
Wczesniej tez bralem pod uwage c550!! nawet c 530 - bo byla roznica w cenie i raczej tylko w cenie!! Ale szybko odpuscilem - przepasc klasowa!!!!!
Ostatecznie dla czego wyszedl c6500 a nie inny samsung - przede wszystkim jest to wyzsza seria 6+ a nie 5 czy 5+!!! nie przekonuje hehe?
co jeszcze przewyzsza serie 6 od 5 ( skupiam sie tutaj konkretnie na 6500 i 550):
-Cinema Smooth,
-SRS TheaterSound,
-Woofer (głośnik niskotonowy),
-Internet,
-InstaPort S,
- odbiór DTV ( Pan EU : DVB - T / C ZT(Italy MHP) : DVB - T / C XU (UK T2) : DVB - T2 ),
- minimalnie mniejsze zuzycie energii w trybie stadn-by - to raczej śmieszny argument ... ale...
I co wazne przynajmniej dla mnie - to wyglad zewnetrzny czyli :
-typ smukłości - ULTRA SLIM !!!!!!!!!!!
generalnie jest ogromna przepasc miedzy wygladem i jakoscia wykonania przednich paneli... chyba nie musze dodawac z kozyscia dla ktorego modelu!!
CZy powyzsza informacje sa wazne / istotnie przy wyborze ?!? coz kazdy wydaje wlasne pieniadze ( lub pozyczone - w przypadku rat najlepiej 0% ) wiec niech sam zdecyduje !!!!
Teraz na koniec dla mnie najwazniejszym argumentem byla cena!!
I to ona zdecydowala o wyborze miedzy samem 6500 a panasem g20 ( choc pojawialy sie opinie ze g10 wypada lepiej....).
A cena najlepsza byla ( moze nadal jest ) w - i tu niespodzianka ( przynajmniej dla mnie bo "objechalem" wiekszosc sieciowek - MACRO CASH AND CARRY !!!??? NIecale 3700 !!! z mozliwoscia zakupu ratalnego bez oprocentowania i ubezpieczenia!!!!!! SŁABO !??!?
Jesli ktos bedzie tak uprzejmy i doradzi mi jak ustawic owa "fure" bede baaardzo wdzieczny!!!!!