Witam !
Mam pytanie do użytkowników tego modelu. Jestem posiadaczem 50B850 od października 2009, przez cały ten okres tv sprawował się znakomicie i w pełni spełnił moje oczekiwania, bzyczenia nie słychać , obraz żyletka , ale nie piszę tego postu aby go zachwalać.
Kilka dni temu podczas normalnego użytkowania z dekoderem cisco, nagle zanikł sygnał. a Dioda standby w telewizorze zaczęła migać - pulsować. Dodam że w tym momencie kontrola nad telewizorem została utrudniona, żaden przycisk na pilocie nie reagował, wyłączyć się go niedało dopiero po stałym trzymaniu przycisku "power" przez około 3sek telewizor się wyłączył po ponownym włączeniu wciąż migała dioda standby. i w dalszym ciągu nie mogłem wejść ani do menu tv ani do wyboru źródła sygnału. Gdy wyłączyłem listwę zasilającą i włączyłem ją ponownie sytuacja ustabilizowała się i telewizor powróćił do normalnej pracy. Dziś przed chwilą sytuacja sprzed kilku dni powtórzyła się. Kolejny raz te same objawy i kolejny raz pomoc w sposób - włącz wyłącz listwę zasilającą.
Czy spotkał się ktoś z takim problemem, co może byc przyczyną? Nie chcę bagatelizować takich zachowań póki tv na gwarancji, jednak i tak niewyobrażam sobie jak można zgłosić taka usterke skoro występuje ona raz na " niewiadomo jaki czas". Pozdrawiam i liczę na odpowiedź mam nadzieję że nie jestem odosobniony w problemie..