bubusia napisał:witam, przymierzam sie do zakupu plazmy, wybieram miedzy panasonic s10 i wlasnie tym modelem, ewentualnie B550, chcialem zapytac o troche mniejsza wersje tzn 40 lub 46 cali, jaki symbol nosi odpowiednik B650 w mniejszej wersji?
Czy dysk może byc obojętnie jaki?Chodzi mi o to czy z własnym zasilaniem, czy zasilany z USB? Który będzie lepszy?tczube napisał:Witam, czy na docieraniu plasmy można włączyć funkcje z ochrony przed wypalaniem tj. skok pikseli? Z góry dzięki.
Wszystko zależy od tego ile prądu pożera dysk. Jak za dużo to może wcale nie ruszyć. Bezpieczniej więc jest mieć obudowę z własnym zasilaniem.tczube napisał:Czy dysk może byc obojętnie jaki?Chodzi mi o to czy z własnym zasilaniem, czy zasilany z USB? Który będzie lepszy?
Wszystko OK, tele był w pn ja odebrałem we wtorek.Papke napisał:Daj znaka czy wszystko ok bo sam bede zamawial niedlugo w "sliwkowym" sklepie
Ja bym się nie martwił zasilaniem dysku. To zależy od mocy zasilacza w urządzeniu. W TV jest min 700W więc spokojnie można podpinać dyski przenośne zasilane z USB. Problemy z zasilaniem występują w urządzeniach z małymi zasilaczami, jak NMT.markatan napisał:Wszystko zależy od tego ile prądu pożera dysk. Jak za dużo to może wcale nie ruszyć. Bezpieczniej więc jest mieć obudowę z własnym zasilaniem.
a może ktos mi odpowie jak to jest z tym automatycznym wykrywaniem formatu w modelu PS50B650?jankes3 napisał:mam pytanko do posiadaczy PS50B550/51 , jak to jest z auto kalibracją czyli czy przechodzi tv automatycznie z formatu 4:3 na 16:9 i odwrotnie tak jak jest w panasie czy trzeba samemu ręcznie przełączać pilotem tak jak jest w LG , dodam że przeczytałem ten temat w całości i wiele innych o Samie i nie znalazłałem odpowiedzi na moje pytanie , bawiłem sie w sklepie w menu i nie znalazlem opcji "auto 16:9" , opcja "auto szeroko" nie wiem co daje bo była zamrożona , sprzedawca nie wiedział dlaczego.