Na ekranie wyskakuja paski o grubosci około 1-2 mm jedna sa ciensze drugie szersze. Czasem zniknie ich czesć, a potem stopniowo pojawi sie ich coraz wiecej. Są dobrze widoczne i nie możan przez nie ogladać tv odciagja uwage od audicji televizyjnej.ivf napisał:o jakich paskach mowa? na ekranie nie ma prawa być nic poza wyświetlanym obrazem. jak sygnałem jest biała planasza to taki ma być obraz.. w przeciwnym wypadku tv do reklamacji, każdej firmi trafiają się wadliwe sztuki..
Ten typ tak ma. Kolory nie są perfekcyjne (chociaż znacznie lepsze niż na LCD z matrycą SIPS). Niestety porównując 50" z 19" czy 22" widać przejścia (szczególnie na płynnym niebieściutkim niebie). Pierwszym ustawieniem jest odtwarzanie pełnego RGB/HDMI na urządzeniu wejściowym (u mnie PS3 chodzi tylko w takim trybie, bo inaczej przejścia są nieznoście), drugim stonowanie jasności i kontrastu - u mnie żre ok 150W (ale obraz dosyć ciemny) do 250W (jasno), ale oglądam tv raczej po zmroku. Jeśli ten tv ciągnie przy białym więcej niż 300W, to znaczy, że jasność jest zbyt mocna). Ustawienia silnie zależą od oświetlenia (i gustu).M@peT napisał:Nie jestem w stanie ustawic kolorow kontarstu z zdjeciach ( kolory sa w warstwach) nie przechodza płynnie.
Mam tez pytanie dlaczego po podlaczeniu kablem DVI/HDMI obraz okzal sie totalna porazka? Dopiero po podłaczeniu kablem VGA obraz jest w miare wyrazny.
Witam.jarczew77 napisał:witam mam wersje 42 cale i wczoraj zdarzyla sie rzecz dziwna tzn guziki na obudowie ( po prawej u dolu ) przestaly dzialac . Naciskam na nie ale nie moge wlaczyc tv zadnego pikniecia nic zero reakcji i to wszystkie . Strasznie podejrzane . Czy ktos mial ten problem lub ma sposob na jego usuniecie ??