Tak zgadzam się Sharp IGZO -super Tłumacz Google
Sony zamiast ulepszać swój najlepszy led serii HX955, złapali się za nieprzydatne jeszcze długo 4K !!!! Ich krawędziowce są po prostu do kituMasz na myśli te wygórowane ceny ani troche nie adekwatne do jakości jaką prezentuje...?
Może i wychodzi na prostą ale mentalnie,marketingowym podejściem do konsumenta - takim taktycznym ruchem była chyba rezygnacja z tego niby hyper systemu audio w tym swyd modelu 4k ktory mnie akurat nie zachwycił,bardziej wystraszył ceną
Jasne że tak i nie twierdzę ze gdybym pozostawił na dłużej odpalony ten tvn to powidoki nadal by się nie pojawiły ...
Co do obecnych plazm - mam ta vt60 i jestem zachwycony obrazem jaki generuje.świeci super.ma żywe naturalne kolory - jest naprawdę extra i nie jest to kwestia przywiązania do plazmy.poprostu nowe plazmy są itp top i słuchać się nie chce pitolenia niektórych oooo mdlych kolorach.słabej bieli..
Nie neguje również najnowszych modeli led bo one też mają pazur .nie zgadzam się jedynie z zaklamanymi opiniami.
Co wy byście chcieli ? Żeby plazma tak dawała po galach aby siedzieć przed nią w okularach słonecznych na głowie...
Nie jadę po ledach bo ta technologia rownież podniosła poprzeczke,poszła do przodu i generuje dużo lepszy obraz od tego sprzed kilku lat,pomimo to nawet po kalibracji nie bedzie on tak naturalny jak ten na plazmie.
Witam.kolego armanig pozwolisz,że wrzucę na zaprzyjaźnione Forum?.Sądzę,że warto obejrzeć.PozdrawiamPolecam w temacie kalibracji + OLED, bardzo dobry fachowy material:
Home Theater Geeks 175: Calibrating Leo's OLED - YouTube
Witam.kolego armanig pozwolisz,że wrzucę na zaprzyjaźnione Forum?.Sądzę,że warto obejrzeć.Pozdrawiam
Ha, też go wtedy chciałem kupic ale jak zobaczyłem jego zniekształcenia geometrii to wolałem zbierać kasę na soniaka 36 cali za 18 tyś i to był super tv na tamte czasy ale i tak go nie kupiłemRHJG Wiem cos na temat plazmy jak w 2000r kupowałem Philipsa36PW9525 za 12900zł to w sklepie wisiała plazma z ceną 60000zł i poborem prądu max 600W.
Taa ma rozbudowane menu, tylko zawalili dokładnosć regulacji gammy, skacze z 2.1 na 2.4Witam,świetny materiał dzięki kol.armanig.Ten TV ma fantastycznie rozbudowane menu,które pozwoli ustawić parametry TV nawet mało zaawansowanym użytkownikom.A jak ktoś chce więcej wycisnąć z TV to profesjonalna kalibracja.Kol.Heniu plazmy na początku też tyle kosztowały.Sądzisz,że jakaś firma będzie sprzedawała TV po kosztach produkcji??? a z czego będzie żyła? a kasa na badania,rozwój itd..to z nieba spadnie jak manna!!!Nie zaglądaj do kieszeni klienta jednego stać a drugiego nie i tyle.Od rozliczania firm są jego akcjonariusze!!!A my albo kupujemy albo nie to jest suwerenna decyzja każdego z nas.pozdrawiam