Myślę, że będziesz bardzo pozytywnie zaskoczony
Nie jest to może dobre miejsce na rozmowę o tego typu tematach, ale cały czas zaskakuje mnie, jak coś, co zajmuje 1,5-2GB może mieć kopię znacznie lepszą niż pełne wydania DVD.
a tym to mnie zaskoczyłes bo do tej pory sugerowalem sie wielkoscią pliku. Tutaj w gre moze wchodzic rodzaj kodeka. Z tego co widzialem istnieje nawet takie cos jak DivX HD.
Jeśli chodzi o jakość i długość to nie jestem ekspertem, ale powiedziałbym, że przy 5 metrach nie ma się chyba jeszcze co obawiać jakiejś wyraźnej utraty jakości. A jeśli nawet to nie takiej, która uzasadniałaby wydatek kilkuset złotych na kabel lepszej firmy.
No tutaj nie nalezy byc zbyt pochopnym bo trzeba pamietac ze kabel musi byc dobrze ekranowany. Czytalem tutaj na forum ze jedna osoba kupiła 10 metrowy kabel ale slabej jakosci i projektor nie wykrywal nawet zrodla. Mysle ze przynajmniej 200-300zl trzeba bedzie wydac zeby to miało ręce i nogi.
Dla przykładu bardzo dobrym rozwiazaniem bedzie kabel Profigold. 5 metrowy kosztuje 360zł. Jesli cos tanszego to Techlink z serii WiresNX. 5 metrowy kosztuje 150zł.
@ aronn
Chciałem jeszcze się zapytać: gdzie kupić? Chce kupić na raty razem z kinem domowym ale tam gdzie jest tv i kino tanie jest wysokie oprocentowanie a tam gdzie droższe tam 0%.
Rozejrzyj sie najpierw po sklepach interetowych, ceneo bedzie najlepszym rozwiazaniem. W wiekszosci sklepow internetowych masz mozliwosc zakupienia na raty. Przewaznie dolaczony jest jeszcze kalkulator rat. Nie daj sie naciac na promocje telewizora ale raty z wysokim oprocentowaniem. Przelicz sobie ile do tego interesu dołożysz... Jak bedziesz mial juz rozeznanie cenowe wtedy mozesz pochodzic po sklepach w Twoim miescie i starac sie negocjowac cene albo chociazby wielkosc oprocentowania rat. Wiem ze sie tak da bo pracowalem w znanej sieci sklepów RTV AGD Czasami duzo bardziej oplaca sie wziac drozszy telewizor z mniejszym oprocentowaniem dlatego cena nie jest tu priorytetem. Najwazniejsza to umiejetnosc negocjacji ze sprzedawca
Jesli zastanawiasz sie czy w Auchanie nie ma jakiegos haczyka to zapytaj sie sprzedawce o rzeczywista stope oprocentowania. Sprzedawca nie moze tego przed Toba zataić. Czasami zdaza sie ze oprocentowanie na prawde wynosi 0% a czasami jest pod spodem *ubezpieczenie kredytu wynosi 15%. Dlatego musisz sie po prostu zapytac.