andrew9 brawa za utworzenie wątku, jak dla mnie bardzo przydatny. Dlaczego.. planuje zakup telewizora, mojego pierwszego

Coś tam się obijało o uszy, porozmawiałem w dwóch sklepach - typ padł na Samsunga. Przed swoimi oczami ukazał mi się LE40C550.. obok niego był jeszcze LED, ale z niego rezygnujemy (posiadam telewizje kablową tylko, nie ma żadnych Canal+, N, itp.). Ze względu na weekend nie mogłem dokonać zakupu, toteż szperam jeszcze w internecie w celu poszukiwania wiadomości i tak.. www euro com pl/porownanie.bhtml?p1=244030984&p2=973549086&p3=458390118 mamy porównanie trzech modelów. Po przeczytaniu powyższego - na pewno zwrócę uwagę jeszcze na matrycę (version, o czym pisaliście wyżej) - wziąłbym od razu C530 (pytanie czy mogę mi ściągną z innego sklepu, bo w Łodzi, ani w okolicy nie ma go, a na stronie nie można zamówić).
Moje wątpliwości budzą się jednak kiedy korzystam z porównaniu na stronie tej firmy. Wszystko wygląda prawie tak samo, prócz ilości wyjść, itp.
Do czego będzie służył telewizor? Tutaj nie zaskoczę nikogo - do oglądania telewizji

a ponadto filmy z USB, no i mam nadzieję w przyszłości niedalekiej jakieś PS, czy XBOX, a obecnie może skuszę się na odpalenie jakiejś gry z laptopa...
Co o tym myślicie?
PS. Ze względu na uwagę przy dodawaniu komentarza, nie mogłem dodać linka, w związku z tym przespacjowałem go - za utrudnienia przepraszam.