Dowiedziałam się na infolinii SAMSUNGa, że to ten sam model. Literka X oznacza kraj wykonania. Piszę, bo może ktoś też się zastanawia.sharoon napisał:Witam Wszystkich!
Proszę o info, czym różnią się te dwa modele SAMSUNGa:
LE40F86BD
LE40F86BDX
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
A podłączyłeś 2 źródła sygnału? Np HDMI + analogowa kablówka? Nie wiem jak w tym modelu ale w niektorych jest tak, że tryb PiP jest niedostepny jeżeli jest podłączone tylko jedno źródło sygnału.vito007 napisał:Jak włączyć PIP w LE46F86BD? Próbuję to zrobić tak jak opisuje instrukcja na stronie 20, jednak opcja PIP jest w menu niedostępna.
Amber242 napisał:Nie o to chodzi czy Samsung jest lepszy, czy Sharp! Chodzi mi to, że nie sądzę by istniała firma tak debilna, żeby robić produkt który wyświetla optymalny obraz TYLKO w sklepie!
Oczywiście że w różnych produktach (TV, wideo, kamery czy innych), zaimplementowano (to trudne słowo) tryb demonstracyjny, żeby przyciągnąć klientów (np. po to są ustawienia poprawiające obraz tylko na jednej połowie ekranu). Ale nie oznacza to, że taki Samsung okrutnie kpi sobie z klientów, którzy nigdy nie uzyskają "idealnego" obrazu w domu (a tak wynika z twojego postu).
szerryf napisał:Witam
Szukam tego telewizora już od tygodnia.
W maximedia znalazlem go najtaniej za 8078zł brutto ale od półtora miesiące już go nie mają. Czy ktoś może dać mi znać gdzie ten telewizor mogę dostać w podobnej cenie +- 500zł. Byłem w Avansie to mi powiedzieli 10,5 koła
Proszę o info na mh1@o2.pl albo sms na 502288167 to oddzwonię. W okolicy kalisza (150km) mogę podjechać.
PLEASE HELP
slawomeer napisał:Witam mam telewizor Samsung LE40F86BD. Podłączyłem do niego PC kablem DVI-HDMI dł. 1,5 m (kabel średniej jakości). Do telewizora podłączona jest jeszcze kablówka a w przyszłości będzie n-ka. Czy może mi ktoś skonfigurować ten zestaw. Chodzi mi o to czy dałem dobry kabel do PC, jakie ustawienia najlepsze przy PC, jakie przy kablówce.
Komputer to: Geforce 7900 gt top asusa, procek amd socket am2 3000+, 2 gb ramu.
Poza tym jak puszczam z kompa coś na dvd to klatkuje obraz (jak w grze kiedy karta nie daje rady). Czy to może jest za wolny napęd, czy może karta nie wyrabia przy rozdzielczości 1920x1080p.
Z góry dzięki za pomoc.
mac606 napisał:tez chcę kupic ten model i zamówic n telewizję napisz czy jesteś zadowolony z tego modelu czy jak byś mógł wybrac raz jeszcze to kupił byś tego Samsunga? a te 100MHz
slawomeer napisał:n będe miał dopiero w weekend więc nie mogę narazie nic powiedzieć. Ogólnie telewizor super, na kompie filmiki w fullhd rewelacja, zwykłe filmy i z dvd też extra. Odbiór ze zwykłej anteny np tvn super, ale polsat i tvp jakieś dziwne (występują jakieś jakby przebicia, obiekty są jakby podwajane), ale to może wina anteny. W sumie jedyne mankamenty tego TV to takie drobiazgi jak brak na pilocie przycisku wyłączenia czasowego, albo straszna droga przełączania na inne źródła, żeby dotrzeć do hdmi to trzeba się chwilę namęczyć. 100 Hz mi bardzo pasuje, tak jak mówie obraz jak rzyleta oprócz tych kilku kanałów.