Samsung HU6900 Ultra HD TV - tanio ...

spinacz66

New member
Bez reklam
Na tym samym radeonie i samsungu ,materiale gry 4K przez hdmi testowali co cd-action? bo to nie możliwe żeby była taka rozbiezność.Jestem ciekawy jak by przetestował kilka tv 4K czy na każdym lag był by identyczny wtedy przekonali byśmy się o Jakości złącz hdmi jakie producenci dają

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Przeciez podalem sposob pomiaru i tryb pracy tv...
A w cda podali te informacje?

wysłane z mojego ATARI 65XE z magnetofonem XC-12

spinacz66

New member
Bez reklam
To że podałeś tryb pracy i sposób pomiaru mnie interesuje czy na tym sam sprzęcie robili testy.Tak obszerny test był tej karty na samsungu tym co podałem w 4K.Test w sieci jest jak możesz zapodaj linka ja w gazecie czytałem.Ciekawe rozbieżności

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
W trybie Pc bez zadnego game mode tylko normalnie tak jak bys monitor podlaczyl i ma chodzic ale w tej tabeli nie ma tego samsunga i wzmianki na jakiej karcie test byl wiec nie ma co porównywać co oni podłączali kompa chyba nie rozumiesz o co kaman.Test był robiony na jedynej karcie dostepnej na rynku co wyswietla obraz 4K w grach i platforma zostala podlaczona pod tego samsunga.Drugi link podałeś do porównania modeli i jak wyswietlaja obraz

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Oczywiście że nie ma...
266.jpg

może przeczytaj co to jest Leo Bodnar

inny test tego TV 65"
http://www.avforums.com/review/samsung-hu8500-ue65hu8500-curved-ultra-hd-4k-led-tv-review.10154

The increased image processing definitely impacted on the HU8500's input lag measurements and in its calibrated Movie mode there was a delay of 153ms. This be could reduced to 91ms by selecting the Game mode but this is still too high for serious gamers, although renaming the input 'PC' managed to get the lag down to 58ms.

kolejny test 65"
http://www.techradar.com/reviews/au...ng-ue65hu8500-1238487/review/2#articleContent

There's one more general picture quality concern that needs to be reported: slightly high input lag. Even using its Game preset mode it takes the UE65HU8500 around 62ms to reproduce pictures after receiving picture data at its inputs. This is around double what I'd like to see (and double what you'd usually see from Samsung TVs), and as such has the potential to marginally damage your performance with reaction based video games.

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
Gość niby testuje ale te jego testy wiele do zyczenia pozostawjaja nie ma wzmianki nawet o platformie testowej dokladnie jak i na czym testowal napewno nie przez hdmi2.0 bo karta nie posiada.Prawdopodobnie robil to na jakim geforce ktore zaden nie wsiera 4k.Tak jak pisalem do braku lagu potrzebny jest DisplayPort1.2A dopiero nie hdmi tak jak w monitorach.Podajesz testy ogolne wydajnosciowe i obrazowe a nie do gamingu a to zupelnie co innego a ja opieram sie na czasopismie dla graczy ktore jest juz ponad 20lat.Lag 200ms robiła karta nie telewizor rozumiesz.Poczytaj jak się testuje platformy pc bo widze nie masz pojecia nie tak samo jak tv zupelnie co innego.Dla tego wypozyczli monitor Della z tym portem dopiero karta nie robila zadnego laga hdmi ma za slabe odswiezanie za wolne

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Nie wiem czy 20 lat CDA testuje TV do gier...
Ale nie o to chodzi....
W samsungu masz możliwość uzyskania 4 różnych wyników IL z 1 źródła (HDMI)
1. Dowolny tryb obrazu + motion plus ON
2. Dowolny tryb obrazu + motion plus OFF
3. Tryb GRY (nie jest trybem obrazu)
4. Tryb PC/PC DVI (poprzez opisanie źródła)

Zazwyczaj testy IL wykonuje się na punkcie 1 i 3

spinacz66

New member
Bez reklam
oni nie testowali Samsunga tylko Radeona poprzez hdmi bo Displaya nie ma i na platformie lag byl ze nie ktore gry nie uruchamialy się.Tv kazdy jeden bedzie przez hdmi gubil klatki poniewaz karty sa zaszybkie dla niego ze wzgledu ograniczonego odswierzania przez displayport nie ma zadnych lagow.Mozesz zrobic wlasny test w domu podlaczyc kompa do tv przez hdmi i miezyc fpsy frapsem a potem podlaczyc kompa do monitora przez displayport i tak samo mierzyc(na tej samej grze) i zobaczysz ilosc fpsow jaka bedzie roznica a nie opierac sie na jakim leo co chce zablysnac a nie ma pojecia o pro gamingu.Jak by wszytko chodzilo pieknie tak jak mowi Leo to w monitorach profesionalnych starczyl by jeden hdmi ale okazalo sie za slabe wiec wymysleli inny port bez lagu w dobie szybkich kart a pc nie ma co porownywac z konsola pod tv bo to dwie inne bajki.Bez urazy ale widze ze nie masz pojecia jak sie profesionalnie testuje platformy pc czy to czesci czy peryferia bo sam sie gubisz piszac ze oni samsunga testowali a ja w rzadnym poscie tego nie napisalem tylko ze test byl pierwszej karty 4K porownawczy z TV i monitorem 4K

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
karta podlaczaona pod tv i monitor i porownywana w obu przypadkach a nie test samsunga tv do gier jak napisales to jest roznica i tv robil lag wyswietlajac obraz.Karta robil lag liczba fpsow po hdmi(wiec jedno i drugie potrzebne jest do wyswietlania obrazu wiec wina moze lezec po polowie ale nie sadze dla mnie hdmi ma ograniczenia szkoda ze zaden tv nie ma displayportu wtedy bysmy porownali czy nie ma lagu jak w monitorach) a monitor pod dispalyem byl zerowy i odtworzyl wszytkie gry testowane w 4K wiec oczyms to swiadczy waskim gardle hdmi.Równiez uwazam za temat zamkniety pozdrawiam

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
To bardzo dobrze na takim tv można testować karty ciekawy był by test niech dają DP w każdym TV jak ktoś złoży sobie mediacenter z PC w salonie będzie mógł grać.Też nie jestem zwolennikiem tv do gier.Sam używam monitora IPS 27c szerokości 68cm i siedzę od niego jakieś nie całe pół metra i czasem można oczo plasu dostać jak się dynamicznie gra a jak tu siedzieć przy większych monitorach albo tv żeby zrobić sobie dobre stanowisko do gier na kolanie nie da się grać mychą i klawą

spinacz66

New member
Bez reklam
Wlasnie sie pojawia LG 21:9 UltraWide, ale w 34" i 3440x1440.
Dla mnie ideal.

Masz na myśli tego z tą podstawą wygiętą(na zdjeciu wyglada jak aluminium albo szkło) co dostał nagrodę TIPA jako najlepszy monitor fotograficzny 979euro piękne cacko moim zdaniem LG wizualnie najlepsze monitory tworzy

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak, dokladnie ten. LG robi bardzo ladne monitory, mialem ich juz sporo i nastepne tez beda tej firmy.
Tutaj film i opinia goscia ktory sporo tych monitorow testuje:
LG 34UM95 34" Ultra Widescreen 21:9 Monitor
https://www.youtube.com/watch?v=KnrxNfxRK_4

Koszary, kazdy z tych monitorow 21:9 jest "bezramkowy", a doslownie ma bardzo mała ramke, Dell, Asus czy kazdy inny ma dokladnie tyle co LG. W testach LG (21:9) jest w czolowce, zeby nie powiedziec najlepszy, bo te monitory roznia detale, jak w przypadku Della pivot, ale brakuje mu innych funkcji np. z LG.
Tutaj opisywalem swoja krotka droge od newsa, do zakupu i juz wiem ze nastepny tez bedzie 21:9 i LG i nie dlatego ze chce tą marke, ale oni zawsze wypuszczaja takie monitory, ze nie widze dla siebie konkurencji, a testy tylko pieczetuja decyzje.
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...ilips-21-9-stworzony-do-domowej-rozrywki.html

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
ja mam też lg te brak ramki wydaje się jak by monitor był większy robi to fajne wrażenie złudne :) w lg regulacja mogła by być lepsza to fakt szkoda też że ld mało daje monitory z funkcją pivot fantastycznie strony się ogląda mniej przewiania.LG na wybranych modelach daję funkcję podziału ekranu mozna pracować na 2 programach jednocześnie

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Spinacz, nie wiem jak Ty, ale ja mam Pivota w swoim monitorze, wystarczy oprzec o sciane :)
Ale faktycznie, genialnie sie przeglada forum w pionie, bez porownania lepiej.
To samo YT, grafiki google, w zasadzie wiekszosc stron.
lg_ultrawide.jpg

Karpaj

New member
Bez reklam
Taka 34" to na wysokość wyjdzie podobnie jak 27" 16:9. Mi się podoba. Żeby jeszcze z ambilightem zrobił coś takiego philips, to myślę że wymienię moją 32" :D

spinacz66

New member
Bez reklam
też prawda nie pomyślałem o tym:) pracowałem kiedyś na takich ekranach i do netu spisują się wyśmienicie.Taki wieszak jak by gdzieś dostał na ścianę żeby mógł go obracać o 360 to by było git

Ostatnia edycja:
Do góry