Samsung HU6900 Ultra HD TV - tanio ...

tdx

New member
Bez reklam
ja pisze w kontekście tylko swoich potrzeb teraz 46" i zaczyna być widać pixele . jakbym chciał wstawić coś większego to z tej odległości 4K będzie OK :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Karpaj, odpalic to pewnie i ruszy, ale co to za granie bedzie. Ile to klatek bedzie, 15? :) a granie na niskich detalach to tak troche mija sie z celem, szczegolnie w kontekscie monitora 4K. Nie ma co gadac, dla wymagajacych graczy, bedzie to droga zabawa.

spinacz66

New member
Bez reklam
Bendzie drogo jak przy TV UHD na poczatku tylko dla entuzjastow kolega ma racja na niskich granie przy nawet 25fps to mija sie z celem traci sie na jakosci a gdzie tu wlaczyc AF,AA,albo na radkach HUD zwykly zestaz zabkowal by w rozdzialce 4k albo inne polepszacze jak oferuje gra albo sterownik.to taki skok jak kiedys przenosilismy sie z prockow i grafik co oferowaly 320 na 640 czy 800 jak pamietam Dooma czy Quake w tamtych czasach kto mial wieksza rozdzialke i akceleracje 3d to zadzil i po 20 latch znowu do tego sie dazy

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Tutaj dla przykładu ceny telewizorów 4K w stacjonarnym sklepie Media Markt w Berlinie

877700s1.JPG

Samsung UE 55F 9090 SLX - Ultra HD ,3D ,4xHDMI ,3xUSB ,Procesor Quad Core ,W-LAN ,HbbTv ,PIP ,Kamera Skype ,konwersja 2D>3D , 3 tunery (naziemny ,kablowy ,satelitarny - moduł CI+

291672s2.JPG

Sony KD 55 X 9005 ABAEP - Ultra HD ,3D , 4X HDMI ,3xUSB ,W-LAN ,PVR ,PIP ,HbbTV , 3 tunery (naziemny ,kablowy ,satelitarny - moduł CI+ ,konwersja 2D>3D ,głośniki tupu magnetic fluid

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ten Sony X9 55" 4K w naszym MM, to juz 10.990zl.
Nie ma tragedi, natomiast wiekszy brat 65" to pare tys. wiecej, 15-16tys.
Leca te ceny strasznie.

Ostatnia edycja:

klaus71

New member
Bez reklam
Chodzilo mi o cene, 6tys. to sama karta
ja mam kompa sprzed 2 lat z i7 i planuję dokupić tylko drugiego gtx670 za 900zł i myślę że w trybie SLI 4K uciągnie

a monitor 32cale 21:9 teraz to jest bez sensu - zwłaszcza gdy jest w cenie monitora(tv) 4k
fizycznie 42cale daje większy FOV w poziomie i pionie a rozdziałka 4k dopełnia zwycięstwa

spinacz66

New member
Bez reklam
Musisz sie liczyc czy gry(bo nie kazde obsluguja te tryby i wspieraja go) wykorzustuja SLI Czy Crossfire bo nie raz testy pokazaly ze jak nie to mozna mniej uzyskac fpsow na laczonych niz nad jedno procesorowej karcie inaczej to troche wyglada jak w jedna karta jest dwu procesorowa.Moim zdaniem lepiej kupic jedna pozadna karte najlepiej w wersji X2 na jednej karcie.Pozatym jedna bedzie chodzila na szynie *16 a druga *8

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
a monitor 32cale 21:9 teraz to jest bez sensu - zwłaszcza gdy jest w cenie monitora(tv) 4k
fizycznie 42cale daje większy FOV w poziomie i pionie a rozdziałka 4k dopełnia zwycięstwa

To sa calkowicie inne proporcje, w tej sytuacji naturalnie ze 42" fizycznie bedzie mialo wieksza przekatna, z tym ze ja nie pisze o 32" (ultrawide) w 1080p.
Tylko ja osobiscie, niechcialbym miec takiego kolosa (42" 4K) na biurku. Dla mnie max to 29", gora 32", a idealem jest 22"-25". Natomiast ultrawide, w 29" to wysokosc typowego monitora 16:9 w 21", tyle ze sporo szerszy i na tym wlasnie polega caly widz. 42" przy tym to jest potwor i nie ma co porownywac.
Sporo o tym pisalem w innym watku, mam taki monitor 21:9 29".
Dlatego ja, jak bede kupowal nastepny monitor to tylko i wylacznie UltraWide, z tym ze wiekszy i w 4K, zadne 16:9 mnie nie interesują juz.
LG takie (21:9) pokazalo na targach w styczniu, 34" (3440X1440 UltraWide QHD) i to jest dla mnie przyszlosc, do gier, do pracy i korzystania z internetu, ale szczerze mowiac nie mam zadnego cisnienia na 4K.

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Teraz zaczynają być modne telewizory O-LED

306193s4.JPG

Przepraszam za mały of ,co prawda to nie telewizor ale tutej jest fajna oferta nawet jak na polskie realia - tym razem w sklepie Saturn

814895s5.JPG

Nagrywarka Blu-ray Panasonic DMR - BCT 730
3D,odczyt wielu formatów , wbudowane dwa tunery (naziemny ,kablowy ) ,dysk twardy 500Gb

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ten OLED u nas kosztuje 19.999zl, czyli +/- 2tys. wiecej jak u sasiadow.
No, ale nas stac.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Nie zapominajmy ile wynosi średnia zarobków w euro w Niemczech i w Polsce. Różnice w cenach są więc w rzeczywistości jeszcze większe i nie powinno się ich przeliczać po kursie euro :(

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ten Sony X9 55" 4K w naszym MM, to juz 10.990zl.
Nie ma tragedi, natomiast wiekszy brat 65" to pare tys. wiecej, 15-16tys.
Leca te ceny strasznie.
Ceny Soniaka seria X z tego roku: 55 cali 4k seria X 13 tys plus 1200 zl gwarancja 5 lat full wlacznie np jak sie uderzy tv lub zaleje ( tak to teoretycznie wyglada, praktycznie trzeba byloby przeczytac warunki gwarancji - wszystko jest udzielane przez Sony ), 65 cali - 18 tys plus ta sama gwarancja tyle za za 1700. Przy platnosci gotowka gwarancja na 100% bedzie nizsza. Wiec jak na ceny na pierwszy rzut - nie jest zle. Taniej jak rok temu. I podstawki na 100% mozna przesunac do srodka jesli ktos nie ma tak szerokiego stolika. I jesli nic sie nei stanie to ten model rowniez bedzie dostepny w 79 calach - cena na razie nie znana. Ceny podane sa jak sie kupi tv w sklepach SC. Nie wiem jak to bedzie w innych sklepach.

spinacz66

New member
Bez reklam
dzisiaj przeczytałem cały test tej karty co pisałem razem z telewizorem Samsung UE55HU8500 i przez hdmi podłączony PC z TV prawie nie dało się grać(max30 fps) ponieważ TV robił lag rzędu 200 ms nie które gry nie dały się uruchomić.Problem rozwiązano ściągniecie Monitora 4k Dell który posiada port DisplayPort.1.2A wtedy wszystko działało lag zerowy.Nie które programy na PC na monitorze 4k nie dało się użytkować z powodu małego interfejsu nie pomagały nawet zmiany w menu Della.Widać że tak samo nie które mają problemy z 21:9 czy gry czy programy Jak w 4K. Jak widać TV znowu się nie nada do grania z PC dopóki nie będzie montowany port dispayPortu2.1 bo hdmi ma wąskie gardło i jest lag jedynym rozwiązaniem jest monitor 4k z tym portem.Ciekawy artykuł w gazecie

Ostatnia edycja:

qbek78

New member
Bez reklam
Albo hdmi 2.0 na karcie graficznej ale to śpiew przyszłości. Możesz podać linka do tego artykułu?

Karpaj

New member
Bez reklam
200ms lag w HU8500? :D To się ktoś zdziwi jak podłączy sobie np. PS4.
Niektóre 4k mają input lag poniżej 40ms, stąd jak się chce, to najwidoczniej można.

spinacz66

New member
Bez reklam
W cd action najnowszym magazynie jest czytałem w prasie papierowej nie wiem czy oni wydaja w wersji elektronicznej.Problemy z hdmi już były w poprzednich wersjach dla tego monitory profesionalne dla graczy wymyśleli z display portem i odmianą DVI z dopisku nie pamietam tam lag jest zerowy i odświeżanie można uzyskać do 144 przez hdmi się nie da tak wysokich wartości uzyskać jedynie softwerowo ale to nie jest co w rzeczywistości.Co do konsol to może być lepej bo nie maja tak dynamicznych gier i sprzęt jest słabszy nie wyświetli tyle ilości klatek co Pc.Potwierdza się stara teza że tv nie nadaję się do grania pozostaje szybki monitor najlepej profes.W dobie szybkich kart

Ostatnia edycja:
Do góry