ja mam kompa sprzed 2 lat z i7 i planuję dokupić tylko drugiego gtx670 za 900zł i myślę że w trybie SLI 4K uciągnieChodzilo mi o cene, 6tys. to sama karta
a monitor 32cale 21:9 teraz to jest bez sensu - zwłaszcza gdy jest w cenie monitora(tv) 4k
fizycznie 42cale daje większy FOV w poziomie i pionie a rozdziałka 4k dopełnia zwycięstwa
Ceny Soniaka seria X z tego roku: 55 cali 4k seria X 13 tys plus 1200 zl gwarancja 5 lat full wlacznie np jak sie uderzy tv lub zaleje ( tak to teoretycznie wyglada, praktycznie trzeba byloby przeczytac warunki gwarancji - wszystko jest udzielane przez Sony ), 65 cali - 18 tys plus ta sama gwarancja tyle za za 1700. Przy platnosci gotowka gwarancja na 100% bedzie nizsza. Wiec jak na ceny na pierwszy rzut - nie jest zle. Taniej jak rok temu. I podstawki na 100% mozna przesunac do srodka jesli ktos nie ma tak szerokiego stolika. I jesli nic sie nei stanie to ten model rowniez bedzie dostepny w 79 calach - cena na razie nie znana. Ceny podane sa jak sie kupi tv w sklepach SC. Nie wiem jak to bedzie w innych sklepach.Ten Sony X9 55" 4K w naszym MM, to juz 10.990zl.
Nie ma tragedi, natomiast wiekszy brat 65" to pare tys. wiecej, 15-16tys.
Leca te ceny strasznie.