S7E nie ma różowego ekranu... Szkoda, że nie zrobiłeś zdjęcia
Zrobię, ale muszę trzecim aparatem uchwycić mojego i różowego

Wiem gdzie są na standach w sklepie, zresztą w każdym sklepie jest ten sam problem, wystarczy wejść do pierwszego lepszego, przynajmniej w moim przypadku.
Jutro odbieram swoją sztukę S9+ będę miał okazję porównać bardzo dokładnie do S7E, a nawet dwóch (moja ma taki sam telefon). W razie czego zrobię zwrot. Jestem wyczulony na takie rzeczy.
Co do zmiany S8 na S9 to rzeczywiście zmiana taka sobie. Coś jak S6 na S7. Ten drugi jest lepszy praktycznie pod każdym względem, ale to dalej tylko lifting, a nie nowa genercja. Przeskok szczególnie w designie oferował właśnie S8. Po prostu wybrałeś złe generacje telefonów do wymian

Ja zmieniam co 2 lata i wpasowałem się właśnie w S7, a teraz S9.
Z S8 na S9 nie ma sensu i o wiele więcej mi dałaby zmiana z S6 na S7 (slot SD chociażby) jak z S8 na S9, ale rozmiar S7 mi nie pasuje.
Natomiast dokładać 1500zł, tudzież 1000zł (z akcją promocyjną Samsunga) do S9 przy przesiadce z S8?
Nie bardzo się kalkuluje.
Wymienię na S10 o ile nie spieprzą dizajnu.
A czy dobrze wybieram generacje, owszem. Teraz przeszedłem z mojego S6 Edge którego wolę od S7 Edge, z prostej przyczyny (pisałem o tym w wątku o telefonach), jest mniejszy i zgrabniejszy (oczywiście wersje + są świetne o ile ktoś preferuje większy ekran).
Brakowało mi slotu pamięci i to był ew. problem, ale naturalnie S7 oferował więcej, a w zasadzie był tym, co już na starcie powinien mieć S6. Czyli coś jak z PS4 i PS4 Pro.
S7 też mam, tak na marginesie, ale używałem S6 Edge właśnie z uwagi na wspomniany rozmiar.
Zresztą uważam, że S6 edge z złocie, to jeden z najładniejszych telefonów. Nawet po dwóch latach cieszył dizajnem, cudeńko.
Dlatego uważam, że dobrą generację do zmiany wybrałem. Z S6 przeszedłem na S8 i tą pewnie wymienię na S10.
S10 na bank będzie czymś więcej jak te dwa bliżniacze modele S8/S9.
Mam S8+, oglądałem S9+ i taka zmiana nie ma najmniejszego sensu, prawie ten sam telefon, z wyglądu w ogóle niemal identyczny.
PS. Różowego ekranu u mnie brak.
Niemal identyczny, z tym, że S8 mają o wiele lepsze kolory. Mam tu na myśli obudowę. Srebrno-stalowy chociażby, też perełka.
W S9 mamy róż, niebieski i czarny. Miejmy nadzieję, że wprowadzą coś innego z czasem, chociaż przy tak częstych cyklach, zaraz będziemy pisać o S10 i tak w kółko