Tu bardziej chodzi o porównania żywotności baterii obecnych smartfonów - w kontekście całej tej dyskusji, bo widzę, że niektórzy zaczynają się licytować, a co gorsza faworyzować konkretne modele/marki na bazie swoich, cholera wie jakich wytycznych.
"Mi wytrzymuje 2 dni", "Mi kilka godzin" itd. Pierdoły i tyle.
Tylko wiarygodny test może ew. wskazać "zwycięzce", ale słał to pies, bo i tak żaden z obecnych smartów rewolucji nie oferuje.
Ja dla przykładu odłączyłem dziś słuchawkę o 6 rano, wykonałem przynajmniej 10 telefonów, kilka smsów, trochę maili, zdjęć i sieć. Obecnie jest 74%.
Tylko co to znaczy, nic. Chodzi o to, aby ew. porównania robić w tych samych warunkach, a tutaj mamy dziesiątki różnych kombinacji.
Fakt jest taki, że obecne baterie nie do końca idą w parze z duchem czasu, za to ich (smartów) możliwości rosą.
Aplikacje, też są bardziej wymagające i prądożerne, a jakoś nie idzie za tym wprost proporcjonalnie żywotność baterii - w przeciwieństwie do pojemności pamięci samych słuchawek, "kiedyś" to było 32GB, dziś (w takim S

mamy do dyspozycji już 64GB i to rozumiem, a baterie? Jest jak jest, ja już się przyzwyczaiłem, cóż zrobić, może kiedyś doczekamy się rewolucji - chociaż teorie spiskowe mają już odpowiedż na to pytanie i temat baterii jest dosyć często poruszany.
Co do wymienne baterii, to po przesiadce z S5 (świetna słuchawka) ubolewałem tu pierwszy, ale dostaliśmy na szczęście inny ciekawy ficzer w postaci szybkiego ładowanie, świetnie się to sprawdza. Chociaż tyle.
BTW:
Korzystał ktoś z promocji Samunga?
https://samsung.kupimyto.pl/
Czyli sprzedajemy stary telefon i zyskujemy do 400zł - w przypadku zakupu S9.
Tutaj jasna sprawa, ale bardziej mnie interesuje oddanie zupełnie starego telefonu (mam takich sporo w szufladzie), ten jest wyceniany na 1.80zł (tak, niecałe 2zł), ale zyskujemy rabat - zwrot w postaci 400zł jeżeli kupimy S9. Nie wczytywałem się jeszcze, ale jak ktoś zna dobrze temat niech się podzieli.