Samsung eu 46 es 8000 s

stefanmus

New member
Kilka dni temu kupiłem 40ES8000 , i na razie jestem zadowolony , obraz bardzo ładny , tylko internet strasznie działa powoli . W moi m przypadku tylko z kabla , przez wifi jest to niemożliwe ponieważ mam liveboxa (10 mb) , tv go widzi , ale nie ma łączności , gdy włączę na n-box turbo 3D to obraz jest delikatnie rozmyty .

spawacz21

New member
witam. też kupiłem 46es8000 obraz według mnie bardzo dobry ale nie rozumiem dlaczego tak słabo działa wi-fi w nim. mam do dyspozycji 25mb i laptop którego ustawiam obok telewizora śmiga aż miło robiąc test łącza wychodzi prawie całe łącze a telewizor ledwo 5-6mb. przez przegladarke youtube się tnie. dziś z aktualizowałem do wersji 1006 i wydaje mi się że lepiej łapie sterowanie ruchem. jak ktoś z kalibruje to proszę o wrzute

RafMat

New member
Cieszy mnie to Panowie że macie takie fajne TV:cool: ale pytanie dotyczylo konkretnego modelu i dobrze by bylo trzymac sie tego tematu. i przy okazji czy TV rozpoznaje polska mowe.

HDTV_Fan

New member
Bez reklam
szkoda tylko ze wypuszczają ciagle nowe modele a nie poprawią chocby local dimming ktorego nie ma ! tak jak było super w C8000 :( i nie poprawiają tez jednoitosci podswietlenia matrycy :( - chyba trzeba sie powoli skierowac ku LG.....

spawacz21

New member
mowę polską rozpoznaje.możesz nawet sparować uniwersalnego pilota z dekoderem(ja sparowałem z dekoderem upc i działa) mówie kanał w górę i przełącza. Dziś wymieniłem mój model na inny egzemplarz bo wydawało mi sie że karta lan jest zepsuta ale na nowym egzemplarzu też internet słabo chodzi pingi około 450ms i ledwo 8mb a mam 25 do wykorzystania (testowałem na wi-fi i na kablu ale bez zmian) chyba stery do poprawki w samsungu gdzie dzwoniłem nic nie mogą poradzić

farba

New member
szkoda tylko ze wypuszczają ciagle nowe modele a nie poprawią chocby local dimming ktorego nie ma ! tak jak było super w C8000 :( i nie poprawiają tez jednoitosci podswietlenia matrycy :( - chyba trzeba sie powoli skierowac ku LG.....
Nie poprawiają, bo ludzie tego nie wymagają - przynajmniej u nas w Polszy. Zwróć uwagę na posty i to, czym żyją posiadacze TV. Coraz mniej wymagań w stosunku do obrazu mimo uciążliwego cloudingu, często lipnych kątów, smużenia itd, a coraz więcej ględzenia nt Smart TV. Nie wiem, ja chyba jakiś nienormalny jestem, bo moim priorytetem jest płynny, nie skażony "chmurami" obraz, a w/w wodotryski mam głęboko w "tyle". Dlaczego? Dlatego, że wszelakie Smarty, czyli działające jak żółw atrapy komputera wbudowane w TV, wypadają bardzo blado na tle takich maleńkich, potrafiących wszystko, szybkich jak błyskawica komputerków. Wystarczy porównać działanie web browser'a z zainstalowaną na kompie, jakąkolwiek przeglądarką, aby się przekonać, jaka ułomna jest telewizyjna wersja okienka do przeglądania neta.

basbot11

New member
witam, mam pytnie dotyczace tego modelu. czy za pomoca funkcji nagrywania PVR, moge nagrywac z analogowego sygnalu kablowki, czy tylko z cyfrowego np. dvb-t albo c?

accu

New member
Bez reklam
witam, mam pytnie dotyczace tego modelu. czy za pomoca funkcji nagrywania PVR, moge nagrywac z analogowego sygnalu kablowki, czy tylko z cyfrowego np. dvb-t albo c?

Witam,

Sygnał musi być cyfrowy np. z DVB-T , z sygnału analogowego kablówki nic niestety nie nagrasz.Można nagrać również mając np. moduł CAM (od dostawcy tv kablowej) włożony do gniazda CI+ w telewizorze.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

RafMat

New member
Po wielu dylematach kupiłem ten model samsunga EU46ES8000 (a tak na marginesie o modelu z końcówką "S" nikt nie słyszał przynajmniej w tych sklepach co pytałem. sprawdziłem go w sklepie i jedzie do mnie przez całą Europe. W miedzy czasie przeglądam instrukcje w której znalazłem wzmiankę o internecie i jaką potrzebuje prędkość cyt;"Telewizor nie obsługuje sieci o prędkości mniejszej lub równej 10Mb/s " w tym wypadku posiadając internet o prędkości 8Mb/s mogę tylko pomarzyć o internecie w moim Smart TV,i aktualizacjach. Czy jest to prawda i dlaczego musi być tak szybki internet?

mrs

New member
Możesz używać internetu z dowolną prędkością. Conajwyżej nie będziesz mógł płynnie oglądać materiałów 3D z netu.

mrs

New member
Dzisiaj na oficjalnej stronie Samsunga pojawił się nowy firmware do serii ES8000. Ma on oznaczenie T-ECPDEUC-1010.3.

Blackyy

New member
a jaka jest róznica miedzy All Share a All Share Play?

jesli chodzi o róznice pomiedzy WI-FI a WI-FI Direct to rozumiem ,że przy wykorzystaniu tej drugiej urzadzenia łączą sie bezposrednio pomijając router.

edit: znalazlem odpowiedz na pierwsze pytanie

Ostatnia edycja:

jarzyna

New member
Witam

Od dłuższego czasu nosze się z zamiarem kupienia TV. Wcześniej polowałem na modele D7000 i D8000 niestety ich ceny trzymały się na wysokim poziomie a teraz ciężko je już gdziekolwiek kupić. Teraz nastawiłem się na 46ES7000/46ES8000. Stąd moje pytania :
Czy warto dopłacać 700zł do ES8000 ?
Czy kupował z was ktoś może w neonet? Jak jest z gwarancja tv zakupionego w internecie - realizuje się przez sklep czy od razu do serwisu producenta?

Z góry dziękuje za odpowiedź

RafMat

New member
Witam. TV po miesiącu użytkowania spisuje się jak na razie bardzo dobrze, zamiast dekodera włożyłem kartę warunkowego dostępu CAM CI+ od CYFRY+ i śmiga super bez zbędnych kabli i poboru energii. Po ostatnich dwóch aktualizacjach lepiej reaguje na komendy głosowe.W ciemnym pokoju przy oglądaniu scen nocnych filmów nie widać rozjaśnionych miejsc na ekranie(clouding).Jedynie z czym mam teraz mały problem to internet w sieci domowej, przesył filmów w formacie HD z 3D jest praktycznie nie możliwy***ter który posiadam, moim zdaniem jest za wolny i muszę go wymienić na nowy z przesyłem "N" tylko czy to coś da? internet który mam to 8Mb

Ostatnia edycja:

RafMat

New member
Przymierzem się do kupna dysku twardego do TV. Posiadam już jeden ale, jak czytałem musiałbym go sformatować, a to już odpada (za dużo prywatnych zdjęć ) pytanie jest takie: czy po podłączeniu i ustawieniu dysku pod TV ,programujac nagrywanie TV będzie musiał być włączony, mając na uwadze że używam karty warunkowego dostępu Cam C+?

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

RafMat

New member
Myślę że nie można, jest to inna matryca ale niech się wypowiedzą bardziej zorientowani użytkownicy.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Do góry