Nie ma, a widziałeś kiedyś w jakimkolwiek odtwarzaczu bd, czy dvd regulację głośności? Przecież nie są one wyposażone we wzmacniacze.witam. Mam pytanie do posiadaczy bd d5300 czy jest jakaś możliwość regulacji głośności na tym odtwarzaczu? niestety na pilocie nie ma żadnych przycisków natomiast może jest komuś znany jakiś inny sposób.
Tak widziałem, miała ją nawet stara manta dvd. bd 5500 też ma pilota z regulacją głośności natomiast nie wiem czy ona dotyczy odtwarzacza czy tv, nieważne. Chciałem zapytać dziękuję za odpwiedź
Faktycznie zapomniałem moja manta też miała regulację głośności.
Podejrzewam że w BD D5500 przyciski głośności służą do obsługi TV. A z tego co wyczytałem w instrukcji to pilot obsługuje także telewizory innych producentów, po wpisaniu odpowiedniego kodu.
Myślałem że o tym to już raczej nie trzeba wspominać, przecież to podstawowa zasada.
No ja nie wiem czy to takie oczywiste, do tej pory każdy odtwarzacz DVD, który posiadałem czytał każde napisy, niezależnie od tego jaką miały nazwę. To jest dla mnie nowa sytuacja. Może po prostu zawsze mieliście jakieś ruskie odtwarzacze, dlatego tego nie znacie.
Każdy dobry odtwarzacz DVD czyta napisy .txt nazwane obojętnie jak. Dlatego dziwiło mnie to, że plik tekstowy musi być zatytułowany tak samo jak plik z filmem. To tyle. Było trzeba od razu napisać, że tak jest.
Niemal że na każdej płycie ale też po podłączeniu do komputera przewodem LAN jak i po podłączeniu do USB. Czasami jakiś tam film odpali ale bez dźwięku. Dziwnw jest to że gdy w ustawieniach dźwięku ustawię PCM to każdy film odtwarza tylko że z dźwiękiem stereo. Dzwoniłem do serwisu gostek kazał zadzwonić w poniedziałek to da konkretną odpowiedz bo najpierw musi coś tam posprawdzać .A jak z dźwiękiem AC3 u pozostałych użytkowników tego samsunga?AC3 to podstawowy format, jest praktycznie na każdej płycie DVD i BD...
We wszystkich filmach tak masz ?
Mógłbyś podać przykład takiego odtwarzacza z siódmym zmysłem
Każda zwykła Manta czyta napisy o nazwie innej niż film. Najwyraźniej na Blu-Ray jeszcze do tego nie doszli.
Witam,
Pisze z zapytaniem, czy odtwarzacz BD-D5500
- ma wbudowaną karte wifi? Wg strony samsunga i paru aukcji z alledrogo ma, proszę o potwierdzenie.
Jeżeli tak to czy ta karta jest w standardzie N (150,300)?
Jeżeli nie to proszę o podanie najblizszego modelu tego odtwarzacza który posiada wbudowane wifi.
- przetwarza strumień danych na takiej samej zasadzie jak np D7000/8000?
Czyli NIE transkoduje za pomocą komputera filmu (PS3 Media Serwer / Wild Media Server, etc...) i przesyła do TV gotowego obrazu, tylko odbiera strumień danych (jak z pendrive, hdd) i tak jak w D7000/8000 (AllShare) przetwarza go samodzielnie w tym wypadku odtwarzacz?
Są to dla mnie niezmiernie ważne informację, więc bardzo proszę o odpowiedz na nurtujące mnie pytania.
Dodam ze miałem kilka dni temu TV Samsung UE40D7000, czytał pięknie wszystko, miód normalnie, żadnych przycinek, napisy kozak, jednak matryca tego TV to jakieś nieporozumienie i śmiech na sali, dać za TV 4300zł i żeby był tak masakryczny clouding, na lewej i prawej krawędzi obraz wpadał we fiolet, w ogóle wyglądało jakby TV nie trzymał kątów obrazu w ogóle. Białe place na środku TV, masakra. Oddałem i nabyłem Sony KDL-40LX900, jednak przez brak opcji dekodowania plików filmowych przez TV obciążany jest bardzo mocno komputer oraz sieć z których lecą dane, wspomniane wcześniej transkodowanie.
Dla zainteresowanych zdjęcia mogę przesłać na pw.
Ten Odtwarzacz mógłby być kompromisem, pomiędzy multimedialnością Samsunga a świetnym obrazem Sony.
Błagam o pomoc!
Pozdrawiam
Adrian
Hmm... DTS i DTS - a jak jest z MKV z DTS HD:MA? Okraja do DTS core i dopiero wypuszcza, czy też w bitstream wypuści całe dobrodziejstwo?
Rozumiem, że przycina przy dekodowaniu DTS ale chyba dla bitstream nie powinno być dodatkowego obciążenia i przycięć?