Dzięki za informację. Sam miałem z tym problem, ale nie miałem czasu szukać rozwiązania. Finalnie podłączyłem kompa kabelkiem D-SUB. To na pewno sprawdzę.1920x1080 pixel w pixel 1:1
1920x1080 natywna rozdzielczosc z komputera na LED Samsung UE46B7000.
Rozwiazanie problemu czarnej ramki na kartach ATI.
Uwaga borykalem sie dosc dlugo z problemem czarnej ramki i braku obrazu piksel w piksel po HDMI i oto rozwiazanie, bo sie UDAŁO !!!
1. Komputer HDMI -> HDMI TV - tak nalezy podlaczyc sprzet, do podlaczen w SAMSUNGACH jedno z gniazd HDMI ma oznaczenie HDMI / DVI - pod to wejscie nalezy podlaczyc komputer kablem HDMI.
2. W menu ustawienia obrazu POJAWI sie wtedy nowa opcja ktorej wczesniej NIE BYLO - Dopasuj do ekranu (z mozliwoscia przesuwu w gore i w dol o okolo 2 px)
3. Po stronie komputera wczytujemu nowe sterowniki ATI (9.12 - 20.12.2009). (...) I ustawiamy skalowanie obrazu na 0%.
I mamy obraz idealny piksel w piksel z komputera na TV bez zadnych ramek.
Caly problem w tym ze trzeba wiedziec pod jakie gniazdo w TV sie podpiac (HDMI/DVI) i wpasc na ten szalony pomysl ze a noz moze pojawi sie nowe MENU - bo faktycznie sie pojawia.
Pozostawiam Wam czy wolicie 60Hz czy 50Hz czy 24 Hz - ja wybralem tryb 24Hz bo komputer to HTPC i bedzie sluzyl w 99% przypadkow do ogladania filmow. A TV dziala wtedy na 120Hz 5x24Hz.
(...) to co pominąłem to walka z CCC ATI. Nalezy wybrac Displays & Desktops i na dole prawym przyciskiem myszy zaznaczyc nasz TV z menu wybrac Configure ...
Skrotowo teraz .... Centered Setting i Skalowanie 0% kazdy powinien sie w tym polapac
Pozdrawiam
L
Pozdrawiam.