Witam, od kilku dni jestem szczęśliwym użytkownkiem telewizora 46B7000. Dopiero zacząłem bawić się ustawieniami ale cyfrową tv odbiera super... za to na analogowej tv kablowej na niektórych kanałach pojawiają się smugi. Próbowałem zmianę ustawień ale nie udało mi się ich zlikwidować...
Tak jak pisaliście przy wyłączonym świetle i ciemnym ekranie widać w rogach lekko rozjaśniony obraz ale gdybym nie przeczytał o tym na forum pewnie bym tego nie zauważył.
Ogólnie mówiąc tv jest ok ale za te pieniądze spodziewałem się czegoś lepszego. Najbardziej tandetny jest pilot i w porównaniu z innymi markami wygląda jak tania podróbka za 15 zł. Głośniki też nie grają za dobrze i przy głośniejszym ich ustawieniu brzęczy obudowa telewizora. Trochę rozczarował mnie fakt, że do bezprzewodowego internetu potrzebny jest zakup dodatkowego urządzenia. O czym nie poinformował mnie sprzedawca a ja nie doczytałem na stronie samsunga. W dodatku nie znalazłem go w żadnym polskim sklepie.
Jeśli chodzi jednak o jakośc obrazu to w porównaniu z tv Sharp Aquos którego mają rodzice to obraz jest jednak dużo lepszy. Ciekawą funkcją jest też odtwarzanie filmów z usb. Divx chodzi bez zarzutu i odziwo czego się bałem nie widać żadnych pikseli, dodatkowo można regulować wielkośc napisów. Wystarczy zakupić przenośny dysk 320GB za 300zł i mamy domową bibliotekę multimedialną.
Podsumowując jest to całkiem fajny telewizor i ładnie wygląda powieszony na ścianie
. Lecz może warto kupić coś tańszego i nie dopłacać 2 tyś. za cieńką obudowę lub poczekać parę miesięcy aż jego cena trzoszkę spadnie ponieważ równie dobrze mógłby sie nazywać UE46B7000PLN.
Pozdrawiam wszystkich...