adamstef dogadaj się z kiki...
U mnie od wczoraj stoi AS650 właśnie od niego.
AS640 wydawło mi się, że widziałem jeszcze w MM.
a jak z przycinaniem obrazu?
byłem w sklepie z materiałami na usb z tego forum i as640 wypadł krótko mówiąc tragicznie przy h6400. Strasznie smużyło za nim czarnym kolorem w dwóch testach. Czy ktoś mógłby napisać czy po kalibracji problem znika?
W samsungu wszystko grało jak należy ale użytkownicy mają złe opinie, z panasem odwrotniezgłupiałem do reszty
Momentami odbioram twoje komentarze jako przezabawne - właściciele o tym piszą, na renomowanych portalach zauważono dany problem, ale Ty uparcie twierdzisz, że żadnych w ogóle z niczym nie ma. Rewelacja. Przestań zakrzywiać rzeczywistość:Potwierdzam w całości Twoje słowa.
Mikro przycięcia mają najczęściej Ci co go na oczy nie widzieli.
The first thing to deal with here is a very odd quirk. Without the Intelligent Frame Creation (IFC) setting engaged at all, content via a 50Hz signal is near unwatchable owing to a very distracting judder. We at first suspected it might have been that the Film Cadence mode was set to on and the AS640 was treating our TiVo’s 1080i50 signal as progressive, but it’s not that. We took our K-10 to the screen to measure the screen refresh but it was generally around 100Hz (as expected) so we’re left clutching at straws at to what is the cause. The effect looks like what you get when you see a shoddy 60Hz to 50Hz conversion so perhaps 60Hz is what the TV is ‘expecting’ by default. Whatever the cause, it needs to be addressed. That said, we commissioned a survey that concluded more than half of the UK public never change any settings, which will mean most folks will be watching the AS640 in the Normal Viewing Mode which has IFC at Max by default. That causes its own issues but it’s preferable to the jerk-fest with it off. In True Cinema it’s on ‘Min’, at stock settings, so it’s not likely to be something that is going to cause much consternation but it’s a strange one indeed. We have fed back the issue to Panasonic and we'll update the review if and when we hear back from them.
Przede wszystkim, skoro o IPS to właśnie TY wciskasz kit po pokazujesz testy monitorów komputerowych, profesjonalnych i klepiesz, że telwizory, nie będące segmentem zastosowan profesjonalnych, mają takie same właściwości matryc. To tak, jakbym stwierdził, że silnik np. 1.6 Octavii jest tym samym co 1.6 red bulla...bo przecież pojemność jest taka sama.Tylko opisywacze typu firekage to widzą, właśnie dlatego że go nie widzieli oczy.
I jeszcze próbują wciskać kit innym. Tak sam jak z matrycami IPS.
Najlepsze monitory świata są na IPS a tu opowiadacze bzdur wciskają kity
niedouczonych specjalistów.
Panasonic ma fajny interfejs? W którym miejscu? Kpisz? Menu Samsunga jest nie dość, że zrobione z pomysłem, głową, to przede wszystkim znacznie wygodniejsze i zwyczajnie szybsze w obsłudze. Panasonic ma menu wolne i do tego wyglądające jakby zmienianie komend przycinało menu ekranowe. Nie jestem za Samsungiem, ale tego mu nie odmówię - to obecnie najszybciej działające menu w telewizorze, jakie jest w ogóle w odbiornikach.Do skalowania o obrazu Panasonic jest lepszy .
Panasonic ma lepsze kolory i fajny interfejs
Samsung ma lepsze multimedia , zależy na co stawiasz ?