róznica miedzy VSX423-K/VSX528-K

spinacz66

New member
Bez reklam
Witam jaka jest różnica między tymi Piooneerami oprócz liczy złącz?Na stronie producenta wyczytałem że ma 528 Texas Instruments AureusTM TMS320DA788 procesor a 423 Texas Instruments AureusTM TMS320DA808 czyli jak rozumiem 423 ma nowszy procesor? w takim razie czy jest sens dopłacanie do 528 interesuje mnie tylko KD funkcje sieciowe i muzyka nie.Czy 423 gra dynamicznie?i jeszcze mam takie pytanie czy te piooneery mają pokretła aluminiowe czy plastikowe

I

irek6311

Guest
Różnic pomiędzy tymi amplitunerami jest więcej /
Pioneer: Compare products VSX-528-K, VSX-423-K
pokrętła plastikowe w obu modelach bo to budżetowe serie spinacz66 ,
jeśli stać cię na VSX-528 to go polecę bo VSX-423 okrojony na max i słaby zasilacz ,
co do twoich wymagań to warto kupić lepszy amplituner i mieć więcej opcji użytkowych ( mogą się z czasem przydać ) ,
co do procesor dźwięku DSP to VSX-528 ma lepszy więc mylne masz informacje .

Karpaj

New member
Bez reklam
Zdecydowanie Yamaha 475, lub nowa 377. Z tych tańszych modeli to chyba jedynie Yamaha stara się żeby to jakoś wyglądało.

I

irek6311

Guest
spinacz66 to ta sama półka ;)
ja bym brał VSX-528 bo brzmieniowo gra lepiej od tej Yamahy 475 a niższy model to porażka .

I

irek6311

Guest
Yamaha dopiero od RX-V773 modelu gra w miarę przyzwoicie i wykonanie dobre ,
podobnie u Denon X500 czy X1000 to plastikowe zabawki okrojone na max ze słabym zasilaczem co ogranicza kolumny do podstawkowych jedynie ...
wolnostojące doprowadzą amplituner do zadyszki a nawet zadziałania zabezpieczeń .

Henry

Active member
Bez reklam
Ten 1300 to max? Bo jak dołożysz ze stówkę do 1400 to możesz znaleźć Pioneer a 828. Rozważ taką opcję. ..

I

irek6311

Guest
henry1979 model Pioneer VSX-828 niewiele wnosi już lepiej poszukać używki Pioneer VSX-922 na Allegro ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Wiem, że różnic wielkich między nimi nie ma, ale 828 nie jest też dużo droższy a bardziej rozwojowy od 528 ;) może kiedyś kolegę najdzie ochota na 7.1 albo 2 strefę ;)
Ja też osobiście celowałbym w coś z 9 z przodu

Ostatnia edycja:

Whiplash

New member
Bez reklam
Kazdy nowy amplituner za 1300zl bedzie kiepski zarowno brzmieniowo jak i pod wzgledem wykonania. Zamiast kupowac dziadostwo nowe kup cos z uzywki. Ja mam Denona 1910 w idealnym stanie, od nas masz pewnosc sprzetu. Zasilacz 460w, korekcja audyssey, 7.1, mozliwosc bi amp, wiele wejsc/wyjsc brzmieniowo o wiele lepszy o tych ktore wymieniasz. Wszystko oryginalne z pudelkiem itd.

collider

New member
Bez reklam
Teraz to pojechales po bandzie :). Rozumiem, ze chcesz sprzedac swoj zdezelowany budzetowy amplituner z epoki Ming, ale mozna to zrobic bardziej dyskretnie :-D

Whiplash

New member
Bez reklam
Po czym wnosisz ze moj amplituner jest zdezelowany i robisz mi odp. "opinie" na forum co? Moze ty nie szanujesz swoich rzeczy ale ja tak i moj amplituner jest w stanie takim w jakim zostal kupiony i wyjety z pudelka. Nie ma rys czy innych wad, nie znasz mnie i mojego sprzetu wiec daruj sobie posty tego typu ok?

Za to twoj "nowoczesny" amplituner za 1000zl reprezentuje poziom hi end... Moze nie wiesz ze starsze sprzety graja lepiej od tych obecnych bo nie byly jeszcze tak kastrowane i okrajane ze wszystkiego jak te obecne, pozatym moj Denon jest polke wyzej niz nowe propozycje w/w. Gratuluje wiedzy na temat sprzetów...

Ostatnia edycja:

collider

New member
Bez reklam
Nie robię ci tu żadnej antyreklamy, raczej nie zrozumiałeś mojej ironii. Jeżeli chodzi o dbanie o sprzęt to osobiście staram się dbać, ale nie jestem pedantem i nie trzymam np. pilotów w foliowych workach a ampka nie przecieram codziennie ściereczką (bez urazy oczywiście). Co do twojego amplitunera to nie wyskakiwałbym z tym jaki on jest wspaniały (Za to twoj "nowoczesny" amplituner za 1000zl reprezentuje poziom hi end) bo gdy kupowałem mój wcześniejszy ampek to miałem okazję go porównać z twoim modelem i nie widziałem w nim niczego co górowałoby nad 920 włącznie z brzmieniem (co oczywiście jest kwestią indywidualną). Kiedy wszedłem w posiadanie obecnego ampka bardzo się bałem, że będzie duży przeskok w brzmieniu obu urządzeń. W rzeczywistości to się nie potwierdziło, przynajmniej na moich głośnikach, różnica jest ciężka do wyczucia co automatycznie stawia też pod znakiem zapytania ten wielki przeskok w jakości na korzyść twojego ampka. Nie zgodzę się też z tym, że nowsze produkty są gorsze. Wręcz przeciwnie, każda generaca wnosi coś nowego a i brzmienie ulega poprawie co można stwierdzić na podstawie wielu dostępnych obecnie produktów. Dzisiejsze ampki budżetowe wypadają pod względem wypsażenia lepiej niż te z trochę wyżeszej półki z przed paru lat a i brzmieniowo co najmniej im dorównują. Nigdy też nie twierdziłem, że posiadam Hi End i wszędzie z pełną swobodą i otwartością przedstawiam 528 jak amplituner budżetowy.

Ostatnia edycja:
Do góry