Resident Evil 5

Alucard1984

New member
Ja od razu odpaliłem veta i w pojedynkę ukończyłem grę po bagatela ponad 20h... Za krótka ?! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :D

Teraz gram na PRO MODE ;D Jestem już prawie w chapter 6-1 :D czyli całkiem daleko... Nie mogłem jej wczoraj przejść bo ten idio*a krzysio kierowany przez konsolę co chwilę ginie ;/ szkoda, że nie można wywalić jednego gracza na jakiś czas i przechodzić np. tylko sheva lub tylko chrisem...

A i takie podsumowanie ... KAŻDA GRA NA ŚWIECIE , KAŻDA na poziomie EASY , VERY EASY i ULTRA NOOBIE EASY będzie krótka jak cholercia, co za tym idzie cały miód jaki zgotowali nam producenci zmarnuje się ...

Jedyna rada ... Grać od razu na Hard / Veteran / Fuc*ing Impossible ! :D

Gwarantuje, że uczucie po przejściu takiej gry, ba każdego chaptera to piękne uczucie ! :D

Ostatnia edycja:

Carbon_

New member
Bez reklam
Alucard1984 napisał:
Jestem już przy pierwszej walce z...
Ludzie nie spoilerujcie sobie gry!! Nie grałeś w poprzednie części to pewnie dla Ciebie to rybka kto/z kim/ i jak, ale ja gdybym nie miał już jej za sobą to za ten spoiler bym się wkur**ł :)

darkmajin

Member
Bez reklam
A i takie podsumowanie ... KAŻDA GRA NA ŚWIECIE , KAŻDA na poziomie EASY , VERY EASY i ULTRA NOOBIE EASY będzie krótka jak cholercia, co za tym idzie cały miód jaki zgotowali nam producenci zmarnuje się ...

baldurs gate :rolleyes:

fakt na izi sie idzie jak przez masło i zawsze krocej niz na hardzie ale jak sie chce wszystko znalesc to wychodzi podobnie

a podobno grajac siwą niemozna ukonczyc gry na singlu przy albercie AI krzysztofa czegos tam nie robi zagłebie sie w to jak zaczne grac sam :p

jedrzejzgierz

New member
Gram z kumplem w co-op i gra jest po prostu swietna. Nie ma czasem wytchnienia, caly czas skupienie. Jeszcze tylko troche i zaczynamy najwyzszy poziom trudnosci mniam :).

bananoke

New member
Alucard1984 napisał:
Teraz gram na PRO MODE ;D
przeszedlem veterana odkrylo sie pro mode- tryb massssssssssakryczny po prostu maxymalny hardcore juz w 1 chapterze praktycznie na hita (maxymalnie na 2) jestem , a jak wlacza sie krytyka to tylko na pol sekundy. Na razie odpuszczam zupgraduje bronie i sprobuje :)

Alucard1984

New member
nie jest tak źle. aż do chapter 5-3 było miło. Niestety nie da się raczej przejść niektórych bosów grając z konsolą na tym poziomie... Trzeba dorwać kumpla, który myśli bo inaczej jest masakra ;/

Niestety to jest pierwszy minus jaki dostrzegłem w tej grze i cholernie poważny, aż zniechęciło mnie chwilowo do grania ;/

Spróbuje jeszcze dziś sam to obczaić, a jak się nie da to liczę któregoś z was hehe

lighthammer

New member
darkmajin napisał:

Też grałem w Baldura, przeszedłem nawet całego :D (zabiłem Serevoka, czy jak mu tam było). Z tego co pamiętam, w tej grze było gwarantowanw ok. 200h gry.

bananoke napisał:
przeszedlem veterana odkrylo sie pro mode

W ile przeszedłeś tego veterana? Zabijasz kogoś po drodze, czy ganiasz między checkpointami :D ?

Jeżeli ukończę Residenta na veteranie, to czy rozpoczynając grę na PRO będę miał zestaw broni zgromadzony podczas sesji na veteranie, czy będę musiał je zbierać i modernizować od nowa?

Pozdrawiam

Alucard1984

New member
ta bananoke , ile ci zajął vet? Mała weryfikacja twojego osiągnięcia. moj psn id to e-lexus. Zaproś mnie, chętnie obadam twoje pucharki w res 5 :) Nie to, że Ci nie wierze ale taki gametime jak u Ciebie wskazuje na easy... Zatem jakiś proof dawaj, albo trochę mnie kłamstewek hehe .

co do broni to masz to co uzyskałeś wcześniej . ja podczas sesji na vet. zmaksowałem shotguna i najlepsze magnum w grze. Z takim zestawem pro mode jest co nieco prostszy.

oOo Res 5 dostaje nowe trophy , 10 sztuk hehe ;D

Ostatnia edycja:

Bobok

New member
Wiem że jest to temat dotyczący RE5 na PS3 ale kilku userów ma też X360 i udzielają się w tym temacie platformy i właśnie do nich chciałbym skierować swoje pytanie .
Śledzę dość uważnie wątek o RE5 , ale mogło mej uwadze coś umknąć więc mam takie pytanie . Ktoś kiedyś wspominał o dziwnym split scrinie (czarny kwadrat po jednej stronie u góry i czarny po drugiej u dołu).Ściągłem ostatnio Demo i na moim oraz brata tv jest bez tych kwadratów tylko bardzo wąskie czarne paseczki po bokach na które wogóle nie zwraca się uwagi.
I tu mam pytanko do Was , czy w pełnej wersji są te kwadraty czy ich niema ?

ps_user

New member
Bez reklam
Wiesz, kwadraty na TV pojawiają się przy multi 2 graczy na jednej konsoli/TV. Jak testowaliście z bratem? Gdy gra się przez NET, obraz jest full screen :)

Ostatnia edycja:

bananoke

New member
jak ktos chetny na profesional mode to pisac na priv jestem w 3-2 chapterze obecnie ale moge sie wrocic jesli ktos nie ma wczesniejszych :)

co do bosow - ktos tu mial problem - moze to troche noobiarski sposob ale jak przejdziesz gre na normalu to dostajesz nieskonczona bazuke wiekszosc bosow na 1-3 strzaly

zYxMa

New member
Witam,

zapewne nikt mi nie uwierzy więc będę się streszczał, wymęczyłem re5 na xie ale cos mi sie wydaje ze na ps3 lepiej ta gra wyglada. A chodzi mi o save gry z ps3. Ponoć jest zablokowany, że nie można skopiować save. Szkdoa, bo naprawde chciałem popykać w nią na ps3.

Mógłby ktoś obczaić re5 na ps3 z tv 1080p w jakiej rozdzielczości gra wyświetla się na tv. tzn czy 720p czy 1080i, jeśli 1080i to czy pojawiają się załamania grafiki (takie jak na x360 w trybie 1080p(ustawienia x)) gra pewnie jest tylko upscalowana do 1080i.

Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi ;)

Alucard1984

New member
bananoke napisał:
jak ktos chetny na profesional mode to pisac na priv jestem w 3-2 chapterze obecnie ale moge sie wrocic jesli ktos nie ma wczesniejszych :)

co do bosow - ktos tu mial problem - moze to troche noobiarski sposob ale jak przejdziesz gre na normalu to dostajesz nieskonczona bazuke wiekszosc bosow na 1-3 strzaly
To w końcu jaki poziom ukończyłeś? Dodałeś mnie do znajomych? Chcę koniecznie obczaić twoje osiągnięcia. Czekam !

Btw. jestem w 6-2 na pro czyli jeszcze nie dotarłem do miejsca gdzie nie da się przejść gry bez drugiego "żywego" gracza, chociaż przede mną walka, która prawdopodobnie zmieni moje zdanie :)

I przechodzę grę bez żadnej lamerskiej bazooki. Only magnum, shotgun and rifle ! :D

Mam już strój shevy za 30 emblemów BSAA, sweet ;)

ok usiąde do resa jak się troszkę słońce przesunie bo inaczej nic nie dam rady zrobić :)

bananoke

New member
Alucard1984 napisał:
To w końcu jaki poziom ukończyłeś? Dodałeś mnie do znajomych? Chcę koniecznie obczaić twoje osiągnięcia. Czekam !

Btw. jestem w 6-2 na pro czyli jeszcze nie dotarłem do miejsca gdzie nie da się przejść gry bez drugiego "żywego" gracza, chociaż przede mną walka, która prawdopodobnie zmieni moje zdanie :)

I przechodzę grę bez żadnej lamerskiej bazooki. Only magnum, shotgun and rifle ! :D

Mam już strój shevy za 30 emblemów BSAA, sweet ;)

ok usiąde do resa jak się troszkę słońce przesunie bo inaczej nic nie dam rady zrobić :)

wporzadku jak bede mial chwile to Cie dodam moze cos popykamy razem ten wekkend spedzam na uczelni wiec ciezko bedzie zagospodarowac jakis czas na gre ale jak tylko przysiade to Cie dodam

Bobok

New member
ps_user napisał:
Wiesz, kwadraty na TV pojawiają się przy multi 2 graczy na jednej konsoli/TV. Jak testowaliście z bratem? Gdy gra się przez NET, obraz jest full screen :)
Testowaliśmy demo na jednym tv podczas co-op, nie przez neta i nie było kwadratów.Ktoś kiedyś pisał że takowe występują nie wiem czy coś się zmieniło czy może to był problem jakiś typów tv.Na moim tv ten problem nie występuje tylko niewiem czy w pełnej wersji też tak jest ?

Do góry