Resident Evil 5

mietek099

New member
@ dienekes' shade:
Polecam zatem konwersję RE4 na pc (którą swego czasu sam ukończyłem). Gra się przyjemnie (mimo iż pod kątem graficznym konwersja wypadła trochę gorzej niż oryginał), ale nie polecam podchodzić do tej gry na PC bez pada.

dienekes' shade

New member
Obecnie z trudem udaje mi się wygospodarować trochę wolnego czasu na "współczesne" giercowanie, więc za to "archiwalne" raczej się teraz nie wezmę, ale dziękuję za rady :).

Ogr

New member
Bez reklam
Alucard1984 napisał:
peek ziomuś wyjąłeś mi to z ust! Mimo, że k2 jest dla naprawdę genialną grą to jednak Resident Evil 5 ma to coś w sobie, że nie mogę przestać myśleć o tej grze ! :D

Właśnie przed chwilą po dwóch podejściach przeszedłem Pajączka ! ;) Problem był taki, iż zabrakło amunicji hehe . Ale nie ma to tamto wpakowałem solidną porcję ołowiu z 5 różnych działek i doprawiłem co nieco granacikami. I tu ujawniła się po raz pierwszy dla mnie mega rażąca wada shevy "komputerowej"... Tak się mega wkurzałem, gdyż np jakikolwiek żywy kompan sterujący sheva sprawiłby, iż pojedynek z pajączkiem trwałby parę minut a nie prawie 30 minut ! :D

Jedno jest pewne, nie pamiętam drugiej gry, która na ps3 dała mi tak niesamowite doznania jeżeli chodzi o walkę z bosami !!

CUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDO ! :D

Już nie mogę się doczekać kolejnego RESA :)
Pająk jest na dwa strzały obojetnie jaki poziom :D To fakt NR1 tego roku:eek:k:

Ostatnia edycja:

Alucard1984

New member
Ah chapter 6-1 :) Idzie mi to wyjątkowo powoli, ale jak nigdy dotąd staram się w grze od samego początku odnaleźć każdą skrzynię itp.

Zdobyłem bardzo fajny pistolecik po walce w 5-3 . I wiem, że to nie za bardzo fair ale zacząłem farmować aby ulepszyć bronie jak najszybciej.

Zaskakujące jak w godzinę można uzbierać kilkadziesiąt tysięcy i ulepszyć pukawki w mgnieniu oka :)

Na razie przejdę grę a następnym razem pofarmuje na potęgę tak żeby każde cacko w moich łapkach było napakowane jak trzeba :D

bananoke

New member
no to mnie podjaraliscie :) w poniedzialek powinnem dostac , juz zamowilem na allegro =)

tak z ciekawosci spytam jak wyglada multi ? w demie gdy hostuje to losowy gracz dolacza do gry , da sie wybrac/zobaczyc innych graczy na full wersji?
czy jesli chce grac z kims to musze znac jego nazwe acc i zaprosic?

Carbon_

New member
Bez reklam
Po przejściu gry na Veteran oraz Professional odblokowują się (i można kupić) ciekawe filtry, dzięki którym gra wygląda jeszcze ciekawiej.

Ogrze, a jak tryb Mercenaries? Zaliczyłeś cały?

Alucard1984

New member
farmowanie jak sama nazwa wskazuje jest to szybkie koszenie kasy w każdej grze czy to WOW czy inny tytuł. W RES 5 są lokacje a dokładniej mówię o początkach chapterów, gdzie na początku można dorwać bardzo dużo fajnych gratów jak złote posążki czy amucha i bronie... Są poukrywane gdzie niegdzie w skrzyniach albo wypadają po ubiciu potworków.

System jest prosty... ropoczynasz chapter, zbierasz wszystkie graty jakie znajdziesz na początku. Jak jest z tobą kiepsko albo nazbierałeś wystarczająco dużo gratów tak, że nie masz gdzie tego schować to wychodzisz z gry. Przy wyjściu jest zawsze zapytanie czy chcesz zapisać stan gry czyli to co masz w plecaku i gratisy (diamenty itp) jake zdobyłeś. Oczywiście wybieramy opcję TAK . Wchodzimy ponownie do gry i kontynuujemy od początku danego chapterka z tą różnicą, że mamy więcej ammo itp... A jaki jest tego sens ? Jak zaczynamy ponownie chapter - wszystkie skrzynie, które otworzyliśmy, beczki (skrzynki) jakie rozwaliliśmy w celu uzyskania gratów stoją na nowo i kryją w sobie takie same lub inne fanty.

Ja np. w jednym chapterze rozwalałem takie robale, które po zabiciu zostawiały po sobie klejnot wart 5k . Przeważnie były 3 albo 2. Czyli za jedno podejście trwające maks 10 minut dostajemy ok 20 k gold .

Proste, prawda ? Na pewno są inne miejscówki. Ja na razie daję sobie spokój. Taka zabawa jest dobra tylko i wyłącznie dla zdobycia pucharku za wymaksowanie giwer i dla osób, które za bardzo nie lubią się pocić przechodząc grę na trudniejszym poziomie :)

Ogr

New member
Bez reklam
Carbon_ napisał:
Po przejściu gry na Veteran oraz Professional odblokowują się (i można kupić) ciekawe filtry, dzięki którym gra wygląda jeszcze ciekawiej.

Ogrze, a jak tryb Mercenaries? Zaliczyłeś cały?
W trybie zagrałem na pierwszej mapce wydawało mi się ze znalazłem wszystkie wazony czy cos w tym stylu ;) Niestety okazało sie ze nie :( Narazie przerwa ,teraz wypada przejśc do końca K2 :D

Carbon_

New member
Bez reklam
Nie chodzi o to by znaleźć wszystkie wazony (dodające czas) tylko by w określonym czasie zdobyć odpowiednią ilość punktów/zabić określoną ilość przeciwników. 20k pkt odblokowuje nową planszę a 40k nawą postać. Na pierwszych mapkach wystarczy chyba mniej punktów.

Ogr

New member
Bez reklam
Carbon_ napisał:
Nie chodzi o to by znaleźć wszystkie wazony (dodające czas) tylko by w określonym czasie zdobyć odpowiednią ilość punktów/zabić określoną ilość przeciwników. 20k pkt odblokowuje nową planszę a 40k nawą postać. Na pierwszych mapkach wystarczy chyba mniej punktów.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Oj ja niemądry :( Nawet nie zwróciłem uwagi co w trawie piszczy ,dzięki za info .

dienekes' shade

New member
Ino bez spojlerów proszę :mrgreen:

Kurczę, wczoraj znów pobrałem demko, pograłem i odczucia wciąż mieszane... Zakupu dokonam w najbliższym czasie, to pewne, ale boje się tego drętwego zachowania w zwarciu. Wiem, wiem, lepiej zapobiegać, niż leczyć - tj. nie dopuszczać nikogo na tyle blisko, by ów problem powstał, ale kiedy przypomnę sobie choćby Dead Space, najnowszy Resident jawi się jako koszmar i absolutna porażka w przedmiocie sterowania :(

Żeby obładowany pancerzem górnik poruszał się sprawniej niż karmiony sterydami byk w obcisłym t-shirt' cie... Kpina jakaś :rolleyes:

Alucard1984

New member
nie gadaj tylko łykaj resika ! dla mnie póki co GOTY !!! :D nawet k2 nie dał mi tyle radochy :)

Na 99.9 % zmieni to udf 2 aczkolwiek póki co res 5 :krol:.

Serio dla niezdecydowanych sterowanie to żaden problem. Ja po ukończeniu gry nie wyobrażam sobie innego sterowania w tej grze.

CUD MIÓD I ORZESZKI ! Mimo, iż hype K2 przykrył RES 5 to zdecydowanie r5 dłużej zagrzeje czarnulę :)

a i czas przejścia na veteran : 20 h 08 m i 28 s !!!!!!!

JAKIEŚ PYTANIA ?! :D

Ostatnia edycja:

dienekes' shade

New member
Spoko, do KZ2 też trzeba było przywyknać ;) Jednak... wciąż mam w pamięci obietnice tego palanta z Capcom, któy zarzekał się, że gra będzie zawierać 2 tryby sterowania: jeden dla fanów serii i drugi dla ludzi, którzy nie akceptują prymitywnych rozwiązań w 2009 r.

Alucard1984

New member
ekstra bonusy ! gram teraz sheva w singlu i mam unlimited ammo. To chyba działa tak... Na maksa upgradujesz weapn, po czym możesz wykupić unlimited ammo jako bonus ! :D czad ! Do tego wrzuciłem nowe stroje i otoczkę horroru :D

Carbon_

New member
Bez reklam
Na professional grając samemu czasami jest tak trudno, że infinite ammo jest miejscami niezbędne, bo zwyczajnie brakuje amunicji. Nowe filtry są fajne, za to stroje które dostajemy po przejściu gry już tylko takie sobie. Za to kolejne stroje STARS i Tribal, które dostajemy po zestrzeleniu odpowiednio 25 i 30 emblematów BSAA są już świetne :D Tu bardzo fajne filmiki pokazujące gdzie są te znaczki.

Ostatnia edycja:
Do góry